Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ φ.1692

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ


Ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξη του, εκτίμησε πως «θα δοκιμαστεί ο Μητσοτάκης, που τα έχει πάει καλά μέχρι σήμερα, εκτός της βαβούρας με τον κ. Βρούτση, και πολύ γρήγορα θα φτάσει στο «Σταύρωσον αυτόν», αν ξεκινήσει η επόμενη μέρα και ο άλλος δεν έχει δουλειά ή χρήματα. Αυτό θα είναι άδικο για εκείνον, που σε αυτήν την κρίση τα πήγε καλά. Δεν είναι καθόλου εύκολη η οικονομική κρίση. Έχουμε κάποιες τράπεζες που έχουν αδυναμίες, οι τράπεζες δεν έχουν λεφτά. Για να έχουν, η κυβέρνηση πρέπει να μαζέψει τα «κόκκινα» δάνεια και, αν τα μαζέψει, θα υπάρξει κοινωνική επανάσταση». Στην Ελλάδα, τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης, «έχουμε και το άλλο μειονέκτημα: Ο Τραμπ και ο Τζόνσον πήγαν στα τυπογραφεία και θα σώσουν τις οικονομίες τους. Στον Καναδά δεν θα υπάρξει δέντρο για δέντρο. Εμείς δεν το έχουμε αυτό. Έχουμε μια δυσκοίλια Μέρκελ και θα μαρτυρήσουμε. Ο κόσμος πρέπει να περιορίσει τις απαιτήσεις του». 


Τι είναι η Εκκλησία; Είναι ένα σούπερ μάρκετ; Είναι ένα κομμωτήριο;» αναρωτήθηκε με πόνο ψυχής ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, μιλώντας χθες ως εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος στους τηλεοπτικούς σταθμούς Σκάι και ΕΡΤ για τα θέματα της πανδημίας του κορονοϊού και συνέχισε να θέτει αγανακτισμένος τη ρητορική ερώτηση: «Δεν είναι η Εκκλησία ένας θείος οργανισμός, ο οποίος έχει παράδοση 20 αιώνων και λειτουργούσε και πριν από το κράτος;» 


 ΧΕΙΡΑ βοηθείας από το Κίνημα Αλλαγής στην κυβέρνηση. «Μετά το χθεσινό διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη είναι σαφές πως πρέπει να δείξουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στους ειδικούς, όπως κάναμε όλη αυτή την περίοδο, αλλά ταυτόχρονα πρέπει η κυβέρνηση να εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις για να μείνουμε ασφαλείς. Δεν είναι ζήτημα μόνο των πολιτών» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης. 


Με την Εκκλησία τα βάζει πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας ανομολόγητες πολιτικές σκοπιμότητες στο Μέγαρο Μαξίμου για την κυβερνητική απόφαση να ανοίξουν οι ναοί στις 17 Μαΐου. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός υπέκυψε στην ασφυκτική πίεση της Ιεραρχίας, η οποία δεν κρύβει την οργή της για την αντιμετώπιση που επιφύλαξε η κυβέρνηση στην Εκκλησία. Ως εκ τούτου, η επίσημη γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως την εκφράζουν τα στελέχη πρώτης γραμμής, συνοψίζεται στη φαινομενικά αφελή απορία: «Βάσει ποιας σκοπιμότητας προχωρά η κυβέρνηση στο άνοιγμα και ποιες άλλες πολιτικές σκοπιμότητες κρύβονται πίσω από αυτή την απόφαση της;» Υπενθυμίζεται ότι στο τελευταίο διάγγελμα του ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε: «Από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία και από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη θεία λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες, πάντα όμως με αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια