Header Ads

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΠΑΓΕΤΌ φ.1739

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Στηρίξτε – αποζημιώστε τους αγρότες της Κορινθίας
  

Σήμερα, ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Α. Πουλάς κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν σε αγροτικές παραγωγές στην Κορινθία και την Αργολίδα από τον πρόσφατο ανοιξιάτικο παγετό. Πιο συγκεκριμένα ζήτησε να γίνει έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών, γρήγορη πληρωμή των αποζημιώσεων και ενίσχυση των αγροτών που λόγω ζημιών, φορολογικών – ασφαλιστικών επιβαρύνσεων, υψηλού κόστους παραγωγής και επιπτώσεων πανδημίας δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Αναλυτικά η Ερώτηση:

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 
Ανδρέας Πουλάς Βουλευτής Ν. Αργολίδας 
ΕΡΩΤΗΣΗ 
Αθήνα, 13 Απριλίου 2021 
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σ. Λιβανό 
Θέμα: «Ζημιές από παγετό στην Π.Ε. Αργολίδας και στην Π.Ε. Κορινθίας» 

Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες αμπελοειδών, πυρηνόκαρπων και εσπεριδοειδών προξένησε ο πρόσφατος ανοιξιάτικος παγετός σε πολλές περιοχές των Π.Ε. Αργολίδας και Κορινθίας και ειδικότερα σε περιοχές των Δήμων Άργους, Ναυπλίου, Βέλου - Βόχας, Σικυωνίων, Κορινθίων (Τενέα), Νεμέας και Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

Οι αγρότες της Αργολίδας και της Κορινθίας βρίσκονται σε απόγνωση και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις λόγω των ζημιών, των επιπτώσεων της πανδημίας, των φορολογικών επιβαρύνσεων, των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών και του υψηλού κόστους παραγωγής.

Η μείωση της παραγωγής θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα τόσο στους αγρότες όσο και στις επιχειρήσεις εξαγωγής αγροτικών προϊόντων με φυσική συνέπεια τη μείωση της απασχόλησης. Είναι φανερό από όλα τα παραπάνω ότι οι ζημιές αποτελούν μεγάλο πλήγμα για την οικονομία της Αργολίδας και της Κορινθίας και για αυτό απαιτείται η λήψη μέτρων ανακούφισης των πληγέντων.

Το αίτημα των αγροτών και των εκπροσώπων των συνεταιρισμών για έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών και για γρήγορη πληρωμή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ είναι απολύτως λογικό και δίκαιο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εκτίμησης των ζημιών και πληρωμής των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ στους πληγέντες αγρότες;

Προτίθεται η κυβέρνηση να λάβει μέτρα ανακούφισης των αγροτών και επιχειρήσεων που λόγω των ζημιών αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα;

Ο ερωτών βουλευτής 
Ανδρέας Πουλάς 

Πληροφορίες: Αγγελόπουλος Δημήτρης 
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6948266544





Δεν υπάρχουν σχόλια