Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


Κώστας Αρβανίτης:  «Φασίστες» και «χρήσιμοι ηλίθιοι» αυτοί που με αποδοκίμασαν στην Κατερίνη


Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 

«Χρήσιμους ηλίθιους» και «φασίστες» απο­κάλεσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, όσους το βρά­δυ του Σαββάτου τον αποδοκίμασαν στην Κατερίνη, με αφορμή την παρουσία του στην πόλη για εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Αρβανίτης σε ανάρτησή του στο Facebook με τίτλο «μια φορά φασίστες – πάντα φασίστες», κάνει λόγο για «πολίτες» που εκτοξεύουν αντικείμενα, «πολίτες» που προπηλακίζουν, που είναι έτοιμοι να λιντσάρουν και συγκρατούνται μόνο από την Αστυνομία. «Δεν είναι ότι κάποιοι ντρέ­πονται να τους πουν με το όνομά τους. Εί­ναι ότι δε θέλουν. Υπηρετούν τον προορι­σμό του «χρήσιμου ηλίθιου» και ως τέτοιοι, δεν κάνει να χαρακτηριστούν αυτό που εί­ναι. Φασίστες», αναφέρει και προσθέτει:
«Χτες, έξω από το Επιμελητήριο όπου θα γινόταν η εκδήλωση της Νομαρχιακής Επι­τροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, καμιά εικοσα­ριά από αυτούς, ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ πρώην υ­ποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, άρ­χισαν να απειλούν, να βρίζουν και να πετά­νε μπουκάλια, ελπίζοντας ότι θα κατορθώ­σουν να ματαιώσουν την εκδήλωση». «Η α­πάντησή μας ήταν μια φράση: «Ο φασισμός θα βλέπει μόνο ήττα από το λαό μας» και η Κόκκινη Καρφίτσα στο πέτο μου».
Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ, συγκε­ντρωμένοι φώναξαν συνθήματα και απο­δοκίμασαν τον Κώστα Αρβανίτη και τον Α­λέξανδρο Νικολαΐδη έξω από το Επιμελη­τήριο Κατερίνης, όπου έφτασαν για την εκ­δήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. «Προδότες… Η Μακεδονία είναι ελληνική» φώναζε, μεταξύ άλλων, ομάδα συγκεντρωμένων που διαμαρτυρόταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως γράφει το thestival.gr. Η εκδήλωση πραγματοποι­ήθηκε με την παρουσία ισχυρών αστυνομι­κών δυνάμεων που εμπόδισαν τους διαδη­λωτές να πλησιάσουν στο κτήριο και τους πολίτες να απαντούν «σήμερα η αστυνομί­α, αύριο τι;».






Ευρωεκλογές 2019:  Η ΝΔ παρουσίασε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές


Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 

Τους 42 υποψήφιους στις ευρω­εκλογές παρουσίασε το απόγευ­μα της Κυριακής η Νέα Δημοκρα­τία, σε εκδήλωση στο Ελληνικό Κόσμο. «Καθένας από τους 42 υ­ποψηφίους εκφράζει κάτι διαφο­ρετικό, έχουμε έτοιμα μπαρουτο­καπνισμένα στελέχη, έχουμε πα­λιούς αγωνιστές αλλά και πολ­λούς νέους ανθρώπους που έκα­ναν για πρώτη φορά το τολμηρό βήμα να εκτεθούν στη λαϊκή ψή­φο», ανέφερε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρό­σθεσε: 
«Είδατε κυρίως ανθρώπους με ποιότητα γιατί αυτό ξεχωρίζει τη ΝΔ από τα υπόλοιπα κόμματα. Οι επιλογές ήταν δύσκολες αλλά φτιάξαμε το ψηφοδέλτιο με κρι­τήριο την αξιοκρατία. Σε 42 μέρες από σήμερα η ΝΔ θα πετύχει την πρώτη μεγάλη νίκη με μπροστά­ρηδες 42 εξαιρετικούς υποψήφι­ους». 
«Στις 28 Μαΐου συμπληρώνονται ακριβώς 40 χρόνια από την ημέ­ρα που ο Κώστας Καραμανλής υ­πέγραψε για την προσχώρηση της Ελλάδας στην ΕΟΚ, πηγαίνο­ντας κόντρα στην κοινή γνώμη», είπε στη συνέχεια της ομιλίας του και τόνισε ότι «η ΝΔ ήταν πάντα η μεγάλη πρωταγωνίστρια στην Ευ­ρώπη και αυτή που τον Αύγουστο του 2015 κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Πράξαμε το εθνικό μας καθήκον, όπως θα εξακολου­θούμε να κάνουμε πάντα όταν το απαιτούν οι περιστάσεις».
«Τα επόμενα πέντε χρόνια θα εί­ναι κρίσιμα για την ΕΕ. Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή ΕΕ. Η ΝΔ είναι κεντρικός πυλώνας του ΕΛΚ το οποίο θα είναι νικητής και πρωταγωνιστής στις εξελίξεις στην Ευρώπη. Θέλουμε να είμα­στε με τους νικητές και όχι να ψά­χνουμε σε ποια ευρωομάδα θα ε­νταχθούμε χωρίς ταυτότητα», εί­πε ενώ τόνισε πως η ΝΔ στηρί­ζει την υποψηφιότητα Βέμπερ για την θέση του προέδρου της Κο­μισιόν.
«Είναι τόσο ανθέλληνας ο κ. Βέ­μπερ που ξεκινά την καμπάνια του από την Αθήνα την επόμε­νη Τρίτη», πρόσθεσε υπογραμμί­ζοντας πως η ΝΔ θα πρέπει να εί­ναι παρούσα στις μεγάλες προ­κλήσεις της Ευρώπης με όσο το δυνατόν πιο ισχυρή και πιο ποι­οτική ευρωομάδα. Και τόνισε: «Η μάχη τελικά είναι όμως για τη φα­νέλα, είναι για τη ΝΔ. Γιατί εκεί­νο το βράδυ της 26ης Μαΐου το μήνυμα προς όλους πρέπει να εί­ναι ξεκάθαρο. Μετά από 4 χρόνια χαμένων ευκαιριών, απαισιοδοξί­ας, που όλο και περισσότερα νέ­α παιδιά βλέπουν το μέλλον τους μακριά από την Ελλάδα,ήρθε η ώρα να κάνουμε μια καινούργια αρχή».
«Εκείνο το βράδυ της 26ης Μαΐ­ου θα έχουμε στείλει ένα μεγάλο μήνυμα. Δεν ξέρω αν οι αντίπαλοι θα κατέβουν στο β’ ημίχρονο. Θα το κάνουμε γιατί είναι υποχρεω­μένοι να το κάνουν αλλά το απο­τέλεσμα του α’ ημιχρόνου πρέπει να είναι τέτοιο που να μην αφή­νει αμφιβολία ότι στη χώρα έρχε­ται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή», συνέχισε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι «κάποιοι είχαν πει ‘ή τους τε­λειώνουμε ή μας τελειώνουν’» και σημείωσε: «Εμείς δεν θέλουμε να τελειώσουμε κανέναν. Θέλουμε να αρχίσουμε με όλους μαζί τη μεγάλη προσπάθεια ανοικοδόμη­σης της πατρίδας μας».
Παράλληλα απευθύνθηκε στους νέους ψηφοφόρους και τους κά­λεσε να συμμετάσχουν στις ε­κλογές και ανέφερε: «Αξίζουμε καλύτερα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».






Δεν υπάρχει θέμα παραγραφής για το ΚΙΝ.ΑΛ.


Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ χαρακτή­ρισε προβοκάτσια του ΣΥΡΙΖΑ τα ό­σα λέγονται για υπαναχώρηση του Κινήματος σε σχέση με το άρθρο περί ευθύνης υπουργών.
Δεν υπάρχει κανένας στο Κίνημα Αλλαγής, με πρώτο τον κ. Λοβέρ­δο, που να μη βάζει ως προτεραιό­τητα να χυθεί άπλετο φως για να α­ποκαλυφθεί η σκευωρία, να φανεί η τεράστια αδικία σε βάρος του και σε βάρος του Κινήματος Αλλαγής», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά μιλώ­ντας στον ρ/σ REAL. Παράλληλα τόνισε πώς «όλο αυτό το στήσιμο που έχει γίνει -το οποίο είναι ξεκά­θαρο- για μας είναι ολοφάνερο. Ξέ­ρω πως υπάρχουν νομικά ζητήματα και διαδικαστικά και έχουν δίκιο ό­σοι αναφέρονται σ’ αυτά, αλλά ε­μείς δεν θα τα επικαλεστούμε Είναι πολύ ξεκάθαρη η θέση μας».
Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε απί­στευτο ψέμα και προβοκάτσια του ΣΥΡΙΖΑ τα όσα λέγονται για υπανα­χώρηση του Κινήματος Αλλαγής σε σχέση με το άρθρο 86 του Συντάγ­ματος που αφορά στο νόμο περί ευ­θύνης υπουργών. «Από το Φεβρου­άριο του 2018 στη Βουλή -κατά τη συζήτηση για το θέμα Nonartis μά­λιστα- ζήτησα να υπάρξει δέσμευ­ση όλων ότι το πρώτο πράγμα που θ’ αλλάξουμε στο Σύνταγμα θα εί­ναι το άρθρο 86. Ότι δε θα αφήσου­με να χαθεί η ευκαιρία της αναθε­ώρησης του Συντάγματος ακριβώς για να αλλάξει το συγκεκριμένο άρ­θρο και λίγους μήνες μετά έστειλα επιστολή σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς με την οποία ζητούσα να συμφωνήσουμε, να πάμε σε μια συναινετική αναθεώρηση, με πρώ­το θέμα την αναθεώρηση του άρ­θρου 86», είπε η πρόεδρος του ΚΙ­ΝΑΛ και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω τον πανικό τους, καταλαβαίνω ότι είναι σε απελπισία, αλλά ως εδώ με την προβοκάτσια. Δεν θα επιτρέψω να γίνει αυτό σε βάρος του Κινήμα­τος Αλλαγής δεδομένου ότι είμα­στε η πρώτη δύναμη που έβαλε θέ­μα αλλαγής του συγκεκριμένου άρ­θρου του Συντάγματος.







Η Μακεδονία είναι Ελληνική! Μαζική ενημερωτική εξόρμηση της Ελληνικής Αυγής στην Θεσσαλονίκη


Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 Με τη συμμετο­χή δεκάδων νέων συνα­γωνιστών και συναγωνι­στριών και σε ενθουσιώ­δες κλίμα πραγματοποι­ήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η ενημερωτική εξόρμηση της Ελληνικής Αυγής στη λαϊκή αγορά της Μαρτίου, διαψεύδο­ντας με τον πιο πανηγυ­ρικό τρόπο τις στημένες δημοσκοπήσεις, οι οποί­ες επιμένουν να μη συ­μπεριλαμβάνουν στις μετρήσεις τους τα υψη­λά ποσοστά που αναμέ­νεται να αποσπάσουν οι παρατάξεις του λαϊκού εθνικιστικού κινήματος στον δήμο Θεσσαλονί­κης και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι συναγωνιστές Ματ­θαιόπουλος Αρτέ­μης και Χρυσομάλλης Νικόλαος, καθώς και στελέχη αλλά και δεκά­δες μέλη του Μετώπου Νεολαίας επισκέφτηκαν τη μεγαλύτερη λαϊκή α­γορά της Θεσσαλονί­κης και κατά τη διάρκει­α της πολύωρης ενημε­ρωτικής τους παρέμβα­σης εισέπραξαν την α­γάπη και τον ενθουσια­σμό του κόσμου, αλλά και την αγανάκτηση του για τους πολιτικούς α­πατεώνες του “συνταγ­ματικού τόξου”, οι οποί­οι διέλυσαν την οικονο­μία, κατέστρεψαν τη με­σαία τάξη και ξεπούλη­σαν την Μακεδονία μας στους Σκοπιανούς.
Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι οι ανησυχίες του κόσμου είχαν να κά­νουν περισσότερο με τα εθνικά μας θέματα, πα­ρά με ζητήματα και λε­πτομέρειες της τοπικής αυτοδιοίκησης, στοιχεί­ο που αποδεικνύει ότι η ξεκάθαρη στάση μας α­πέναντι στην προδοσία της Μακεδονίας αποτε­λεί κριτήριο επιλογής και πως οι πολιτικοί μας α­ντίπαλοι ορθώς κρύβο­νται πίσω από την ρητο­ρική της κυβέρνησης, ώ­στε να μη φανεί η γύμνια τους απέναντι στα πραγ­ματικά μεγάλα και σπου­δαία πράγματα που απα­σχολούν αυτή τη χώρα.







