Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ - ΒΙΛΙΑΛΗ φ.1731

ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ 
Αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος ΝΔ 
Βουλευτής Ν. Κορινθίας

Συνέντευξη της Αναπληρώτριας Κοινοβουλευτικής Εκπρoσώπου της ΝΔ, Μαριλένας Σούκουλη στο Indicator.gr
  

-Η Ελλάδα αναμένει να λάβει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ τον Μάρτιο θα κατατεθεί το τελικό σχέδιο για την αξιοποίηση των χρημάτων στην Κομισιόν. Θα μπορούσατε να μας αναφέρετε τι μπορεί αυτό να περιλαμβάνει;

Οπως είναι ήδη γνωστό ή Ελλάδα έχει καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το δικό της Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Οι στρατηγικοί στόχοι αυτού του σχεδίου αφορούν κυρίαρχα στην μετάβαση σε ένα πράσινο και ψηφιακό παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης.

Παράλληλα σχεδιάζουμε αλλαγές τόσο στην αγορά εργασίας, όπως η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, μέσω ενός ανταποδοτικού συστήματος επικουρικών συντάξεων, όσο και στις επενδύσεις σε ανάπτυξη ψηφιακών και όχι μόνο δεξιοτήτων. Τέλος ένα κομμάτι των πόρων θα κατευθυνθούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας με την απλοποίηση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος, την αύξηση της παραγωγικότητας και του εξαγωγικού προσανατολισμού των επιχειρήσεων. Είμαστε έτοιμοι να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο προς αυτή την στρατηγική κατεύθυνση.

-Στο πεδίο της οικονομίας και σε συνδυασμό με το νέο lockdown, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν την κατακόρυφη αύξηση χρεών, που είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα. Ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο θέμα;

Βιώνουμε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, η οποία, διέκοψε βίαια τον παγκόσμιο οικονομικό κύκλο. Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, ώστε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Βασικός μας στόχος ήταν το τσουνάμι της πανδημίας να μην μετατραπεί σε τσουνάμι ανεργίας, εξαιτίας των δομικών χαρακτηριστικών της ελληνικής οικονομίας. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα σε όσους πλήττονται από την πανδημία σε κάθε φάση της εξέλιξής της.

-Η πανδημία καλπάζει και η κοινωνία έχει κουραστεί ψυχολογικά. Θεωρείτε πως η μέχρι τώρα διαχείριση της από την κυβέρνηση έχει γίνει σωστά;

Αποτελεί γεγονός ότι η κόπωση στην ελληνική κοινωνία εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι τεράστια. Η κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας έθεσε την προστασία της Δημόσιας Υγείας σε απόλυτη προτεραιότητα ως είχε θεσμική υποχρέωση. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα έχουμε καταφέρει αρκετά καλύτερα από πολλές χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο. Παρ’ όλα αυτά ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ και θα πρέπει όλοι μας να επιδείξουμε υπομονή, διότι η κατάσταση ναι μεν θα βελτιωθεί στο άμεσο μέλλον αλλά θα χρειαστεί ακόμα κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να επανέλθουμε στην πλήρη κανονικότητα της κοινωνικής και οικονομικής μας πραγματικότητας.

-Στα εθνικά μας θέματα, αυτό το διάστημα έχουμε τις διερευνητικές επαφές με την γείτονα χώρα, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η άτυπη πενταμερής διάσκεψη για το Κυπριακό η οποία θα διεξαχθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Τι έκβαση πιστεύετε πως θα έχουν οι παραπάνω διπλωματικές κινήσεις; Θεωρείτε ότι είναι ειλικρινείς οι προθέσεις της Αγκυρας για διάλογο;

Καταρχάς είναι θετικό να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία. Ομως η γείτονα χώρα θα πρέπει να επιδείξει με τις πράξεις της ότι επιθυμεί την εξομάλυνση των σχέσεών της τόσο με την Ελλάδα και την Κύπρο όσο και με την ΕΕ. Ο δρόμος αυτός περνάει από τον σεβασμό του Διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων των ΗΕ για το Κυπριακό. Επομένως οι προθέσεις της Τουρκίας θα κριθούν στο τραπέζι του διαλόγου. Οι δικές μας θέσεις έχουν οριστεί με σαφήνεια από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν χωρούν καμίας παρερμηνείας.

