Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ Φ.1738

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

 
Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Βουλευτής Ν.Δ.:
«Αυτό που έγινε πριν λίγες μέρες στην θαλάσσια περιοχή της Λέσβου, όπου λέμβοι με αλλοδαπούς επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα με τη συνοδεία τουρκικών ακταιωρών καταλύει κάθε έννοια νομιμότητας και διεθνούς δικαίου. Επτά βάρκες με τριακόσιους μετανάστες, που καθοδηγούνταν από ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο, έξι τουρκικές ακταιωρούς και αμέτρητα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, (drones) προσπάθησαν να προσεγγίσουν τις ελληνικές ακτές. Δυστυχώς στον νέο κανονισμό μετανάστευσης και ασύλου έχει προταθεί το screening να γίνεται και πάλι στο ελληνικό έδαφος. Αυτό θα πρέπει να το αποτρέψουμε. Το δοκιμάσαμε και απέτυχε. Το πληρώνουμε πρωτίστως εμείς. Ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Τώρα που η Τουρκία είναι σε πολύ δυσμενή οικονομική θέση. Τώρα που έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ την Ευρωπαϊκή στήριξη. Η Ευρώπη θα πρέπει να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη με κάθε κόστος. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι ενισχύσεις, που δίνει στους γείτονές μας και προφανώς θα συνεχίσει να δίνει. Και κυρίως δεν είναι αμελητέες οι κυρώσεις, που μπορεί να τους επιβάλει και δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα. Ήρθε λοιπόν η ώρα των αποφάσεων για την Ε.Ε. και η ώρα για την Ελλάδα να πιέσει. Τώρα πριν είναι πολύ αργά…».

 
Την πλήρη στήριξή της στο Βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας εκφράζει η Ελλάδα,
σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.
«Η Ελλάδα εκφράζει την πλήρη στήριξή της στο Βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας», σημειώνει. «Η Ιορδανία είναι ένας πυλώνας σταθερότητας και μετριοπάθειας σε μια ταραχώδη περιοχή και ισχυρός συνεργάτης της Ελλάδας», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών. «Προσβλέπουμε σε συνέχιση της στενής μας συνεργασία με τους Ιορδανούς φίλους μας για την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή».


Η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, η διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας, περιφερειακή ασφάλεια και η ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στο Βελιγράδι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας με τον Σέρβο ομόλογο του Νίκολα Σελάκοβιτς. Κατά τη συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ εκφράστηκε η ανάγκη για στενότερη συνεργασία σε όλους τους τομείς και η αποφασιστικότητα στην υλοποίηση των στόχων που τέθηκαν με την Κοινή Δήλωση που υπεγράφη στο πλαίσιο του 3ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας το 2019.

Υπομονή από όλους ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης .
«Είμαστε σε ένα μαραθώνιο και βρισκόμαστε 300 με 400 μέτρα πριν το τέλος και πρέπει να στείλω ένα μήνυμα, να τηρήσουμε τα μέτρα, για να μην ξανακλείσουμε. Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα και να αποδειχθεί ότι το λιανεμπόριο δεν επιβαρύνει στη μετάδοση. Εάν τηρηθούν τα μέτρα σε δύο εβδομάδες θα πάνε όλα καλά» είπε ο υπουργός, ενώ προέτρεψε τους πολίτες να αποφύγουν τον συνωστισμό και να αυτοπροστατεύονται, από τη μετάδοση του ιού. Σχετικά με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου είπε ότι «είναι εξαιρετικά, φοβερά εκνευριστικό όλο αυτό που συμβαίνει, ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους, είναι και ψυχολογικά επώδυνο».

Διαφωνεί το Κίνημα Αλλαγής με αυτά που αναφέρονται σε σημερινά δημοσιεύματα και αποκαλύπτουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη διευθέτηση των εργασιακών σχέσεων. «Το Κίνημα Αλλαγής, όπως δήλωσε η πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά , στη Βουλή, στέκεται απέναντι σε αυτές τις αντεργατικές πολιτικές», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει ότι πρόκειται για «κατάργηση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, απροστάτευτος ο εργαζόμενος απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Με το ωράριο εργασίας και τη ζωή του να γίνεται λάστιχο. Χωρίς κανόνες ακόμη και για το Σαββατοκύριακο!!! Δεκάωρη δουλειά και απλήρωτες υπερωρίες».

 
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας
μαζί με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον δήμαρχο Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη πραγματοποίησαν συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη όπου του κατέθεσαν πρόταση να πραγματοποιηθεί το Ράλλυ Ακρόπολις στην Κορινθία. Παρόντες, μέσω διαδικτύου λόγω κορονωϊου, και οι υπόλοιποι δήμαρχοι του Νομού μας. Ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός, που αν καταφέρουμε να πραγματοποιηθεί στην Κορινθία, όλα τα φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν στον τόπο μας!

 
Η κυβέρνηση
έχει τρελάνει την κοινωνία με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της• αν πράγματι, ακούν, τους λοιμωξιολόγους και δεν τους αντιμετωπίζουν σαν βαστάζους των προειλημμένων πολιτικών τους αποφάσεων, ας δώσουν τα πρακτικά στη δημοσιότητα, δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, απαντώντας στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη. Η ανακοίνωση του Νάσου Ηλιόπουλου: «Η κα Πελώνη έχει αναλάβει ένα δύσκολο έργο: την ώρα που οι μισοί υπουργοί διαφωνούν με τους άλλους μισούς και την ώρα που άλλα λέει ο πρωθυπουργός το πρωί και άλλα το βράδυ, ως εκπρόσωπος πρέπει να πείσει ότι η κυβέρνηση ακούει την επιτροπή Λοιμωξιολόγων

 
Από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας,
επιδόθηκε με ενδιαφέρον στη βελτίωση της Περιφερειακής οδοποιϊας. ,Ένα από τα έργα του αυτά αποτελεί το σημαντικό έργο βελτίωσης του δρόμου κόμβος Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 48.850.00 ευρώ, που υποβλήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών ΄Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς ένταξη στο ΠΕΠ 2014 – 2020. Το εν λόγω έργο υποβλήθηκε στο πλαίσιο της πρόσκλησης του ΠΕΠ Πελοποννήσου “Λειτουργική αναβάθμιση ενδοπεριφερειακών συνδέσεων της Περιφέρειας”…

 
Σχολιάστηκε ευμενώς
από πολλούς αναγνώστες το πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας μας στο προηγούμενο τεύχος, το σχετικό με το άνοιγμα της κεντρικής πλατείας Παναγή Τσαλδάρη Κορίνθου, μετά την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους του έργου. Κυρίαρχη άποψη των δημοτών ήταν ότι:
Καλά έπραξε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος και άφησε την ελεύθερη δίοδο, παραμονή των μεγάλων, αλλά και απόλαυση της Παιδικής Χαράς για τα παιδιά. , ¨όπως ο ίδιος δήλωσε, υπάρχουν ακόμη κάποιες λεπτομέρειες, οι οποίες με την παρέλευση του χρόνου θα τακτοποιηθούν. Πάντα τέτοια Δήμαρχε!...

Ο Δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος, έχει συλλάβει το νόημα και την ιστορική αξία που έχει στην παρακαταθήκη της η περιοχή του Δήμου.
Από ό,τι έχει διαφανεί μέχρι σήμερα στις προτεραιότητες των Αυτοδιοικητικών δραστηριοτήτων του είναι να συνεχίσει το έργο των δύο προκατόχων του, αλλά και να βελτιώσει την όλη προσπάθεια προόδου και ανάπτυξης με το δικό του στίγμα. Όλες οι κινήσεις του και η καθημερινή πρακτική του δείχνουν πως τελικά πορεύεται προς την οργή κατεύθυνση. Γενικά οι δημότες της Νεμέας και των περιχώρων βλέπουν έναν ακόμη Δήμαρχο, να προσπαθεί!...

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι η διενέργεια δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης για τον κορωνοϊό, με rapid test τελευταίας γενιάς, σε 196 δημότες του Λουτρακίου με μόλις ένα (1) να εντοπίζεται θετικό στον κορωνοϊό. Ο Δήμαρχος Γεώργιος Γκιώνης, που με πρωτοβουλία του έγινε η δράση αυτή, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συντελεστές της αποστολής: Ευχαριστούμε, δήλωσε δημόσια, θερμά το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας και τον Αντιδήμαρχο Διοικητικού – Οικονομικού, Υπεύθυνο Διαχείρισης Κρουσμάτων Covid-19 Αναστάσιο Σακελλαρίου για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε λίγες ώρες με απόλυτη ασφάλεια.

 
Αυτή η απομόνωση,
αυτά τα υγειονομικά μέτρα που λαμβάνονται επί ενάμιση περίπου χρόνο μας έχουν αποξενώσει τόσο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και γενικότερο πλαίσιο, που έχει να κάνει με την ψυχαγωγία, τον κοινωνικό βίο και τις πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις. Ακόμη και από το Εκκλησιασμό, που για πολλούς αποτελεί Θείο Δώρο ψυχικής ανάτασης. Προσωπικά δεν είχα απόλυτα δικό μου ελεύθερο χρόνο να παρακολουθώ εκδηλώσεις, όπως αυτές π.χ. των Αλκυονίδων Κορίνθου και άλλων φορέων, αλλά μου λείπει η πολιτιστική δραστηριότητα της Προέδρου Όλγας Θωμά Κονομόδη και των συνεργατών της…

Αγαπητοί μου αναγνώστες – Συνδρομητές, έρχομαι και σήμερα να σας πως μερικά λόγια σε συνέχεια της προηγούμενης εβδομάδας. Υπενθυμίζω σε όποιους το γνωρίζατε και ενημερώνω εσάς που δεν είχατε γνώση, ότι: Την Πέμπτη 25 Μαρτίου δεν εκδόθηκε η εφημερίδα μας, λόγω αργίας. Παράλληλα, στον προηγούμενο μήνα τα ΕΛΤΑ Κορίνθου τελούσαν επί 14 ημέρες σε καραντίνα, λόγω ιού. Σε συνεννόηση με τους προϊσταμένους των ΕΛΤΑ Κορίνθου και Βραχατίου, δύο τεύχη παραδόθηκαν στο Βραχάτι. Πλην μερικώς της Κορίνθου, όλοι οι άλλοι θα πρέπει να λάβατε κανονικά την εφημερίδα. Καλή εβδομάδα… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Τρίτη με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Mohamed al-Menfi. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο κ.
Μητσοτάκης μετέφερε και στον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης το μήνυμα στήριξης της Ελλάδας στη νέα αυτή Λιβύη και την Κυβέρνησή της. Υπογράμμισε δε την ετοιμότητα της χώρας μας να σταθεί αρωγός και παραστάτης διμερώς αλλά και στο πλαίσιο της ΕΕ και των Ηνωμένων Εθνών, στο δύσκολο έργο να οδηγηθεί η χώρα σε αξιόπιστες, συμπεριληπτικές εκλογές και στη συνέχεια στην πολιτική ομαλότητα που θα οδηγήσει στην ανασυγκρότησή της με την πεποίθηση, πάντα, ότι σύντομα θα αφεθούν οριστικά πίσω όσα δοκίμασαν τις σχέσεις των δύο χωρών το προηγούμενο διάστημα. Ο Πρωθυπουργός γνωστοποίησε στον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Mohamed al-Menfi, πως η Ελλάδα θέτει από σήμερα σε λειτουργία την Πρεσβεία της Τριπόλεως ενώ σύντομα θα προχωρήσει και σε άλλη μια κίνηση, αμέσως μόλις και οι τελευταίες διευθετήσεις οριστικοποιηθούν: στη λειτουργία Γενικού Προξενείου στη Βεγγάζη. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίστηκε πως οι ενέργειες αυτές θα συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση της διμερούς μας συνεργασίας σε όλους τους τομείς

 
Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν βήμα προς βήμα την ιστορία της σχέσης μας με την Ευρώπη.
Ακόμη λιγότεροι ίσως γνωρίζουν την προϊστορία της, το τι προηγήθηκε δηλαδή της ένταξης. Ένας από αυτούς, είναι ο Σταύρος Δήμας που διετέλεσε Επίτροπος Περιβάλλοντος την περίοδο 2004 – 2009 αλλά υπήρξε και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής που έκανε τις διαπραγματεύσεις για την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Στη συζήτησή του με τον Απόστολο Μαγγηριάδη θυμάται τις μάχες που δόθηκαν ώστε η προστασία του περιβάλλοντος να γίνει βασική προτεραιότητα στην ευρωπαϊκή ατζέντα και ξεδιπλώνει άγνωστες πτυχές της σχέσης του με πρωταγωνιστές της ευρωπαϊκής οικογένειας

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει μέσω ανακοίνωσής του το Γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με τα όσα υποστήριξε για τον διαγωνισμό, που προκηρύχθηκε για την προμήθεια των self tests, σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra. «Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας λέει χυδαία ψέματα. Χρέωσε το φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ με τα fake news για τα self tests σε συγκεκριμένα στελέχη, ενώ ήταν η κεντρική γραμμή του κόμματός του. «Όλα αυτά για έναν διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 31 εταιρείες και δεν συμμετείχε η Siemens, το test της οποίας δεν πληρούσε καν τις προδιαγραφές του διαγωνισμού. Ο κ. Τσίπρας χθες προσπάθησε να καλύψει το ψέμα με ψέμα αντί να βρει το θάρρος να ζητήσει μία συγγνώμη.

« Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι οι τουρκικές αρχές συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη διέλευση μεταναστών, με σαφή σκοπό τη δημιουργία προπαγάνδας μέσω των ΜΜΕ, ασκώντας πιέσεις στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και επιδιώκοντας να προκαλέσει με αυτό τον τρόπο κλιμάκωση με την Ελλάδα», υπογραμμίζει ο Νότης Μηταράκης στην επιστολή, που απέστειλε στην Ε.Ε. Ο υπουργός Μετανάστευσης δηλώνει ότι «θα συνεχίσουμε να μην ανεχόμαστε καμία απόπειρα παράνομων διελεύσεων, ενορχηστρωμένων από την Τουρκία» και θέτει το ερώτημα εάν οι μετανάστες, που επιχειρούν να περάσουν στην Ευρώπη, «με την προφανή συνενοχή, την ενεργή υποστήριξη και βοήθεια των τουρκικών αρχών», προστατεύονται από τη Σύμβαση της Γενεύης.

 
Σε διορθώσεις στα σφάλματα
που έχουν γίνει στο θεματικό περιεχόμενο των δασικών χαρτών θα προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως προανήγγειλε την Τρίτη, ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας . «Θα διορθώσουμε τα σφάλματα χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη και χωρίς κόστος με εσωτερική διαδικασία για αυτό εξετάζουμε ξανά τους χάρτες και βλέπουμε που υπάρχουν αυτά τα σφάλματα. Οι πολίτες θα πρέπει να περιμένουν να διορθωθούν τα πρόδηλα σφάλματα, να συμπεριληφθούν στους δασικούς χάρτες οι αποφάσεις της διοίκησης που δεν έχουν συμπεριληφθεί και να δοθεί λύση στα προβλήματα που έχουν προκύψει. Επίσης μειώσαμε το τέλος υποβολής αντιρρήσεων κατά 50%», ανέφερε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε δηλώσεις στον ραδιοσταθμό του ΣΚΑΪ.

 
Με αυστηρή τήρηση
των υγειονομικών πρωτοκόλλων θα ανοίξει ο τουρισμός στις 14 Μαΐου επισήμανε από το βήμα της Βουλής ο Χάρης Θεοχάρης. Ο υπουργός Τουρισμού απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Κυριακής Μάλαμα από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως η κυβέρνηση διαθέτει συνολικό και προσεχτικό σχέδιο που θα επιτρέπει την ασφάλεια. Την ίδια ημερομηνία θα ανοίξουν και όλες οι χερσαίες διαβάσεις είπε και συγκρίνοντας τη φετινή χρονιά με την περυσινή, σημείωσε ότι πέρσι η «κατάσταση ήταν πολεμική και ο έλεγχος πιο δύσκολος». Διαβεβαίωσε δε, ότι οι τουρίστες που θα θελήσουν να επισκεφθούν την Ελλάδα θα υπόκεινται στα μέτρα που ισχύουν για τους Έλληνες.

Η Βουλευτής της Ν.Δ. Κορινθίας, Μαριλένα Σούκουλη , δικαιολογημένα ενδιαφέρεται για τον Αθητισμό, αφού στο βιογραφικό της, αν διαβάσει κάποιος θα διαπιστώσει ότι υπήρξε αθλήτρια και μάλιστα με συνδικαλιστιή επίσης δραστηριθότητα, όπως: 1981 – 1993 Αθλήτρια Στίβου, μέλος του Αθλητικού Συλλόγου «Περίανδρος» (19851988 Πρωταθλήτρια Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου στα 400μ. Κορασίδων, 1989-1990 Πρωταθλήτρια Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου στο βάδην Γυναικών). 1994 – σήμερα Εθελόντρια Αιμοδότης. 2001 – 2002 Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Κορίνθου. 2007 – σήμερα Μέλος Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Κορινθίας. 2014 –σήμερα Μέλος Συλλόγου Αντισφαίρισης Κορίνθου

