Header Ads

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1692

ο «Κορίνθιος»

ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Μας φακελώνουν με πρόσχημα τον Κορωνοϊο; Ιδού η απορία…


Οι νεοταξικοί «βρήκαν νεκροθάφτη και θάβουν καμιά δεκαριά». Αυτή την παροιμία μας θυμίζουν κάθε λίγο και λιγάκι οι «λαγοί» του «Συστήματος» με τις βαρύγδουπες δηλώσεις και τα ερωτηματικά που δημιουργούν αμφιβολίες για τους κινδύνους του ιού και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την επόμενη ημέρα. Όλα προκαθορισμένα κι αυτό γιατί υπάρχουν πάντα οι πρόθυμοι και ακόλουθοι, που δημιουργούν το χάος και τον απαραίτητο φόβο στις ανθρώπινες μάζες. 

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της επιδημίας του Covid-19 είναι ότι δεν μπορούν να γνωρίζουν με ποιους έχει συναναστραφεί κάθε ασθενής. Και όταν λέμε “με ποιους” δεν εννοοούμε το στενό φιλικό και συγγενικό περιβάλλον, διότι πριν νοσήσει ο φορέας του κορονοϊού θα πήγαινε σε καταστήματα, πλατείες, κινηματογράφους και εμπορικά κέντρα. Πώς λοιπόν θα βρεις με ποιους είχε επαφή έστω και για λίγα λεπτά; Η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε επείγοντα μέτρα στο πλαίσιο των οποίων επιστρατεύονται τεχνολογίες και διαδικασίες που μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμες μόνο στη Μοσάντ, την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας γνωστή και ως Σιν Μπετ και τις λοιπές αρχές της χώρας. 

Το σχέδιο προβλέπει ότι για κάθε κρούσμα Covid19 θα λαμβάνονται τα ψηφιακά του ίχνη (δηλαδή οι διαδρομές που έκανε με το κινητό του τηλέφωνο) ώστε να εντοπίζονται ποιοι ήρθαν σε επαφή μαζί του. Ναι, ακούγεται εφιαλτικό, ναι θυμίζει Μεγάλο Αδελφό και ναι, υπάρχουν αντιρρήσεις για την εφαρμογή της ουσιαστικά στο σύνολο του πληθυσμού. 

Στην πράξη το σχέδιο θα παίρνει τα δεδομένα γεωεντοπισμού της συσκευής του ασθενή και θα κοιτάζει κοντά σε ποιες άλλες συσκευές βρέθηκε. Από τα στοιχεία IMEI των άλλων smartphones θα εντοπίζεται και ο ιδιοκτήτης τους που θα καλείται να εξεταστεί για να διαπιστωθεί αν είναι θετικός στον κορονοϊό ή όχι. 

Φυσικά, όπως ισχυρίζεται και το https://olympia.gr είναι πολύ πιο πολύπλοκο απ’ όσο ακούγεται. Οι αρχές υποστηρίζουν πως όλο αυτό γίνεται για το καλό των πολιτών και για την προστασία της δημόσιας υγείας. Φυσικά, αυτές οι δηλώσεις ουδόλως καθησυχάζουν όσους ανησυχούν για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στην ψηφιακή εποχή. Σίγουρα, επίσης, ανησυχούν για το ενδεχόμενο τα μέτρα αυτά να λάβουν μόνιμο χαρακτήρα, οπότε αποτελεί ζητούμενο η ατομική ελευθερία και τα δικαιώματα του ανθρώπουΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Το σχέδιο με Τραμπ και Πούτιν – Έτσι θα εξελιχθούν τα γεγονότα;  


Εξακολουθεί να μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας, ο οποίος λαμβάνει πλέον παγκόσμιες διαστάσεις, αποκτώντας καθημερινά νέα μέτωπα, ενώ στην άκρη περιμένει και η Ρωσία. Τελευταία αφορμή η δήλωση του Αμερικανού προέδρου, ότι η Αμερική σκέφτεται να απαιτήσει δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση από το Πεκίνο για το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε τις υπόλοιπες χώρες για τον κορωνοϊό. Πέραν τούτου, η μάχη ΗΠΑ-Κίνας εξαπλώνεται και σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο, ως «σύγκρουση» Δεξιάς (Τραμπ) Αριστεράς (Κομμουνιστική Κίνα/Βαθύ Κράτος ΗΠΑ). 

Στην πλειοψηφία τους οι Αμερικανοί πολίτες είναι πεπεισμένοι ότι το Πεκίνο ευθύνεται για την τραγωδία του κορωνοϊού. Ως εκ τούτου, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικεντρωθεί εκεί, εν όψει και των εκλογών, τονίζοντας μάλιστα το γεγονός πως πολλοί από τους αντιπάλους του στηρίζουν, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, την Κίνα (βλ. Δημοκρατικοί ή Bill Gates). Κατά αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσει την θέση του έναντι των αριστερόστροφων διεθνιστών στις ΗΠΑ. Ο Λευκός Οίκος ανήρτησε βίντεο, όπου παράγοντες της κοινωνίας και της οικονομίας ευχαριστούν την Δεξιά του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς έδωσε πνοή στην διαλυμένη επί Ομπάμα αμερικανική οικονομία, ενισχύοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία όλων των «βαθμίδων». Αυτό φυσικά βρίσκεται σε αντιδιαστολή με την αριστερή πολιτική του συγκεντρωτισμού και της ολιγαρχικής λογικής της εξουσίας, η οποία θέλει το επιχειρείν για τον εαυτό της και τους άλλους να δουλεύουν για αυτήν. 

Αμερικανικά πολεμικά πλοία μπήκαν σε ύδατα της νότιας Κινεζικής Θάλασσας, κίνηση που δείχνει την διάθεση του Ντόναλντ Τραμπ, να ανεβάσει το «θερμόμετρο», προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομικοπολιτική παγκόσμια άνοδο της Κίνας, που βγαίνει μπροστά εκ μέρους της Διεθνιστικής Αριστεράς (Ο.Η.Ε.), η οποία «πολεμά» την δεξιά κυβέρνησή του στις ΗΠΑ Ως απάντηση η Κίνα φέρεται να ενισχύει την παρουσία της στην Νότια Κινεζική θάλασσα και στον Ινδικό Ωκεανό. Μάλιστα, όπως μεταδίδεται, αμερικανικό πλοίο εκδιώχθηκε από τα ύδατα της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας, καθώς κινεζικά μαχητικά και ναυτικές δυνάμεις το συνόδευσαν μακριά, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον για «προβοκατόρικες ενέργειες στην θάλασσα». Πρόκειται για το αντιτορπιλικό «USS BARRY», το οποίο βρέθηκε, όπως αναφέρουν οι Κινέζοι, σε δικά τους χωρικά ύδατα κοντά στα νησιά Xisha Islands. 

Όπως βλέπουμε λοιπόν η κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αφορά πολλά επίπεδα, απειλώντας τον πλανήτη ακόμα και με ξέσπασμα παγκοσμίου πολέμου. Η Δεξιά όμως έχει και άλλο χαρτί, πέραν του Τραμπ, απέναντι στην διεθνιστική Αριστερά (Κίνα, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Βαθύ Κράτος ΗΠΑ κ.α.): την Ρωσία. Ο Πούτιν έχει κρατήσει μέχρι στιγμής ήπιους τόνους απέναντι στην διεθνή κοινότητα, με σκοπό να βρεθεί κοινό έδαφος για παγκόσμια συγκυβέρνηση Δεξιάς-Αριστεράς, στρατηγικής φύσεως. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αν αυτό δεν σταθεί εφικτό τότε θα προκριθεί η μέθοδος Τραμπ, η οποία προβλέπει σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα και στο τέλος πόλεμο! Αυτά σας δίνονται μόνο στο el.gr! Μείνετε συντονισμένοι, καθώς η συνέχεια αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα. 
Πηγή: Δήμος Λιακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια