Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ φ.1732

Χρίστος Δήμας 
Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

«Ενίσχυση σχολικών μονάδων της Κορινθίας με εξοπλισμό»
  


Αθήνα, 12.2.2021 
Καλά νέα για τους μαθητές της Κορινθίας, ανακοίνωσε σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα σύμβουλό της ΚΤΥΠ. Την επόμενη εβδομάδα, αρκετά σχολεία του Νομού μας, θα ενισχυθούν με νέο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (θρανία, καρέκλες, πίνακες, διαδραστικά παιχνίδια κ.α) Πιο συγκεκριμένα τα Νηπιαγωγεία: Μεγάλου Βάλτου, Πιτσών, Στιμάγκας Τα δημοτικά σχολεία: Εξαμιλίων, Καμαρίου, Μαρκασίου, Πασίου, Στιμάγκας, 1ο και 2ο της Νεμέας Ο κ. Δήμας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Χθες, πραγματοποίησα τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της ΚΤΥΠ - Κτιριακές Υποδομές ΑΕ κ. Τίμο Κατσίπο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Θανάση Γιάνναρης όπου τους ευχαρίστησα για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα των σχολικών μονάδων για την προμήθεια νέου εξοπλισμού. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για το εξαιρετικό έργο που επιτελούν».




Υφυπουργός Ανάπτυξης Έρευνας και Καινοτομίας Χρίστος Δήμας: «Προγράμματα χρηματοδότησης για τις νεοφυείς επιχειρήσεις»
  

Για το ρόλο της καινοτομίας στην αναπτυξιακή τροχιά της ελληνικής οικονομίας μίλησε ο Χρίστος Δήμας υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας στο in.gr και στα tanea.gr περιγράφοντας τα προγράμματα χρηματοδότησης για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ δίνει ένα κλίμα για το πως η κυβέρνηση σχεδιάζει δράσεις για την ενίσχυση των επενδύσεων. Για όσες επιχειρήσεις, είναι στο Elevate Greece, που έχουν αξιολογηθεί και πληρούν τα χαρακτηριστικά που οφείλουν να διέπουν τις νεοφυείς επιχειρήσεις, προβλέπεται η ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της ρευστότητας των νεοφυών επιχειρήσεων, το κεφάλαιο κίνησης, με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης τουλάχιστον κατά 50%. Μπορούν να λάβουν χρηματοδότηση ύψους από 5.000 έως και 100.000 ευρώ με στόχο την κάλυψη εξόδων τους σε αγορές εμπορευμάτων χρήσης, πρώτων υλών και υλικών χρήσης και του συνόλου των παροχών σε εργαζομένους και διάφορα λειτουργικά έξοδα.

Ήδη, περισσότερες από 100 νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους και ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς, ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες σχετικές δράσεις για την ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων. Σχετικά με τον πρωτογενή τομέα, ο υφυπουργός τονίζει πως “είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως δεν έχουμε καταφέρει ως χώρα να συνδέσουμε αποτελεσματικά την επιστημονική έρευνα και την εξειδικευμένη γνώση με την αγροτική παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα. Τουλάχιστον όχι στο βαθμό που το έχουν επιτύχει κάποιοι ανταγωνιστές μας.

Για εμένα προσωπικά αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα και μία προτεραιότητα” Υπογραμμίζει πως ήδη υλοποιούνται οι εμβληματικές δράσεις για το μέλι, το αμπέλι και την ελιά, 185 έργα στην αγροδιατροφή που έχουν ενταχθεί στο Ερευνώ-ΔημιουργώΚαινοτομώ συνολικής δαπάνης 1.1 εκ Ευρώ, 7 αιτήσεις χρηματοδότησης για συνεργατικούς σχηματισμούς καινοτομίας της αγροδιατροφής ύψους 1.4 εκ. ευρώ και έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις με την διοίκηση του ΕΛΓΟ Δήμητρα για τη δημιουργία μιας εμβληματικής ερευνητικής δράσης για το Ελληνικό Γενετικό Υλικό που αφορά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και συνδέονται με την παράδοση της χώρας.

Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δραστηριότητες που αφορούν την Κορινθία με σημαντικότερη την χρηματοδότηση με 9 εκατομμύρια ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης για τις μελέτες και τα έργα αποκατάστασης της διώρυγας της Κορίνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια