Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ φ.1694

Χρίστος Δήμας:
Από το Κρυονέρι στη Σελήνη και από τον κορωνοϊό στην Έρευνα και την Ανάπτυξη



Πληθωρική συνέντευξη παραχώρησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας σε γνωστό Πελοποννησιακό μέσο, όπου αναφέρθηκε στην προ ημερών επίσκεψή του στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου αλλά και στα μέτρα της Κυβέρνησης για την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. 

Ο κ. Δήμας τόνισε πως είναι πάρα πολύ σημαντικός ο οικονομικός αντίκτυπος που έχει η πανδημία του κορωνοϊού στην καθημερινότητα όλων μας, ενώ, όσον αφορά τα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης, πρόσθεσε πως αυτά συνεχώς επεκτείνονται και διαρκώς διευρύνονται και ανέφερε πως η πραγματική απάντηση στον κορωνοϊό θα έρθει από την έρευνα και από την επιστημονική κοινότητα. 

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο αστεροσκοπείο Κρυονερίου τονίζοντας πως έχει ένα σημαντικό τηλεσκόπιο, ανάμεσα στα τρία σημαντικότερα τηλεσκόπια της χώρας και για τη συμμετοχή του σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, μεταξύ των οποίων μελετά την πρόσκρουση μετεωριτών στη σελήνη. «Το τηλεσκόπιο στο Κρυονέρι είναι το μεγαλύτερο παγκόσμια σε αυτό το ερευνητικό πρόγραμμα. Έχει μεγάλη σημασία και σημαντικό επιστημονικό αντίκτυπο». 

Τέλος ο Χρίστος Δήμας αναφερόμενος στην έρευνα και στην ανάπτυξη δήλωσε πως : «Αν αναλογιστούμε πόσους επιστήμονες και νέους επιχειρηματίες έχουμε στο εξωτερικό που θέλουμε να επαναπατρίσουμε αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικός είναι ο κλάδος της έρευνας και της ανάπτυξης. Γι΄ αυτό το λόγο έχουμε πει ότι οι επενδύσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας για επιστήμονες και νέους επιχειρηματίες είναι εξαιρετικά σημαντικές. Και αναφέρομαι ειδικά σε δαπάνες που επενδύουν επιχειρήσεις στην έρευνα και στην ανάπτυξη. Αυτές οι επενδύσεις δημιουργούν καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια