Header Ads

ΟΥΤΕ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ φ.1717

ΟΥΤΕ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

που μας ήλθε από τα βιολογικά εργαστήρια για να αλλάξει την καθημερινότητά μας. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας σήμερα το μεσημέρι πρόκειται να ανακοινώσει με Διάγγελμα το κλείσιμο της χώρας με τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα προς διαφύλαξη της υγείας και της ζωής των Ελλήνων, όπως γίνεται σε παγκόσμια κλίμακα. Ο Κοροναϊός είναι υπαρκτός και ήλθε για να μείνει, ως δαμόκλειος σπάθη στο σβέρκο των Λαών του Πλανήτη …


ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ…

  

Στις 12 το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Σωτήρη Τσιόδρα στο πλευρό του θα ανακοινώσει καραντίνα τριών εβδομάδων (ο υπουργός Υγείας Κικίλιας έκανε λόγο χθες για έναν μήνα) που ξεκινά στις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Η απόφαση φέρεται να ελήφθη χθες κατά την σύσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου υγείας, τον κ. Τσιόδρα και τους στενούς συνεργάτες του, ύστερα από αναλυτική επεξεργασία όλων των στοιχείων. Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι όπως και στην προηγούμενη φάση, πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα… χρειάζονται.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε, όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται». Έτσι ο χάρτης της χώρας θα βαφτεί όλος γκρι με το μοντέλο της Θεσσαλονίκης να ισχύει πλέον για όλες τις περιφέρειες.

Ο πρωθυπουργός, θέλοντας να πείσει πως η κατάσταση είναι κρίσιμη δεν θα απευθυνθεί στους πολίτες με τηλεοπτικό μήνυμα όπως τις προηγούμενες φορές, αλλά, με τον Σωτήρη Τσιόδρα στο πλευρό του θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία, ανοιχτό για τα γυμνάσια

Διευκρινίσεις αναμένονται για τα σχολεία. Το βέβαιο είναι ότι θα κλείσουν τα λύκεια, ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με τα γυμνάσια. Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν.

Κυκλοφορία

Από τις 5:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται με προηγούμενη (δωρεάν) αποστολή SMS στο 13033 ήμε γραπτή βεβαίωση, όπως γινόταν στην πρώτη φάση της καραντίνας. Η μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας, εφόσον είναι απαραίτητο, υποτίθεται, θα γίνεται αποκλειστικά με σχετική βεβαίωση τύπου Α του εργοδότη. Δεν χρειάζεται SMS.

Κλειστό το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια – Ποια καταστήματα μένουν ανοιχτά, τι ισχύει για τα ΙΧ

Επιπλέον, θα ανασταλεί η λειτουργία του λιανεμπορίου (εξαιρούνται τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, όπως super-market, minimarket κλπ, καθώς και τα pet shop), των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής. Η εστίαση θα παραμείνει σε αναστολή λειτουργίας, ενώ θα επιτρέπονται οι υπηρεσίες delivery. Τα καταστήματα τροφίμων θα λειτουργούν έως τις 20:30, ενώ προβλέπεται η λειτουργία τους και το Σαββατοκύριακο.

Στις μεταφορές, προβλέπεται περιορισμός στον αριθμό των επιβαινόντων σε ΙΧ μέχρι 1 άτομο πλέον του οδηγού (εξαιρούνται ανήλικα τέκνα).

Στην αναστολή λειτουργίας των παιδότοπων συμπεριλαμβάνονται οι παιδικές χαρές και τα πάρκα ψυχαγωγίας / θεματικά πάρκα.

Στους χώρους λατρείας, οι Λειτουργίες θα πραγματοποιούνται χωρίς παρουσία πιστών, ενώ επιτρέπονται μόνο τελετές κηδειών με παρουσία έως 9 άτομα.

Πηγή: el.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια