Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1731

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  


Χρήστος Ταραντίλης ανακοίνωσε: Για ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ενόψει του δεύτερου γύρου των διερευνητικών επαφών
  

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ενόψει του δεύτερου γύρου των διερευνητικών επαφών που θα φιλοξενήσει η Αθήνα έστειλε ο πρωθυπουργός από την Ικαρία. Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «έχουμε κάθε λόγο, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, να είμαστε αισιόδοξοι. Η χώρα αντιμετώπισε πολύ μεγάλες προκλήσεις, στάθηκε όρθια, στάθηκε όρθια στον Εβρο, στάθηκε όρθια στα θαλάσσια σύνορα, αντιμετώπισε τις τουρκικές προκλήσεις με αυτοπεποίθηση». Πρόσθεσε δε εμφατικά:

«Εχτισε συμμαχίες, ενίσχυσε ταυτόχρονα την αποτρεπτική δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και καθόμαστε να συζητήσουμε με την Τουρκία το ένα ζήτημα το οποίο αποτελεί τη μεγάλη μας διαφορά, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, έχοντας απόλυτη πίστη στο δίκαιο των επιχειρημάτων μας αλλά και απόλυτη εμπιστοσύνη και στις συμμαχίες μας και στις δυνατότητές μας».

Για Ικαρία: Ο Τσίπρας επιλέγει την τακτική του διχασμού και του αποπροσανατολισμού CNNNewsroom Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 Ανταπέδωσε τα «βέλη» κατά του Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, με αφορμή την κριτική για το γεύμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία. Ό κ. Ταραντίλης έκανε λόγο για ανακρίβειες και έλλειψη σοβαρότητας, ενώ κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τακτική διχασμού και αποπροσανατολισμού εν μέσω κρίσιμης συγκυρίας.

«Ό πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Σάββατο τα ακριτικά νησιά Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία προκειμένου να δει από κοντά την πορεία των εμβολιασμών, να συζητήσει για τα τοπικά προβλήματα και να ασχοληθεί με την προώθηση αναπτυξιακών έργων. Η ανακοίνωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί παραβίασης των υγειονομικών μέτρων από τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια ενός πρόχειρου και σύντομου γεύματος που προσέφερε σε αυτόν ο βουλευτής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, με αναφορά σε «γλέντι στην Ικαρία», στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Ό κ. Ταραντίλης στην απάντησή του προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει: «Ηταν μια πρόσκληση του βουλευτού, την οποία δέχτηκε ο πρωθυπουργός, πραγματοποιώντας το γεύμα σε υπαίθριο χώρο με χρήση μάσκας, την οποία και έβγαλαν μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Σε Κύπρο και Ισραήλ αύριο ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις στην Κύπρο και στο Ισραήλ. Το πλήρες πρόγραμμα του πρωθυπουργού είχε ως εξής: Στις 11.15, συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και στη συνέχεια οι δύο αντιπροσωπείες θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες.νΣτις 12.15, οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.

Στις 16.45, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu και στη συνέχεια οι δύο αντιπροσωπείες θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες. Στις 18.00, οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο.



Ο Μητσοτάκης εξελίσσεται σε αμήχανο παρατηρητή μιας κοινωνίας σε απόγνωση
  

CNNNewsroom 07 Φεβρουαρίου 2021 Μετά την ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ανικανότητα της κυβέρνησης. Στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται συγκεκριμένα: «Η κυβέρνηση συνεχίζει στο δρόμο της αποτυχίας και πια έχει χάσει κάθε έλεγχο. Μήνες τώρα ζητάμε να λάβουν ουσιαστικά μέτρα περιορισμού της πανδημίας.

Ζητήσαμε και ζητάμε μαζικά δωρεάν τεστ, μέτρα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα Μέσα Μεταφοράς, εκτεταμένους ελέγχους στους εργασιακούς χώρους όπου συγκεντρώνονται μεγάλος αριθμός πολιτών. Δεν το έκαναν. Ζητήσαμε και ζητάμε το απαραίτητο άνοιγμα των σχολείων να γίνει αυτή τη φορά με λιγότερα παιδιά στις τάξεις και συνεχείς ελέγχους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για να μην γίνουν οι σχολικές μονάδες εστίες μετάδοσης. Δεν το έκαναν» Ό ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι: «Το τρίτο κύμα είναι προ των πυλών και ο κ. Μητσοτάκης μετά το αποτυχημένο άνοιξε κλείσε της αγοράς εξελίσσεται σε αμήχανο παρατηρητή μιας κοινωνίας σε απόγνωση. Πληρώσαμε τις αντιφάσεις τους.

Να μην πληρώσουμε άλλο την ανικανότητα τους.» Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε επιτεθεί στον πρωθυπουργό για το ζήτημα των πατεντών των εμβολίων. Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας είχε πει: «Αντί να έχουμε μια κυβέρνηση που κάνει το παν σε διεθνές επίπεδο να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή παραγωγή εμβολίων, έχουμε ένα πρωθυπουργό και υπουργούς που μιλούν ως εκπρόσωποι των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών και αναμασούν τις ίδιες δικαιολογίες για τις μεγάλες ελλείψεις και τις καθυστερήσεις. Ευτυχώς για όλους μας, η συζήτηση στην Ευρώπη για τις πατέντες των εμβολίων ανοίγει και γίνεται κάθε μέρα και πιο ουσιαστική.»





Μόνο με φαρσοκωμωδία μοιάζει η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην εστίαση…

  

«Μόνο με φαρσοκωμωδία μοιάζει η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην εστίαση.

Το πρωί απαγορεύεται το take away, το μεσημέρι επιτρέπεται», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημας Αλλαγής, αναφορικά με την παραλαβή από το κατάστημα στην εστίαση. «Ό αρμόδιος υπουργός ζητά τα κλειδιά των μαγαζιών, και μετά αρχίζει τις συγγνώμες. Ό πρωθυπουργός δεν έχει κουράγιο να μιλήσει με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και φωνάζει μερικούς φίλους του για να τους πει ότι όλα καλά. Στο μεταξύ οι επιχειρήσεις απειλούνται με αφανισμό και οι εργαζόμενοι με ανεργία» σημειώνει και προσθέτει: «Να σοβαρευτούν επιτέλους. Όι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής δείχνουν το τι πρέπει να γίνει».






Κυρία Μενδώνη, θα ανακοινώσετε τον πραγματικό λόγο παραίτησης του κ. Λιγνάδη;

  

CNNNewsroom Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 Τον πραγματικό λόγο της παραίτησης Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο, ζητά με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Το ερώτημα που θέτει το ΜέΡΑ 25 προς την υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη είναι:

«Κυρία Μενδώνη, θα ανακοινώσετε τον πραγματικό λόγο παραίτησης του κυρίου Λιγνάδη που μέχρι και σήμερα καλύπτατε; Τι σας συμβουλεύει η Εκπρόσωπος (άκρας του) Τάφου (σιωπής);».

Η παραίτηση Λιγνάδη Όπως αναφέρει στην επιστολή του, ο Δημήτρης Λιγνάδης αποφάσισε να παραιτηθεί μετά από φήμες και αναφορές στο πρόσωπό του, χωρίς -όπως επισημαίνει- να υπάρχουν επίσημες καταγγελίες. Κάνοντας λόγο για «προσωπικές επιθέσεις», αναφέρει -μεταξύ άλλων- πως θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του κατά όσων τον έχουν στοχοποιήσει. Συγκεκριμένα η επιστολή παραίτησης αναφέρει τα εξής:

«Παρά την ύψιστη τιμή που αποτελεί για μένα να υπηρετώ το πρώτο θέατρο της χώρας μας, η αγάπη και η αφοσίωσή μου προς το ίδιο το Εθνικό Θέατρο μου υπαγορεύει να υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου. Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία.

Γεγονός που θα μου επέτρεπε το ελάχιστο προβλεπόμενο από ένα Κράτος Δικαίου, δηλαδή να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Αντιπαρερχόμενοςτιςερμηνείεςπουθαγεννήσει η κίνησή μου αυτή, οφείλω να βάλω το καλό του Εθνικού Θεάτρου πάνω απ’ όλα, και να προστατεύσω τον θεσμό από μία ατέρμονη επικοινωνιακή και πολιτική διελκυστίνδα.

Αφού οι επιθέσεις, έστω κι έτσι, είναι προσωπικές, επιλέγω να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντί τους ως πρόσωπο και όχι να κρυφτώ στη κουίντα του Εθνικού Θεάτρου. Επιπλέον, η παραίτησή μου αυτή, μού επιτρέπει να προχωρήσω χωρίς να δεσμεύω ή να δεσμεύομαι πλέον θεσμικά και να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν, εξυπηρετώντας την οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη συνεργασία.

Με τιμή Δημήτρης Λιγνάδης».




  

Ανακοινώσεις τύπου 
ΚΥΡΙΑΚΗ 07 ΦΕΒΡΌΥΑΡΙΌΥ 2021 
ΑΝΑΚΌΙΝΩΣΗ ΤΥΠΌΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΗΘΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ


Ό Γερμανός πρέσβης Ernst Reichel παραβίασε βάναυσα τον θεσμικό του ρόλο, παρεμβαίνοντας στο κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδος να καλέσει τον Πρόεδρο Πούτιν ή οποιονδήποτε άλλον ξένο ηγέτη για να παρευρεθεί στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου για τα 200 χρόνια της εθνεγερσίας.

Παράλληλα, επιτέθηκε με απαξιωτικό τρόπο στον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου (Με τον οποίον ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ έχουμε μεγάλες διαφορές), ο οποίος στηλίτευσε τον πασιφανή έλεγχο που ασκεί το Βερολίνο στις αποφάσεις της Κομισιόν.

Καλούμε λοιπόν το ελληνικό ΥΠΕΞ να πράξει άμεσα τα δέοντα.



ΓΡΑΦΕΙΌ ΤΥΠΌΥ 
ΚΥΡΙΑΚΗ 07 ΦΕΒΡΌΥΑΡΙΌΥ 2021 
ΑΝΑΚΌΙΝΩΣΗ ΤΥΠΌΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΕ ΙΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΚΑΡΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΓΚΑΔΑ


Η κυβέρνηση ανακοινώνει με «πανηγυρικό τρόπο» την επιβολή προστίμων – μαμούθ 1500 € σε δύο ιερείς, στην Ευκαρπία και το Λαγκαδά. Όλα αυτά στην σκιά των γεγονότων της Ικαρίας όπου η ίδια η κυβέρνηση παραβίασε τα θεσπισμένα μέτρα.

Η «χριστιανοφοβία» της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί πλέον την οργή των Ελλήνων.

ΓΡΑΦΕΙΌ ΤΥΠΌΥ




Ερώτηση για την απαράδεκτη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης για το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων

  

Τη νέα απαράδεκτη ενέργεια της τουρκικής κυβέρνησης για το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων έχει καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Όμάδα του ΚΚΕ με ερώτησή της προς τον Υπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζ. Μπορέλ. Η ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης έχει ως εξής:

«Η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν για το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο αποτελεί νέα επικίνδυνη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. Αυτή η κίνηση εντάσσεται στην επιδίωξη διαιώνισης της κατοχής στο 37% του νησιού και της προώθησης διχοτομικής λύσης του κυπριακού ζητήματος, που απεργάζονται η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΌ.

Η τουρκική αστική τάξη και με αυτήν την κίνηση επιχειρεί να αναβαθμίσει τη θέση της στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Αξιώνει επίσης μερίδιο από τις επεμβάσεις της που υποθάλπουν οι ΕΕ – ΗΠΑ - ΝΑΤΌ σε Συρία, Λιβύη και Ιράκ, ενώ επεμβαίνει στρατιωτικά στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση με την Αρμενία. Αξιοποιεί τη στρατηγική ευρωατλαντική στόχευση για να κρατηθεί η Τουρκία στο δυτικό στρατόπεδο ενθαρρύνοντας την προκλητικότητά της προκειμένου να μειωθεί η ρωσική επιρροή.

Με βάση τα παραπάνω πώς τοποθετείται ο Υπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ/Αντιπρόεδρος της Επιτροπής στο αίτημα να σταματήσει το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων και τα σχέδια για διχοτομική λύση του κυπριακού, να τερματιστεί η κατοχή του 37% της κυπριακής Δημοκρατίας που διαιωνίζεται για 46 χρόνια;»

Δεν υπάρχουν σχόλια