-Το νομοσχέδιο για την παιδεία έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από πανεπιστημιακούς που αναφέρουν πως τα Πανεπιστήμια χρειάζονται περισσότερη χρηματοδότηση και όχι αστυνόμευση. Τι απαντάτε στις παραπάνω θέσεις; Κατά την άποψή σας θεωρείτε ότι είναι σωστός ο χρόνος για να τεθεί στο τραπέζι μια τέτοια μεταρρυθμιστική ατζέντα;

Η μεταρρυθμιστική ατζέντα της Κυβέρνησης συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό σε όλα τα μέτωπα. Με συνέπεια υλοποιούμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε. Η επόμενη ημέρα της πανδημίας θα πρέπει να μας βρει έτοιμους να εκμεταλλευτούμε κάθε αναπτυξιακή ευκαιρία που θα μας δώσει ώθηση να ξεπεράσουμε αυτή την δύσκολη συγκυρία. Η παιδεία δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αναφέρεται σε αλλαγές, οι οποίες, είναι σχεδόν αυτονόητες. Η προστασία της εκπαιδευτικής διαδικασίας από φαινόμενα παραβατικότητας κα ανομίας αποτελεί θεσμική μας υποχρέωση έναντι της νέας γενιάς. Τα πανεπιστήμια αποτελούν χώρο διακίνησης γνώσης και δημιουργίας. Η αύξηση της χρηματοδότησης την οποία βεβαίως και επιδιώκουμε δεν αποτελεί από μόνη της πανάκεια για τα προβλήματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Χρειάζονται δομικές αλλαγές στη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος και αυτές είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε. Το νομοσχέδιο κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και αυτό το συμμερίζεται η πλειοψηφία όχι μόνον των φοιτητών και των ακαδημαϊκών μας αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ
  


ΔΗΛΩΣΗ

«Η σημερινή αποτρόπαια και εγκληματική ενέργεια από αυτούς που θεωρούν ότι μπορούν να εκφοβίσουν εμένα και τους συνεργάτες μου θα πέσει στο κενό. Η τρομοκρατία και η οργανωμένη βία νοσηρών μυαλών δεν έχει καμία θέση ούτε στην κορινθιακή κοινωνία. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν εκβιάζεται, δεν υποχωρεί.

Το λόγο έχει η Δικαιοσύνη».


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κο ΣΠΗΛΙΟ ΛΙΒΑΝΟ

  

Συνάντηση εργασίας με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Σπήλιο Λιβανό πραγματοποίησε η Αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος ΝΔ-Βουλευτής Κορινθίας κα Μαριλένα ΣούκουληΒιλιάλη. Στο επίκεντρο της συνάντησης τους τέθηκαν:

Οι νέες πολιτικές ενίσχυσης του Ελληνικού Σήματος για την διασφάλιση της προστασίας προέλευσης και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των ελληνικών προϊόντων. Αναμένονται νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Η εξέταση συγκεκριμένων μέτρων στήριξης για παραγωγικές ομάδες που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση και δεν έχουν λάβει ανάλογες οικονομικές ενισχύσεις. Παράδειγμα οι επιχειρήσεις εκτροφής και εμπορίας σαλιγκαριών.

Η δημιουργία του επιχειρησιακού σχεδίου για την μετατροπή του Κονιάρειου Ινστιτούτου Εσπεριδοειδών σε Πρότυπο Κέντρο Κατάρτισης και Ερευνας.

Μετά το πέρας της συνάντησης η κα Σούκουλη δήλωσε «Εύχομαι κάθε επιτυχία και δύναμη στον φίλο και συνάδελφο Υπουργό ΑΑΤ κο Σπήλιο Λιβανό και τον ευχαριστώ για την διάθεση του να σταθεί δίπλα στα προβλήματα της Κορινθίας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια