Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ φ.1692

ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ 
Βουλευτής Ν. Κορινθίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Ελληνικού Κράτους δείχνει τον Δρόμο


Η υγειονομική κρίση που επέφερε η πανδημία ανέδειξε, κατά τρόπο επιτακτικό , την ανάγκη του ψηφιακού μετασχηματισμού και της ταχείας προσαρμογής της ελληνικού κράτους στα νέα κοινωνικά και υγειονομικά δεδομένα. Η Κυβέρνηση, και ιδιαίτερα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, απέδειξαν σε πολύ βραχύ χρονικό διάστημα και υπό την πίεση της υγειονομικής κρίσης ότι το Ελληνικό κράτος μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά, ώστε να διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών ιδιαίτερα κατά το διάστημα που Μένουμε Σπίτι. 

H στρατηγική απόφαση της Κυβέρνησης για την δημιουργία μιας κεντρικής οριζόντιας δομής με βασική φιλοσοφία στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής ότι το Κράτος είναι ένα και ως ένα πρέπει να λειτουργεί στο ψηφιακό τομέα και όχι μόνο, αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα ώστε η εξ αποστάσεως παροχή υπηρεσιών στους πολίτες να καταστεί στο άμεσο μέλλον η κυρίαρχη μορφή επαφής του πολίτη με το κράτος. 

Η επιτάχυνση εφαρμογής της ψηφιακής πολιτικής της Κυβέρνησης λόγω της πανδημίας, με την υιοθέτηση σειράς μέτρων όπως η ψηφιακή πύλη gov.gr , η άυλη συνταγογράφηση, η διασύνδεση του eEΦΚΑ με το Μητρώο Πολιτών, η πιλοτική εφαρμογή της πύλης solon. gov.gr , μας οδηγούν σε ένα καινοτόμο περιβάλλον όπου η ποιότητα των υπηρεσιών του Δημοσίου θα είναι αντίστοιχη με τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους έναντι των πολιτών του. 

Απομένουν αρκετά ακόμα να γίνουν, σε ένα διεθνές περιβάλλον όπου τα τεχνολογικά δεδομένα αλλάζουν με ταχείς ρυθμούς, αλλά ο ψηφιακός μετασχηματισμός που συντελείται στη χώρα μας δείχνει τον δρόμο ώστε η ψηφιακή αλλαγή να επιταχυνθεί και να επεκταθεί σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα δε στην Ελληνική οικονομία. Διότι, η πανδημία κατέστησε ακόμα πιο εμφατικά την ανάγκη, το e - επιχειρείν να προωθηθεί άμεσα αλλά και να ενσωματωθεί ακόμα πιο δραστικά στον οικονομικό κύκλο της Ελληνικής οικονομίας. Δεν πρόκειται πλέον για ένα στοίχημα του μέλλοντος αλλά για μια αδήριτη αναγκαιότητα του παρόντος. Προς έκπληξη πολλών και απογοήτευση λίγων, το Ελληνικό κράτος βρίσκεται στην προμετωπίδα της νέας ψηφιακής εποχής και αποτελεί ένα παράδειγμα καλής πρακτικής. Η πρόσκληση και η πρόκληση είναι Μπροστά μας. Τώρα είναι η Ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια