Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1705


ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων

Απάντηση της κυβέρνησης στον Ραγκούση για την πυρκαγιά στις Κεχριές και το 112Το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ανακοίνωσηαπάντηση στον Γιάννη Ραγκούση για τη φωτιά στις Κεχριές και τον αριθμό 112 από τον οποίο στέλνονται SMS για τις εκκενώσεις περιοχών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να προστατέψουμε τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών και το φυσικό μας περιβάλλον. Με συγκεκριμένο σχέδιο, με σκληρή καθημερινή δουλειά, με ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες μας.»

Το υφυπουργείο επισημαίνει ότι: «Το συμβάν δόθηκε στο Κέντρο του Π.Σ. την 22α Ιουλίου 2020, στις 11:58. Η πρώτη εντολή απογείωσης δόθηκε στις 12:04 (σε 6 λεπτά είχαν προσεγγίσει οι επίγειες δυνάμεις και είχε γίνει εκτίμηση της κατάστασης) στο ελικόπτερο S64 της Τρίπολης, το οποίο και απογειώθηκε στις 12:21 (σε 17 λεπτά από την εντολή και γρηγορότερα από την 20λεπτη ετοιμότητα). Στη συνέχεια και στις 12:08 δόθηκε η εντολή στα αεροσκάφη CL 415 από Ελευσίνα και απογειώθηκαν 12:40 (σε 30λεπτη ετοιμότητα) και επιπροσθέτως, στις 12:28 δόθηκε εντολή στο ελικόπτερο S64 της Ελευσίνας και εκείνο απογειώθηκε 12:46. Ως εκ τούτου, οι όποιες «δημόσιες διατυπωθείσες πληροφορίες και καταγγελίες» περί καθυστερήσεων επέμβασης των πτητικών μέσων είναι παντελώς αβάσιμες, πόσω μάλλον που την ίδια ημέρα είχαμε 57 ενάρξεις δασικών πυρκαγιών σε όλη την χώρα και την ίδια ώρα είχαμε παράλληλα συμβάντα διαχείρισης πυρκαγιών με συμμετοχή εναέριων μέσων πυρόσβεσης.»

Πηγή: Newsroom«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για τη φωτιά στις Κεχριές


Ολιγωρία προς την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καταλογίζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης για την πυρκαγιά στην Κορινθία.

«Τώρα που σχεδόν ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες των ανδρών και των γυναικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κορινθία, έχουμε καθήκον να διατυπώσουμε τα ακόλουθα σοβαρά ερωτήματα που απορρέουν από τις πρόδηλες ολιγωρίες της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έναν ολόκληρο χρόνο μετά την έναρξη διακυβέρνησής τους:

Γιατί υπήρξε-σύμφωνα με δημόσια διατυπωμένες πληροφορίες και καταγγελίες-κρίσιμη καθυστέρηση στην επέμβαση των εναέριων μέσων-για τουλάχιστον μια ώρα-γεγονός που δεν επέτρεψε την ανακοπή της φωτιάς στο ξεκίνημα της, στις Κεχριές, με τελικό αποτέλεσμα μία μεγάλη καταστροφή τόσο σε δασική έκταση, όσο και σε υποδομές, περιουσίες και καλλιέργειες, έκτασης 33.000 στρεμμάτων;», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Ραγκούση. «Γιατί δεν λειτούργησε το 112; Ήταν τελικά οι φιέστες για τη δήθεν έναρξη λειτουργίας του 112, μόνον μια ευκαιρία για φθηνού επιπέδου διαφήμιση του Πρωθυπουργού;

Προφανώς, από εδώ και στο εξής, απαιτείται συνολικό σχέδιο, χωρίς εκπτώσεις, για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας καίει σήμερα για τέταρτη ημέρα, με την εικόνα ωστόσο να είναι εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Πέντε ωστόσο κοινότητες του δήμου Κορινθίων κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της φωτιάς, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου. Πρόκειται για τις κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη. Τέλος, δύο παιδικές κατασκηνώσεις έχουν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: Newsroom


Παύλος Χρηστίδης:
Μαύρη μέρα για τον παγκόσμιο πολιτισμό και τον οικουμενικό χριστιανισμό


Όπως είπε ο κ. Χρηστίδης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», «η πράξη αυτή πρέπει να προβληματίσει όλους αυτούς που εξακολουθούν να κάνουν business με τον κ. Ερντoγάν». «Μια μαύρη μέρα για τον παγκόσμιο πολιτισμό», χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης την προσευχή του Ταγίπ Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά μετατρέποντας την από παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού της ανθρωπότητας σε τζαμί, αναίσχυντα και απροκάλυπτα.

Όπως είπε ο κ. Χρηστίδης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», «η πράξη αυτή πρέπει να προβληματίσει όλους αυτούς που εξακολουθούν να κάνουν business με τον κ. Ερντoγάν». Κάλεσε την ηγεσία της Ε.Ε. να αποφασίσει «αν θα μείνει στα ωραία λόγια τα οποία δεν θα συνοδεύονται από πράξεις ή αν θα πρέπει κάποια στιγμή επιτέλους, αποφασιστικά, να προχωρήσει σε μέτρα και κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας».

Υπενθύμισε ότι είχαν αποφασιστεί με αιτία το προσφυγικό – μεταναστευτικό κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας οι οποίες δεν εφαρμόστηκαν ποτέ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: in.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με ευρύ κλιμάκιο πέντε βουλευτών, βρέθηκε δίπλα στους κατοίκους της Κορινθίας που είδαν τη γη και τι βιος τους να καταστρέφεται ολοσχερώς από τις πυρκαγιές. Η αυταπόδεικτη ανικανότητα της κυβέρνησης όμως, ενδέχεται (σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων) να υποκρύπτει κάτι πολύ χειρότερο.

Προειδοποιούμε λοιπόν ευθέως την κυβέρνηση, πρώτον να αποζημιώσει όλους τους πληγέντες και δεύτερον να μην τολμήσει να εκχωρήσει σε οποιοδήποτε επιχειρηματικό όμιλο την καμμένη γη για να “φυτευτούν” ανεμογεννήτριες, διότι τότε θα μιλάμε για έγκλημα εκ προμελέτης, προκειμένου πάλι να θησαυρίσουν οι γερμανικές βιομηχανίες πάνω στην καταστροφή της πατρίδος μας.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ 
ΑΠΟ “ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ” ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, “ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ” ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 
ΤΕΤΑΡΤΗ 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για ξένους συνταξιούχους που αποφασίζουν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα καθιερώνει η κυβέρνηση.

Αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι δεν έχει κανένα σκοπό να στηρίξει την πρωτογενή παραγωγή, να επιβάλει εθνικό προστατευτισμό, να λειτουργήσει με οικονομικό πατριωτισμό.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥΕπαναπατρισμό των ναυτεργατών που βρίσκονται στο εξωτερικό ζητά το ΚΚΕΤον άμεσο επαναπατρισμό των ναυτεργατών που βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» σε χώρες του εξωτερικού και επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα ζητούν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ. Τον άμεσο επαναπατρισμό των ναυτεργατών που βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» σε χώρες του εξωτερικού και επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα ζητούν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ. Σε ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Κώστας Παπαδάκης αναφέρει πως «χιλιάδες ναυτεργάτες στην ποντοπόρο ναυτιλία παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στα πλοία, χωρίς τη δυνατότητα επαναπατρισμού και με απαγόρευση εξόδου στα λιμάνια, παρά το ότι βρίσκονται σε καραντίνα που πλησιάζει τους 6 μήνες, με δραματικές συνέπειες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους». «Η αντικατάσταση πληρωμάτων όταν θεωρείται «εφικτή» συνοδεύεται από όγκο γραφειοκρατικών διαδικασιών που την καθιστά πρακτικά αδύνατη, ενώ οι ναυτεργάτες στερούνται και την οποιαδήποτε πρόσβαση σε δομές υγείας» προσθέτει ο κ. Παπαδάκης.

Η ομάδα των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, επισημαίνει πως «η κατάσταση είναι δραματική και για εκατοντάδες χιλιάδες ναυτεργάτες που παραμένουν άνεργοι και χωρίς καμιά οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση, το κράτος και τους εφοπλιστές, ενώ οι εταιρείες εκμεταλλεύονται πολλούς προσφερόμενους μακροχρόνια ανέργους για να επιβάλουν χαμηλότερα μισθολόγια και να περικόψουν εργατικά δικαιώματα». Το ΚΚΕ καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μεριμνήσει ώστε να δοθεί άμεσα τέλος στην ταλαιπωρία των ναυτεργατών και των οικογενειών τους και να επαναπατριστούν όσοι επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα με ευθύνη κι έξοδα των ναυτιλιακών εταιρειών, των αρμόδιων ελληνικών αρχών, καθώς και των προγραμμάτων επαναπατρισμού της ΕΕ, καθώς και να εφοδιαστούν τα πλοία με το αναγκαίο υγειονομικό υλικό προφύλαξης των ναυτεργατών, απολύμανσης των κοινόχρηστων χώρων και τα απαιτούμενα φάρμακα

Δεν υπάρχουν σχόλια