Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ Φ.1738


ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  


Αριστοτελία Πελώνη: Επιπλέον στήριξη για τις επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές τον Απρίλιο

  

Πηγή: CNNNewsroom Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 
Στην προαναγγελία για επιπλέον στήριξη στις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα που θα παραμείνουν κλειστές τον μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή προχώρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη το απόγευμα της Κυριακής, μετά τις αντιδράσεις των εμπόρων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη για το «πάγωμα» της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στις περιοχές αυτές. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 09:00 το πρωί της Δευτέρας από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της εκπροσώπου, θα πρόκειται για ένα οριζόντιο μέτρο στήριξης όλων των επιχειρήσεων που πλήττονται, μένοντας κλειστές τον μήνα Απρίλιο, με εντολή της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, απαντώντας στις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα, η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε: «Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αντί να προτείνει, βρίζει. Αντί να ασκεί θεσμική κριτική, ακολουθεί ρητορική καφενειακού επιπέδου. Ως προς τους χαρακτηρισμούς, τους επιστρέφουμε ακέραιους. Η χώρα ατύχησε σε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, να έχει αυτή την αξιωματική αντιπολίτευση. Κρίμα.

»Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαϊα ήταν εισήγηση των ειδικών, τους οποίους η κυβέρνηση ακούει. Ας μας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας: Πρέπει να εμπιστευόμαστε τη γνώμη των επιστημόνων; Ή ο ίδιος θέλει να τους ακούει μόνο όποτε οι εισηγήσεις του αρέσουν και δεν συνεπάγονται δυσάρεστες αποφάσεις;

Η κυβέρνηση έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, στηρίζει με κάθε τρόπο όσους πλήττονται. Αύριο το πρωί η κυβέρνηση ανακοινώνει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή.






Αλέξ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση να αποζημιώσει τους εμπόρους για τα εγκληματικά λάθη της
  

Πηγή: CNNNewsroom Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 
«Πυρά» κατά της κυβέρνησης με αφορμή την αναστολή του ανοίγματος του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «κυβέρνηση αχρήστων» της οποίας ηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που «όχι μόνο δεν έχει σχέδιο, αλλά έχει χάσει απολύτως τον έλεγχο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να αποζημιωθούν οι έμποροι για τα «εγκληματικά λάθη» της κυβέρνησης.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του στο facebook ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει: «Πριν δύο μέρες ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή πανηγύριζε για την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας και μας διαβεβαίωνε ότι έχει σχέδιο για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας.

Σε 24 ώρες επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει σχέδιο, αλλά έχει χάσει απολύτως τον έλεγχο.

Αφού προανήγγειλαν το άνοιγμα του λιανεμπορίου «με σχέδιο» την Παρασκευή, το ακύρωσαν το Σάββατο για τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη. Τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες; Απολύτως τίποτα. Γνώριζαν τον αριθμό των κρουσμάτων, γνώριζαν την επιδημιολογική εικόνα.






Σχετικά με τη δημιουργία Κυβερνητικού Πάρκου στις εγκαταστάσεις της πρώην ΠΥΡΚΑΛ στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού
  

Πηγή: news247 03 Απριλίου 2021 
Η μετεγκατάσταση των εγκαταστάσεων της πρώην ΠΥΡΚΑΛ, που βρίσκονται στο δήμο Δάφνης - Υμηττού, δεν είναι απλά ένα έργο αστικής ανάπλασης, όπως προσπαθεί να το εμφανίσει ο πρωθυπουργός, αλλά μια πράξη που αποτυπώνει την πορεία υποβάθμισης και διάλυσης ενός στρατηγικής σημασίας κλάδου, όπως είναι αυτός της αμυντικής βιομηχανίας. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η πορεία θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από την όποια επιλογή μετεγκατάστασης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων της επιχείρησης. Τα «κουφάρια», που αποτέλεσαν και το ντεκόρ της σημερινής κυβερνητικής φιέστας, είναι η εικόνα αυτής της υποβάθμισης, την οποία γνωρίζουν πολύ καλά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης.

Οι εγκαταστάσεις και τα εργοστάσια της πρώην ΠΥΡΚΑΛ οδηγήθηκαν και οδηγούνται στο κλείσιμο, όχι γιατί μειώθηκε η σημασία τους, ούτε γιατί οι παραγωγικές δυνατότητες και λειτουργίες τους δεν είναι αναγκαίες για τους εργαζόμενους και το λαό ή για την αμυντική ικανότητα, αλλά γιατί αυτό υπηρετεί τα μονοπώλια στο χώρο της πολεμικής βιομηχανίας και τους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Η οδυνηρή πραγματικότητα του παραγωγικού μαρασμού και απαξίωσης, διάλυσης, κλεισίματος και ιδιωτικοποίησης κρατικών επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας για την οικονομία, την ενέργεια και την άμυνα, όπως τα Ναυπηγεία, ο ΟΤΕ, η ΕΑΒ ή η ΕΛΒΟ, αποτέλεσμα των πολιτικών, που εφάρμοσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις ευθυγραμμιζόμενες πλήρως με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας για το στόχο της κυβέρνησης, που είναι η συρρίκνωση έως και η εξάλειψη της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει και πληρώνει τεράστια ποσά για εξοπλισμούς, που αγοράζει η χώρα από ομίλους ισχυρών καπιταλιστικών χωρών, για να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς και τα εξοπλιστικά προγράμματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την «αξιοποίηση» των εγκαταστάσεων σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Η συγκέντρωση πολλών κυβερνητικών κτιρίων στο -υπό διαμόρφωση«Κυβερνητικό Πάρκο» γίνεται για να απελευθερωθούν κτίρια στο κέντρο της Αθήνας για το τουριστικό κεφάλαιο. Θα επιβαρύνει την περιοχή, ενώ η κατασκευή με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ παραπέμπει στην εκμετάλλευση των μελλοντικών εγκαταστάσεων από τον ανάδοχοεπιχειρηματία.

Το ΚΚΕ για άλλη μια φορά εκφράζει την αντίθεσή του με την πολιτική διάλυσης, ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, που έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στην αμυντική ικανότητα της χώρας. Τα εργοστάσια των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), είναι παραγωγικές μονάδες στρατηγικής σημασίας, οι οποίες στα χέρια του λαού μπορούν να αποδειχτούν πολύτιμο εργαλείο. Η όποια μετεγκατάσταση πρέπει να γίνεται με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και με παράδοση των αντίστοιχων χώρων για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών… Αυτά, το ΚΚΕ!






Η κυβέρνηση καθηλώνει τα εργασιακά δικαιώματα
 
Η κυβέρνηση καθηλώνει τα εργασιακά δικαιώματα

Πηγή: news247 04 Απριλίου 2021 Το Κίνημα Αλλαγής, σύμφωνα με δήλωση της προέδρου Φώφης Γεννηματά στη βουλή, «στέκεται απέναντι στις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης». Διαφωνεί το Κίνημα Αλλαγής με αυτά που αναφέρονται σε σημερινά δημοσιεύματα και αποκαλύπτουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη διευθέτηση των εργασιακών σχέσεων. «Το Κίνημα Αλλαγής, όπως δήλωσε η πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά, στη Βουλή, στέκεται απέναντι σε αυτές τις αντεργατικές πολιτικές», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει ότι πρόκειται για «κατάργηση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, απροστάτευτος ο εργαζόμενος απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Με το ωράριο εργασίας και τη ζωή του να γίνεται λάστιχο. Χωρίς κανόνες ακόμη και για το Σαββατοκύριακο!!! Δεκάωρη δουλειά και απλήρωτες υπερωρίες».

Το Κίνημα Αλλαγής, όπως αναφέρει το ΑΠΕΜΠΕ, υποστηρίζει ότι «το σχέδιο ανάκαμψης της ΝΔ στηρίζεται στη φθηνή και απαξιωμένη εργασία.

Το βάρος της κρίσης θα το πληρώσουν πάλι οι πιο αδύναμοι. Για τον κ. Μητσοτάκη οι δίκαιες αμοιβές θεωρούνται αντιπαραγωγικές και αντιαναπτυξιακές.

Εμείς πιστεύουμε στην ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη»





ΜέΡΑ25 κατά κυβέρνησης για «εμπαιγμό και κοροΐδία των πολιτών»

  


Π η γ ή :CNNNewsroom Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 
Για «εμπαιγμό και κοροϊδία των πολιτών, των μικρομεσαίων και των εργαζομένων που βρίσκονται ένα χρόνο τώρα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΜεΡΑ25, επικρίνοντας την κυβέρνηση για τις πρόσφατες ανακοινώσεις της και την ανατροπή ως προς τη λειτουργία του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

«Δεν πρόλαβαν να ανακοινωθούν κάποια πρώτα δυσνόητα μέτρα για το λιανεμπόριο, και ακόμα κι αυτά πάρθηκαν πίσω άρον άρον για Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, μετά από μία ακόμα συνεδρίαση ‘θρίλερ’ της εργαλειοποιημένης επιστημονικής επιτροπής σε ζωντανή σύνδεση με τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη» αναφέρει το ΜέΡΑ25.

Προσθέτει ότι «οι παλινωδίες, η εγκληματική διαχείριση και το μπάχαλο μιας επικίνδυνης τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για την οικονομία κυβέρνησης, είναι πια το ‘νέο νορμάλ’».





Κυριάκος Βελόπουλος:
Έρευνα για τα self test μετά τις αποκαλύψεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή

  

Κυριακή 4.4.2021 
Για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έδειξα αφενός στο σύνολο του πολιτικού συστήματος και αφετέρου σε όλο τον ελληνικό λαό, ότι δεν είναι ένας ακόμα πολιτικός αρχηγός ο οποίος αρκείται στην παρουσία του στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών με θέμα την διαχείριση της πανδημίας έδωσε ένα γερό πολιτικό μάθημα προς την κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση, γκρεμίζοντας τα σαθρά επιχειρήματα τους, επισημαίνοντας τα τραγικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας και συνακόλουθα της οικονομίας.

Ωστόσο, δεν έμεινε εκεί καθώς προχώρησε και σε μια αποκάλυψη μεγατόνων για τα περιώνυμα self test που ήδη συζητείται και πλέον πρόκειται να εξετασθούν εκτός από την προέλευση τους και οι όροι με τους οποίους ανέλαβε η εν λόγω εταιρεία την προμήθεια τους.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αποκάλυψε από το βήμα της Βουλής:

Ψάξατε κ. πρωθυπουργέ τις εταιρείες που παίρνουν τα self tests; Η Swiss Med άνοιξε πριν από 6 μήνες και πήρε το μεγαλύτερο μερίδιο στην κατασκευή των self tests.

Ποια είναι η εταιρεία αυτή που γνώριζε πριν από 6 μήνες τι θα γίνει και πήρε το μεγαλύτερο μερίδιο; Γνωρίζετε ότι στα self tests της Ροσέ μετέχει η Νοβάρτις; Πρέπει να βγάλετε τη Νοβάρτις έξω από τον διαγωνισμό.

Ξέρετε ποιες είναι οι εταιρείες που συμμετέχουν στον σκανδαλώδη διαγωνισμό για τα self tests; Να σας πω εγώ:

PETROIL FUELS, παρέχει υπηρεσίες κτηρίων, κάνει έκδοση κοινοχρήστων και διανομή υγρών καυσίμων. HYGIENE 1, είναι θυγατρική της PETROL FUELS και κάνει απεντομώσεις κτηρίων. GEFYY, παρέχει κτηριακές υπηρεσίες, και αναλαμβάνει σημάνσεις χοίρων και προβάτων.

MED HEALTH, ασχολείται με θέματα μεσογειακής διατροφής. Είναι δυνατόν; Είναι μη ηθικό

Δεν υπάρχουν σχόλια