Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ-ΒΙΛΙΑΛΗ φ.1698

ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ 
Βουλευτής Ν. Κορινθίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Απόσπασμα Ομιλίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την αναβάθμιση του αγροτικού τομέα “Προστατεύουμε τους Αγρότες μας από την γάγγραινα των παράνομων ελληνοποιήσεων”



«Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι καλούμαστε να κυρώσουμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφορικά με θέματα της αγροτικής αναπτυξιακής διαδικασίας. Ένα νομοσχέδιο που κινείται σταθερά στο πλαίσιο της κυβερνητικής στρατηγικής μας στόχευσης, προκειμένου να καταστήσουμε τον πρωτογενή τομέα της χώρας σε προμετωπίδα ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου που έχει ανάγκη σήμερα ,περισσότερο από ποτέ, η ελληνική οικονομία και φυσικά πρωτίστως ο αγροτικός μας κόσμος.» 

«... αποτελεί θεσμικό μας καθήκον να δημιουργήσουμε, με στέρεα βήματα, το κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο, ώστε οι παραγωγικές δυνατότητες του πρωτογενή τομέα μας να μην υπολείπονται του πραγματικού παραγωγικού αποτελέσματος.» 

« ...Tο μεγάλο στοίχημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι η καταπολέμηση της γάγγραινας των παράνομων ελληνοποιήσεων. Ένα σοβαρό πρόβλημα που στρέφεται ευθέως απειλητικά εναντίον του μόχθου των αγροτών μας, της ελληνικής οικονομίας αλλά και των ιδίων των καταναλωτών....» 

«…Ξεκινάμε τον αγώνα που θα είναι δύσκολος , που θα είναι συνεχής αλλά είμαι σίγουρη ότι θα είναι και νικηφόρος, ώστε να προστατέψουμε το αγροτικό εισόδημα, την ποιοτική υπόσταση των προϊόντων μας αλλά ακόμα σε ορισμένες περιπτώσεις και την υγεία των καταναλωτών. Πλέον, και αυτό θα πρέπει να ακουστεί βροντερά στην αίθουσα του κοινοβουλίου από όλους μας, όποιος προσπαθήσει να παρανομήσει εις βάρος της αγροτικής οικονομίας θα υποστεί τις αυστηρές ποινικές και διοικητικές συνέπειες των δράσεων του.» 

«…Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, οι παράνομες ελληνοποιήσεις δεν είναι απλά ένα ακόμα θέμα προς αντιμετώπιση στο πεδίο της αγροτικής οικονομίας. Βρίσκεται στον πυρήνα του προβλήματος που στέκεται ενάντια στην αγροτική αναπτυξιακή διαδικασία και στο παραγωγικό μοντέλο που επιθυμούμε για το Σήμερα και το Αύριο του πρωτογενή τομέα. Η προσπάθεια μας ήταν, είναι και θα είναι να διασυνδέσουμε αποτελεσματικά τον όρο Ποιότητα με τα ελληνικά Προϊόντα, τονώνοντας την εξαγωγική κατεύθυνση της αγροτικής διαδικασίας..» 

«...Προχωρούμε δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση καταρχήν διότι τα προϊόντα μας μπορούν να υποστηρίξουν την συγκεκριμένη τοποθέτηση.» 

«…με βάση το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά της αγροτικής μας παραγωγής το συγκεκριμένο επιχειρησιακό μοντέλο δύναται να εξασφαλίσει αποτελεσματικά την δημιουργία υψηλότερης προστιθέμενης αξίας για τα αγροτικά μας προϊόντα και κατά συνέπεια καλύτερο εισόδημα για τους αγρότες μας.» 

«…Όταν όμως κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούν να νοθεύσουν τα ελληνικά προϊόντα κατ’ ουσίαν αυτό που πράττουν είναι να νοθεύουν τις παραγωγικές δυνατότητες του πρωτογενή μας τομέα. Και αυτό δεν πρέπει επ’ουδενί να το επιτρέψουμε να συμβεί.» 

«…Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι ανηφορικός αλλά η πολιτική μας βούληση να μεταμορφώσουμε την αγροτική διαδικασία σε πυλώνα προόδου και καινοτομίας είναι δεδομένη. Οι καιροί ου μενετοί. Τώρα είναι η Ώρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια