Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1737

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Οι Σαουδάραβες ‘’υποκλίθηκαν’’ στην Ελληνική ΠΑ:
‘’Εκπαιδευτήκαμε με τους καλύτερους πιλότους του ΝΑΤΟ’’!


Η έλευση και παραμονή για δύο εβδομάδες των 6 F-15C της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας (ROYAL SAUDI AIR FORCE – RSAF) στην 115 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) της Σούδας, προκάλεσε άγχος στην τουρκική διπλωματία, που βλέπει την μία την άλλη, τις χώρες του αραβικού κόσμου να της γυρίζουν τη πλάτη, τη στιγμή που ίδια βαδίζει με γοργά βήματα προς την «ιρανοποίηση» της, πείτε το «απομόνωση».

Η «Saudi – Hellenic Joint Exercise 21» αφενός συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων αυξάνοντας την διαλειτουργικότητα αυτών, αφετέρου αποδεικνύει έμπρακτα την άριστη σχέση των δύο χωρών και την συνεχή αναβάθμιση της συνεργασίας τους σε αμυντικό επίπεδο.

Oι Σαουδάραβες όπως έχουμε αναφέρει στο Πενταπόσταγμα δεν είχαν έρθει μόνο για να διεξάγουν ασκήσεις με την καλύτερη πολεμική αεροπορία της περιοχής, αλλά θέλουν να στείλουν ταυτόχρονα ένα ηχηρό μήνυμα στη Τουρκία. Χαρακτηριστικά είναι και τα tweet των Αράβων όλο αυτό το διάστημα, που βρίσκονταν στο Ελληνικό έδαφος.

«Εκπαιδευόμαστε με τους καλύτερους πιλότους της Ευρώπης, που είναι της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι καλύτεροι μαχητές ήταν από την 340 Μοίρα «Αλεπού», που κατά την εκπαίδευση είχε τον ρόλο των εχθρικών αεροσκαφών. Ο Διοικητής της 340 Μοίρας είναι ο καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ το 2020» , γράφουν οι Σαουδάραβες αναγνωρίζοντας την αξία των αεροπόρων, που αναγνωρίζονται στο σχολείο του ΝΑΤΟ, TLP, ως «Best Warrior».

Παράλληλα ενδεικτικό των σχέσεων, που έχουν αναπτυχθεί με τον Αραβικό κόσμο, είναι η πρόσκληση της HAF, προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, να συμμετάσχουν στον «Ηνίοχο». Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή κι έτσι μετά τον Σεπτέμβριο, τα F-16 Block 60 θα προσγειωθούν αυτή τη φορά στην 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Ανδραβίδα για να λάβουν μέρος στην άσκηση, που θα πάρουν μέρος ιπτάμενοι από τις κορυφαίες Πολεμικές Αεροπορίες στον κόσμο.
ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Δεν θα είναι κλειστές οι δομές, αλλά ελευθέρας εξόδου.


Προχωρά η ισλαμική ζώνη;

Τη Δευτέρα μικρή ένταση επικράτησε σε Σάμο και Λέσβο, κατά την διάρκεια επίσκεψης του του υπουργού Νότη Μηταράκη και της Ευρωπαίας Επιτρόπου, Ιλβα Γιόχανσον, η οποία έριξε «βόμβα» διαψεύδοντας την ελληνική κυβέρνηση, η οποία έκανε λόγο για «κλειστές δομές», γράφει το el.gr του Δήμου Λιακόπουλου.. Στην Σάμο, οι διαμαρτυρόμενοι υποχώρησαν, αφού έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι η νέα δομή θα φιλοξενεί 1.300 πρόσφυγες, αλλά προειδοποίησαν ότι θα υπάρξει πρόβλημα, εάν τελικά είναι 5.000.

Στη συνέχεια, η κα Γιόχανσον, που βρισκόταν από την Κυριακή στην Ελλάδα για διήμερη επίσκεψη στο Βόρειο Αιγαίο, έφτασε στην Λέσβο, όπου κάτοικοι είχαν προγραμματίσει και εκεί συγκεντρώσεις ενάντια στο Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης, ενώ η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του νησιού, με κοινή ανακοίνωση με την Επιτροπή της Χίου, έχουν στείλει το μήνυμα ότι δεν θα δεχτούν τη μετατροπή των τόπων τους σε φυλακές της Ευρώπης.

Δεν θα πρέπει να ανησυχούν όμως, καθώς, οι νέες δομές ΔΕΝ θα είναι κλειστές αλλά θα είναι ανοιχτές, δηλαδή ΟΙΚΙΣΜΟΙ, όπως είπε η Γιόχανσον, με τον κ. Μηταράκη να κουνάει συγκαταβατικά το κεφάλι του. Την επόμενη φορά, οι κάτοικοι πρέπει να ελέγξουν τα πανό τους. Συγκεκριμένα, ερωτώμενη για το, αν οι δομές θα είναι κλειστές, η ίδια απάντησε ότι: «Δεν μπορεί να είναι κλειστές δομές γιατί δεν μπορούμε να κρατάμε ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή είναι μετανάστες. Θα βγαίνουν, όποτε θέλουν και θα επιστρέφουν», για να έρθει αμέσως μετά ο Υπουργός Μετανάστευσης και να επιβεβαιώσει και επίσημα πλέον ότι δεν μιλάμε για κλειστές δομές αλλά για ελεγχόμενες με την έννοια του ελέγχου των ατόμων κατά την είσοδό τους στα σχεδιαζόμενα κέντρα.

Προχωρά λοιπόν η ισλαμική ζώνη, για την οποία έχει προειδοποιήσει το el.gr, αλλά κι εμείς όταν μιλούσαμε για σχέδιο ισλαμοποίησης και αφελλημισμού της Ελλάδας, αφού δεν τολμάνε οι εκάστοτε Ελληνικές Κυβερνήσεις να καταγγείλουν τις Συμφωνίες Δουβλίνου και Σέγκεν. Αυτοί οι οικισμοί ισλαμιστών θα ξεκινούν από τον Έβρο και θα τελειώνουν στη Ρόδο, αλλάζοντας, σε βάθος χρόνου, τα πληθυσμιακά δεδομένα της Ελλάδας..Αν αυτό δεν είναι ειρηνική κατάληψη της Ελλάδας με την ανοχή των πολιτικών, τότε τι είναι; Γιατί μας στέλνουν επταμελείς και πάνω μουσουλμανικές οικογένειες και δεν μιλάει κανένας, πλην Βελόπουλου και Ελληνικής Λύσης; Γιατί δεν μας φέρνουν Χριστιανούς;Δεν υπάρχουν σχόλια