Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ.1721

 

Γ.Ψυχογιός 
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας:

Χωρίς οργάνωση, σχέδιο και προσωπικό η μετατροπή του Νοσοκομείου Κορίνθου σε κλινική Covid. Ζητάμε άμεσες παρεμβάσεις

  


Σημεία από την συνέντευξη του βουλευτή Κορινθίας και τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργου Ψυχογιού στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» και τον Γ. Τραπεζιώτη για την κατάσταση με την υγειονομική κρίση στην χώρα και τις ευθύνες της Κυβέρνησης. Αν ήταν κυβέρνηση τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα προσπαθούσε με πολλαπλάσια χρηματοδότηση με προσλήψεις να μειώσει τις απώλειες, παρ’ όλα αυτά θα ακούγαμε από τη ΝΔ και τα συστημικά Μ.Μ.Ε. τα εξ’ αμάξης. Θα βλέπαμε νεκροπομπές κάθε μέρα στα κανάλια θα ακούγαμε ότι οι προσλήψεις είναι παράνομες και κομματικές και θα είχαμε και τη λογική των «σοβιετικών» ΤΟΜΥ, όπου το κράτος ελέγχει τα πάντα!!

Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δεν αξιοποιήθηκε καθόλου. Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος των ΤΟΜΥ, έχουμε δύο στην Κόρινθο και έκαναν πραγματικά μία σημαντική δουλειά όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά δεν αξιοποιούνται.

Η Κυβέρνηση τσαλαβουτάει για προσωπικό στην Πρωτοβάθμια μεταφέροντας το στην δευτεροβάθμια και στο Νοσοκομείο Κορίνθου και στην υπόλοιπη Ελλάδα προκειμένου να καλύψει τα κενά που έπρεπε εδώ και μήνες να τα έχουν καλύψει με προσλήψεις. Πρόκειται για κατακρεούργηση του συστήματος χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο.

Το νοσοκομείο της Κορίνθου μετατρέπεται άρον-άρον σε κλινική Covid χωρίς προετοιμασία, χωρίς να πληροί τις προδιαγραφές, με θέματα ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τη συνολική λειτουργία των κλινικών. Ακόμα και η ορθοπεδική κλινική επηρεάζεται σοβαρά, ενώ έχουν ανασταλεί τα τακτικά χειρουργεία και ιατρεία. Δημιουργείται έτσι μεγάλο πρόβλημα στις ιατρική κάλυψη του υπόλοιπου πληθυσμού.

Αντί να υπάρχει μία καλύτερη στελέχωση και οργάνωση, υπάρχουν μέσα στην πιο δύσκολη ώρα της μάχης, ακόμα και αντικαταστάσεις σε κομβικές θέσεις ευθύνης. Δηλαδή από κει που μέσα στη πανδημία έμπειροι υγειονομικοί διαχειρίστηκαν την κατάσταση από θέσεις ευθύνης, αυτή τη στιγμή χωρίς κριτήρια και κανόνες απομακρύνονται για να μπούνε σε αυτές θέσεις της πρώτης γραμμής, άνθρωποι που αποτελούν επιλογές της Διοίκησης.

Χρειάζεται θράσος να ρωτάνε τον ΣΥΡΙΖΑ τι θα έκανε, όταν εμείς φτιάξαμε τα κρεβάτια των ΜΕΘ, προσλάβαμε επιμελητές παθολογικής, στελεχώσαμε με αξιόλογο προσωπικό και αξιοποιήσαμε τις πρωτοβάθμιες δομές και νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του νοσοκομείου. Διώξαμε τους εργολάβους καθαριότητας, δώσαμε πρόσβαση στην υγεία σε όλους τους ανασφάλιστους και ανοίξαμε νέες κλινικές.

Η κοινωνία ξέρει τι έχουμε κάνει και στην Κορινθία και σε όλη τη χώρα, πρέπει η Κυβέρνηση να σταματήσει αυτήν την λογική και να δώσει στους γιατρούς και τους νοσηλευτές αυτό που πρέπει, βαρέα και ανθυγιεινά, έκτακτο επίδομα τα Χριστούγεννα και να προχωρήσει άμεσα σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Το οφείλει στον κόσμο.

Μπορείτε να ακούσετε την συνέντευξη στο σύνδεσμο: https://youtu.be/nRLuCri1wIk

Γ. Ψυχογιός και άλλοι με ερώτηση :

Η κυβέρνηση να λάβει άμεσα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης για ελ.επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

  


Την ένταξη των επιστημόνων ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων στα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού στους κλάδους της οικονομίας, ζητούν με Ερώτηση τους προς τον Υπουργό Οικονομικών 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός.

Στο πρώτο lockdown η κυβέρνηση αναγκάστηκε να μετατρέψει το κουπόνι της ντροπής «σκοιλελικικού» σε ενίσχυση των 600 ευρώ χωρίς προϋποθέσεις για τον μήνα Απρίλιο σε επιστήμονες - ελεύθερους επαγγελματίες- αυτοαπασχολούμενους (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς, οικονομολόγους, γεωπόνους, κλπ).

Τώρα, στο δεύτερο lockdown που η οικονομία βρίσκεται στο ναδίρ, η κυβέρνηση της ΝΔ επιδεικνύει τις πραγματικές της προθέσεις που ήταν εξ’ αρχής να γυρίσει την πλάτη της απέναντι στο πιο δυναμικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας, απαξιώνοντας πλήρως τη «μεσαία τάξη» στην οποία είχε υποσχεθεί τα πάντα προεκλογικά και ευνοώντας σκανδαλωδώς τους λίγους και ισχυρούς των κλάδων.

Για τον λόγο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχώρησαν στην κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Οικονομικών με την οποία ζητούν:

1) Την χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης 800 ευρώ στους επιστήμονες- ελεύθερους επαγγελματίες- αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους καθώς και τους επιστήμονες των κλάδων της υγείας, των κατασκευών, της γεωργίας/περιβάλλοντος και των οικονομολόγων που πλήττονται σημαντικά από την επιβολή του δεύτερου καταστροφικού lockdown.

2) Την ένταξή τους στο μέτρο της απαλλαγής του 40% των μισθωμάτων επαγγελματικής στέγης (με άμεση επιστροφή του 50% της μείωσης στους ιδιοκτήτες ακινήτων) για το μήνα Νοέμβριο και αν παραταθεί το lockdown και τον Δεκέμβριο.

3) Την απαλλαγή τους από τις ασφαλιστικές τους εισφορές μέχρι το τέλος του έτους (3112-2020).

Δεν υπάρχουν σχόλια