Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΉ Φ. 1677


Ο Βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός
με αντιπροσωπεία στελεχών 
του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία,
πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους 
εργαζομένων του ΟΤΕ στην Κορινθία.
Στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυος και στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων για αξιοπρεπείς μισθούς, συλλογική σύμβαση εργασίας, ανάκληση των απολύσεων και διαφύλαξη του δημόσιου και κοινωνικού ρόλου του ΟΤΕ.  Είναι προκλητικό από πλευράς της διοίκησης ενός φορέα με κέρδη που ξεπερνούν το 1 δις, να προχωρά σε απολύσεις και να αρνείται να χορηγήσει αξιοπρεπείς μισθούς με αυξήσεις και επαρκή μέσα στους εργαζόμενους. Είναι επίσης προκλητικό το γεγονός ότι μια απεργία ενός μήνα με πολύ μεγάλη συμμετοχή πανελλαδικά, δεν έχει προβληθεί καθόλου από τα κεντρικά ΜΜΕ.
Το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ για δήθεν στήριξη της μεσαίας τάξης και «καλές» θέσεις εργασίας έχει ήδη καταρριφθεί ολοσχερώς. Η Κυβέρνηση καταργώντας τον βάσιμο λόγο απόλυσης και την συνευθύνη των εργολάβων, απαξιώνοντας την Επιθεώρηση Εργασίας και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, έχει βάλει μπροστά τον «οδοστρωτήρα» των εργασιακών δικαιωμάτων προς όφελος λίγων και ισχυρών.  Εμείς ήμασταν και θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων που απειλούνται από εργοδοτικές αυθαιρεσίες, πριν λίγες μέρες στην Τράπεζα Πειραιώς, χτες στη ΔΕΗ, σήμερα στον ΟΤΕ, αύριο όπου αλλού χρειαστεί. Οι αγώνες των εργαζομένων είναι αγώνες όλης της κοινωνίας.

Δήλωση του αναπληρωτή τομεαρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής Γεωργίου Ψυχογιού
για την επανασύσταση 
του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής


«Μετά από περίπου 10 συσκέψεις για το προσφυγικό, 4 υπουργούς, έναν εθνικό συντονιστή που θα έλυναν όλα τα ζητήματα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και τις 40.000 εγκλωβισμένους πρόσφυγες στα νησιά τη στιγμή που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν 17.000 στο σύνολο νησιών (5.500 στην Μόρια) φτάνουμε στο σημείο να ανακαλύψουμε την Αμερική, ότι πράγματι είναι απαραίτητο ένα υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής που θα συντονίζει όλα τα ζητήματα».
    «Διέλυσαν όλο το πρόγραμμα που είχε εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό για την αποσυμφόρηση, την μεταφορά στην ενδοχώρα σε αξιοπρεπείς δομές, την ένταξη στην εργασία, την Παιδεία και την Υγεία και η χώρα υπέστη και διεθνή κατακραυγή για την εικόνα των νησιών και της ενδοχώρας αλλά και γιατί είχαμε ένα νομοσχέδιο που καταστρατηγεί δικαιώματα και είναι αδιέξοδο. Κατακραυγή υπήρχε και για τις δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ. οι οποίες κινούνταν εκτός ευρωπαϊκής νομιμότητας και ανθρωπισμού".
"Όλα αυτά λοιπόν τα είχαμε διαγνώσει εγκαίρως είχαμε πει ότι είναι κρίσιμη και απαραίτητη η επανίδρυση του Υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής, ωστόσο τους πήρε 6 μήνες χαμένους για το προσφυγικό, στους οποίους έχασαν την ευκαιρία να συνεχίσουν την στρατηγική που υπήρχε ήδη και είναι εις βάρος των κατοίκων των νησιών και των προσφύγων». «Η λειτουργία του Υπουργείου Μετανευστικής  δεν λύνει από μόνη της προβλήματα. Αν πάει στην κατεύθυνση των κλειστών δομών της περικοπής δικαιωμάτων της υποβάθμισης της ένταξης δεν αρκεί από μόνη της».

Δεν υπάρχουν σχόλια