Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1720

 

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Καθηγητής Κούβελας: ένας, χαμηλής νοσηρότητας και θνητότητας ιός, κατάφερε το ακατόρθωτο


Ο ιός, όπως γνωρίζαμε εδώ και καιρό, έχει μια θνητότητα της τάξης του 0,15-0,20%. Ακόμα λοιπόν και αν προσβάλει το σύνολο των κατοίκων της χώρας μας (περίπου 10 εκατομμύρια), θα οδηγήσει σε θάνατο περίπου 15.000 ανθρώπους. Το σύνολο των θανόντων αποτελείται, κατά κανόνα, από άτομα μεγάλης ηλικίας, παχύσαρκα, με συνοδά νοσήματα. Επομένως μέσα σε ένα έτος, κάποιοι από αυτούς θα είχαν χάσει τη ζωή τους, από άλλες αιτίες, κυρίως λόγω γήρατος. Επομένως η θνησιμότητα (θάνατοι από κάθε αιτία), που στην Ελλάδα κυμαίνεται γύρω στις 120.000 δεν θα είναι αυξηθεί κατά 15.000, αλλά μόνο κατά έναν αριθμό που δεν θα γινόταν αντιληπτός, μια που θα βρισκόταν μέσα στα πλαίσια της φυσιολογικής ετήσιας διακύμανσης. Αν λοιπόν εμφανιζόταν μια διακύμανση της τάξης του 5%, θα λέγαμε ότι ήταν λίγο βαρύτερος ο χειμώνας φέτος, αλλά δεν θα είχε συμβεί και τίποτα σημαντικό. Στο εγγύς όμως παρελθόν, λόγω της καλλιέργειας του φόβου, της καθημερινής προβολής εικόνων θανάτου και της προσπάθειας του συνόλου των ΜΜΕ να μας πείσουν για την βλαπτικότητα του ιού, οδηγούνται νοσούντες κάθε κατηγορίας, λοιμώδους και μη αιτιολογίας, στα ίδια τριτοβάθμια νοσοκομεία, όπου δημιουργείται μια τεράστια εστία διασποράς, ακριβώς στα σημεία, που θα έπρεπε να προστατευτούν με κάθε τρόπο. Η ανύπαρκτη πρωτοβάθμια αποδομήθηκε περεταίρω, με τη μεταφορά προσωπικού, από τα περιφερικά ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας στα τριτοβάθμια νοσοκομεία.

Η πράξη αυτή δείχνει απελπισία στα κέντρα αποφάσεων, μεταφέρει τη γραμμή άμυνας στην καρδιά του συστήματος υγείας και επιδεινώνει αντί να βοηθάει την κατάσταση. Οι πρωτοβάθμιοι αυτοί γιατροί δεν είναι εξειδικευμένοι και ενώ δεν μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στις ειδικές μονάδες, εμποδίζονται να εξυπηρετήσουν τον πληθυσμό ευθύνης τους. Αποτέλεσμα της παραπάνω δράσης είναι να μεταφέρονται όλοι οι ασθενείς και για οποιοδήποτε λόγο, από την περιφέρεια στα μεγάλα νοσοκομεία. Προσλήψεις ειδικών γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού δεν έγινε ποτέ, συμβάσεις ιδιωτών για την πρωτοβάθμια και υπηρεσίες υγείας στην περιφέρεια, δεν συζητήθηκε καν, ενώ μεταφέρθηκαν πόροι από τα Κέντρα Υγείας στα Νοσοκομεία.

Εγινε ότι χειρότερο για την αντιμετώπιση μιας αναμενόμενης, σε κάθε νοήμονα πολίτη, κατάστασης. Και τι συμπληρώνει το κακό; Ενα αυστηρό lockdown, που ενώ δεν μπορεί να αναστείλει τη σφοδρότητα του ιού, εμποδίζει και κάθε άλλη λειτουργία της κοινωνίας, επιδεινώνοντας συνολικά τους δείκτες υγείας (σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας), φέρνοντας μια σημαντική οικονομική καταστροφή, αποδομώντας το δημοκρατικό πολίτευμα, απειλώντας τα δικαιώματα των πολιτών και καλλιεργώντας φόβο στο σύνολο των κατοίκων της Ελλάδας. (Από Αρθρο του καθηγητή Κούβελα στο «ΠΑΡΟΝ»)






ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ο «ιός» κτυπάει και τις εορτές Χριστουγέννων;


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι τα Χριστούγεννα με μια μικρή συντροφιά, χωρίς μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις, είναι αναμφίβολα η καλύτερη επιλογή σ’ αυτήν την κρίση για τις περισσότερες τις χώρες. «Είναι απίστευτα δύσκολο επειδή, ιδίως στην περίοδο των γιορτών, θέλουμε πραγματικά να είμαστε με την οικογένειά μας. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις η πιο ασφαλής επιλογή είναι να μην κάνουμε οικογενειακές συγκεντρώσεις», τόνισε η Μαρία Βαν Κέρκοβ, αρμόδια για τη διαχείριση της πανδημίας.

Η Αμερικανίδα ειδικός δεν είχε κατά νου μόνο τα Χριστούγεννα αλλά και τη γιορτή των Ευχαριστιών, αυτήν την Πέμπτη, που κατά παράδοση γιορτάζεται οικογενειακά στις ΗΠΑ. Οι ειδικοί φοβούνται ότι θα ακολουθήσει νέα έξαρση της πανδημίας στη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την Covid-19 παγκοσμίως μέχρι σήμερα και μετρά σχεδόν 260.000 νεκρούς. Η λύση, για την Βαν Κέρκοβ, είναι ίσως να γιορτάσουν οι οικογένειες με τηλεδιάσκεψη: «Ακόμη κι αν δεν μπορείτε να γιορτάσετε μαζί φέτος, μπορείτε να βρείτε τον τρόπο για να γιορτάσετε όταν όλα αυτά θα έχουν τελειώσει», διαβεβαίωσε, αποκαλύπτοντας ότι και η δική της οικογένεια θα περάσει τα Χριστούγεννα χωρίς οικογενειακή συγκέντρωση. Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις από τον ΠΟΥ καταργούν την εορτή των Χριστουγέννων ψαλιδίζοντας λίγο λίγο τα έθιμα της Πίστης… Πηγή: Ε.Θ/

Τα περίεργο σε όλη αυτή την υπόθεση είναι πως το Χριστεπώνυμο πλήθος των πιστών αναρωτιέται γιατί αυτή η αφωνία της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας σε αυτό που συμβαίνει και είναι ενάντιο στα θρησκευτικά μας Πιστεύω. Μερικοί πολίτες έχουν αποστασιοποιηθεί από την ελπίδα πως θα βρουν την Αρχιερατική Σύνοδο και τους Αρχιερείς έτοιμους να δώσουν το παράδειγμα και τις οδηγίες αποφυγής του μεγάλου πειρασμού προς την αθεϊα. Κάποιοι άλλοι προσσεύχονται και τα περιμένουν όλα από τη Θεία Δύναμη, ενώ ακόμη και οι αρχαίοι μας πρόγονοι πίστευαν στο «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Υπάρχουν όμως και οι πιστοί στον λόγο του Τριαδικού Θεού, προσεύχονται, ζητούν την Θεία παρέμβαση και το Ελεος του Θεού, ενώ έχουν επίσης μεγάλη Πίστη και στην Αποκάλυψη του Ιωάννου. Εχει ο καιρός γυρίσματα. Η αόρατη μάχη του καλού και του κακού, δεν είναι απρόβλεπτη, αλλά με βέβαιο ελπιδοφόρο τέλος;





ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Ετοιμαστείτε για τα Ελληνοχριστιανικά Χριστούγεννα!


Ένας μήνας μας χωρίζει από την Άγια Ημέρα των Χριστουγέννων, την Ημέρα που γεννήθηκε ο Θεάνθρωπος Χριστός και η ανθρωπότητα ζει το δράμα της. Οι ταγοί της Ορθοδοξίας ερωτοτροπούν με τον Πάπα των Άιματοβαμμένων Καθολικών του Βατικανού και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, οι εξουσιαστές νομοθετούν αντιχριστιανικούς Νόμους, που ισοπεδώνουν τα πάντα στο όνομα του Άντίχριστου. Οι Άυτοδιοικητικοί όλων των βαθμίδων διαγκωνίζονται στον εορτασμό Παγκόσμιων ημερών για τα πιο γελοία πράγματα στην προσπάθειά τους να σβήσουν από μνήμες και Πιστεύω την μόνη Ημέρα άξια τιμής του Χριστού. Και σαν να μην έφταναν αυτά η βρικολακιασμένη δυτική Έυρώπη, μετά την ύπουλη υποβάθμιση της Θρησκείας του Χριστού από τις στημένες δίκες και τις Οδηγίες για την προστασία δήθεν και την αποφυγή προσβολής των αλλόθρησκων, καταργεί κάθε τι το Χριστιανικό.

Η Θρησκεία καταπολεμήθηκε βάναυσα και με απαγορεύσεις, διώξεις, ακόμα και με λουκέτα στις Έκκλησίες, όσο τίποτε άλλο και στην σκοτεινή περίοδο της Κομμουνιστικής Σοβιετικής Ένωσης. Έβδομήντα χρόνια διώξεων δεν ήταν αρκετά να ξεριζώσουν από τις καρδιές των ανθρώπων την Πίστη και το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων. Οι καταπιεσμένοι Λαοί της Άνατολικής Έυρώπης ξεδίπλωσαν τις καρδιές και το μυαλό τους, απελευθερώθηκαν από τα δεσμά της ξενοκίνητης σατανολατρείας και θυμήθηκαν. Θυμήθηκαν πως κάποτε ο κόσμος γιόρταζε Χριστούγεννα! Κάποτε η ζωή είχε σκοπό και νόημα ο αγώνας για την ελευθερία σκέψεως και ενεργειών. Τότε ου οι Χριστιανοί λαχταρούσαν τις Έορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ετοιμάζονταν, νήστευαν τη Σαρακοστή, προσεύχονταν, εξομολογούνταν, συγχωρούσαν, πρόσμεναν με ελπίδα ένα καλύτερο αύριο.

Σήμερα που η πρόκληση είναι μεγάλη. Έιδικά εφέτος, μετά τις τόσες στερήσεις στην Πατρίδα μας και την ψήφιση Άντιχριστιανικών Νόμων, την απομάκρυνση των παιδιών και της οικογένειας από την Έκκλησία, να απαλλαγούμε από τον επιδερμικό εορτασμό και να βγούμε στο ξέφωτο , στο Φως, που μας έφερε στη Γη ο Χριστός με τη διδασκαλία του για την Άγάπη, την Άλληλεγγύη, το ενδιαφέρον μας για τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας. Η πρόκληση να ζήσουμε τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων σε πείσμα όλων αυτών που επιβουλεύονται ακόμη και την Πίστη μας, να ζήσουμε τα δικά μας Έλληνοχριστιανικά Χριστούγεννα!





ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ

Με αφορμή τη μάστιγα της αυτοχειρίας...


Τα Μνημονιακά χρόνια οι Άυτόχειρες έχουν ξεπεράσει τις 5.000 άτομα, τα οποία θέλεις από ιδιοσυγκρασία, θέλεις κάτω από αντίξοες συνθήκες που τις δημιούργησαν τα Οικονομικά Μέτρα, πήραν στα χέρια τους τη ζωή τους. Ο αριθμός αυτός, αν τον πάρουμε στα σοβαρά, θα πρέπει να μας προβληματίσει. Κυρίως όμως, οφείλει η τυχόν Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και μάλλον συνεργατών, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως και Άυτοδυναμία να πετύχει στις βουλευτικές εκλογές θα συνεργαστεί και με άλλα κόμματα στην Κυβέρνηση, να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και να αλλάξουν την πορεία του Έθνους προς τις Έλληνικές Άνάγκες και όχι ακολουθώντας πιστά τις εντολές και τα σχέδια του γνωστού – άγνωστου διευθυντηρίου..

Μέσα σε δέκα χρόνια έχει ξεκληριστεί μία Κωμόπολη πάνω από πέντε χιλιάδες πολιτών. Θέλουμε να σταθούμε πάνω στους Άυτόχειρες και ειδικότερα στους μελλοντικούς και να σκιαγραφήσουμε τον χαρακτήρα τους και να τους πούμε πως οι δυσκολίες της ζωής, έχουν πάντα θυρίδα διαφυγής από το κακό. Έίναι γεγονός ότι κάποιοι ευρισκόμενοι προ Οικονομικών κυρίως διλημμάτων δεν αντέχουν στην αντιμετώπισή τους και καταλήγουν να παίρνουν στο λαιμό τους εαυτούς τους, αλλά και μέλη της Οικογενείας τους, χωρίς να εξετάσουμε και το θρησκευτικό μέρος του θέματος.

Άπευθυνόμαστε στους ολιγόπιστους και σε αυτούς, που έχουν ανυπέρβλητες δυσκολίες, ότι στη ζωή έχει ο καιρός γυρίσματα. Δεν πρέπει να αφήσουν την απελπισία να κυριέψει τη σκέψη τους και να τους οδηγήσει σε λάθος κατεύθυνση. Οποια εμπόδια και αν βρίσκονται ενώπιόν τους μπορούν να ξεπεραστούν. Λόγω της Οικονομικής κρίσης έχουν δημιουργηθεί Έκκλησιαστικοί και άλλοι φορείς Άλληλεγγύης, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν προσωρινά με μια παρατήρηση. Μακριά από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Μην ντρέπεστε να αναζητήσετε αυτούς τους φορείς και να παρουσιάσετε το πρόβλημά σας. Στις δύσκολες στιγμές του δημόσιου βίου το αίσθημα της αλληλοβοήθειας είναι αυξημένο σε πολλούς συνανθρώπους μας, αλλά και οι Υπηρεσίες της Κοινωνικής Πρόνοιας έχουν τη δυνατότητα να σας ακούσουν και να βοηθήσουν.

Μην βάζετε κάτω το κεφάλι, μην εγκαταλείπετε τον αγώνα για τη σωματική και ψυχική επιβίωση. Έχετε χρέος να παλέψετε για τον εαυτόν σας, για την Οικογένεια, ακόμα και για τον διπλανό σας. Μη ζητάτε να σας λύσουν παντελώς οι άλλοι τα δικά σας προβλήματα, αλλά μια ανακούφιση, ένας καλός λόγος, μία αισιόδοξη συντροφιά, ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον καλό θα σας κάνει. Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας, όχι για να την καταστρέψετε, αλλά για να της δώσετε το Μήνυμα της Ζωής. Άλλάξτε την κακή πορεία, βάλτε στόχους προσιτούς, κάντε αναπρογραμματισμό στα σχέδιά σας για το μέλλον με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξίας. Ολα μπορούν να έλθουν καλύτερα. Ποιός ξέρει; Μακριά από μακάβριες σκέψεις...






Δεν υπάρχουν σχόλια