Συζητήθηκε τη Δευτέρα 5 Απριλίου η Επίκαιρη Ερώτηση, που είχε καταθέσει ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου με θέμα «Επιτακτική η ανάγκη επίλυσης των πολλών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί με τις άδειες διαμονής με ευθύνη του Υπουργείου». Ο Βουλευτής, τόνισε πως η έλευση της πανδημίας και οι κυβερνητικές πολιτικές σε θέματα του Κώδικα Μετανάστευσης έχουν επιφέρει σημαντική επιδείνωση του επιπέδου διαβίωσης των μεταναστών που ζουν μόνιμα και νόμιμα στη χώρα, όπως άλλωστε και της τεράστιας πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, δημιουργώντας διάχυτη ανασφάλεια και θέτοντας τους σε «γκρίζες ζώνες».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, ως γιατρός, που έχει διακονήσει το λειτούργημα επί πολλά χρόνια στο Νομό μας, δεν ξεχνά την επίπονη κοινωνική εργασία του νοσηλευτικού προσωπικού των Κέντρων υγείας και πρωτίστως του Νοσοκομείου Κορίνθου. Μετά την πρόσφατη μάλιστα επίσκεψη έκανε την εξής δήλωση: «Καλό μήνα και μία πρωινή καλημέρα από τους συναδέλφους μου, στα Επείγοντα Νοσοκομείου Κορίνθου. Επίσκεψη μου στην εφημερία και ένα μεγάλο ευχαριστώ, αφού αυτοί οι άνθρωποι ένα χρόνο τώρα δίνουν μεγάλο αγώνα χωρίς άδειες..Σας ευχαριστούμε, Πρόεδρε Ιατρικού Συλλόγου Νομού». Μια φορά γιατρός, πάντα γιατρός!...

Η Δημοτική Αρχή Βέλου Βόχας , αν και δεσπόζει στην παραλιακή και ημιορεινή ζώνη στο κέντρο της Κορινθίας, με χιλιάδες παραθεριστές Οικισμών, δεν έχει ακόμη λύσει τα βασικά απαραίτητα προβλήματα, που έχουν πετύχει τη λύση τους άλλοι δήμοι του νομού μας.
Αυτό συμβαίνει τουλάχιστον στο Ζευγολατιό και στο Βραχάτι με τα γύρω χωριά. Δεν έχουν λυθεί προβλήματα ύδρευσης, βιολογικού καθαρισμού, δικτύου αποχέτευσης. Αν ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος δεν επιμείνει προς επίλυση αυτών των προβλημάτων, θα είναι μία από τα ίδια. Μπορεί και οφείλει να επιμείνει, να πιέσει…

Την ώρα που δέχθηκα τρία τηλεφωνήματα από δημότες Σικυωνίων και μου είπαν κοντολογίς «.. και γιατί να μην πάει ο Δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος , για έκτη θητεία αφού το λέγει η καρδιά του;…», μου τηλεφώνησε ένας τέταρτος και μου είπε: « … Αμάν πια. Δεν θα βάλλουν μυαλό αυτοί οι φιλόδοξοι κεντροδεξιοί να ενωθούν και να δούμε κάποιον άλλον στα δημοτικά πράγματα; Ο σημερινός Δήμαρχος ό,τι είχε να μας δώσει, το έδωσε. Καιρός πλέον να αποσυρθεί από μόνος του και να συνταξιοδοτηθεί…». Δεν ξέρω γιατί, αλλά ήταν μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που κατά τη γνώμη μου, όλοι είχαν δίκαιο…

Ευχαριστημένος ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος, για ένα σπουδαίο έργο χρηματοδοτούμενο με προϋπολογισμό 4.8 εκ. ευρώ, το οποίο με την προσθήκη ενός κυκλικού κόμβου, θα επιτρέψει τη δημιουργία μιας νέας εισόδου στην πόλη του Ξυλοκάστρου με μεγάλα αναπτυξιακά ωφέλη. Το έργο ενώνει τη ΝΕΟ Αθηνών – Πατρών, αλλά και το Δυτικό Ξυλόκαστρο με το κέντρο της πόλης, ενώ ο νέος κόμβος, που δημιουργείται θα βοηθήσει στην ασφάλεια των οδηγών. Οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες (ακόμη και μέσω του Προαστιακού) θα μπορούν να κατευθυνθούν γρήγορα στην παραλιακή ζώνη, αποφεύγοντας την κίνηση μέσα από την πόλη… Αυτά αναφέρο νται στο facebook…

Δεν υπάρχουν σχόλια