Δημήτριος Κουτσούμπας για Πορεία Ειρήνης:  Να δυναμώσει η πάλη ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ




«Σήμερα χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα πορεύονται στους δρόμους της ειρήνης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στις επεμβάσεις, ε­νάντια στις βάσεις του θανάτου» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στη συγκέντρωση- εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων της 39ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης, απέναντι από το υ­πουργείο Εθνικής Άμυνας. «Δεν είναι μια ακόμη επε­τειακή εκδήλωση για να θυμόμαστε τις μεγάλες Μαραθώνιες Πορείες Ειρή­νης από το παρελθόν. Αφορούν τα προβλήματα αυτά το σήμερα, αφορούν το μέλλον του λαού και της χώρας μας» επεσήμανε ο κ. Κουτσούμπας. 
«Για αποδέσμευση, έξω από τα δεσμά αυτών των ιμπεριαλιστικών οργανι­σμών, για να σταματήσουν οι τεράστιοι στρατιωτικοί εξοπλισμοί για τις ανά­γκες του ΝΑΤΟ που μειώνουν συνεχώς χρήματα από την Υγεία, την Παιδεία, από την πρόνοια και τις κοινωνικές ανάγκες που πρέπει να πάνε στο λαό για την ευημερία του λαού και της νεολαίας» υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσού­μπας για να καταλήξει: «και βεβαίως όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να αποτε­λέσουν βασικό κριτήριο ψήφου και στις εκλογές της 26ης Μάη».





Λεβέντης:  Ζητεί σύγκληση των πολιτικών αρχηγών για την Τουρκία


Κατά την ΄Ενωση Κε­ντρώων επιβάλλεται να γίνει εθνική γραμμή η ύπαρξη σχεδίου για την αντιμετώπιση θερμού επεισοδίου 
«Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρό­εδρο της Δημοκρατί­ας προς αντιμετώπιση των απειλών της Τουρ­κίας» ζητά, με ανακοί­νωση της, η Ένωση Κε­ντρώων.
Σύμφωνα με την ανα­κοίνωση της Ένωσης Κεντρώων, επιβάλλεται να γίνει εθνική γραμμή η ύπαρξη σχεδίου για την αντιμετώπιση θερ­μού επεισοδίου. «Οι με­γάλες δυνάμεις έχουν αποδείξει ότι στις κρί­σεις δεν παίρνουν την πλευρά του δικαίου και θα αφήσουν μόνη της την Ελλάδα «να βγά­λει τα κάστανα από τη φωτιά». Χωρίς εθνική γραμμή υπάρχει ο κίν­δυνος να καταρρεύ­σουν τα όνειρα της Ελ­λάδας» καταλήγει η Έ­νωση Κεντρώων.






Θεοδωράκης για Brexit: Συμφωνώ με τον Μακρόν


«Όχι άλλα χατίρια στο Λονδίνο», έγραψε στο Twitter o επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ε­πικροτώντας τη σκληρή στάση του Παρισιού. 
Τις απόψεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν υποστηρίζει εκ νέου ο Σταύρος Θεοδωράκης. Α­φορμή αυτή τη φορά, στάθηκε η α­ναβολή του Brexit, με φόντο την ε­ξάμηνη παράταση που έλαβε το Λονδίνο για τις 31 Ο­κτωβρίου.
«»Έχουμε μια ευρωπαϊκή Αναγέννηση να φέρουμε εις πέρας και δεν θέλω το Βrexit να μας μπλοκάρει». Είπε ο Μακρόν αρνούμενος την παράταση ενός έτους στις διαπραγματεύσεις με τους Βρετανούς που ήθελε η Μέρκελ. Για άλλη μια φορά συμφωνώ με τον Μακρόν. Όχι άλλα χατίρια στο Λονδίνο», έγραψε στο Twitter o επικεφαλής του Ποταμιού.





ΑΝΕΛ για 25η Μαρτίου: Όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι, τίποτα δεν μπορεί να μας απειλήσει 


Το μήνυμα των Ανεξαρ­τήτων Ελλήνων για τον εορτασμό της εθνικής ε­πετείου, όπως το μετέ­φερε ο Θεόδωρος Το­σουνίδης.
news24725 Μαρτίου 2019 20:28
«Χρόνια πολλά Ελλάδα. Χρόνια πολλά Έλληνες. Τιμούμε, θυμόμαστε, συ­νεχίζουμε νικηφόρα και ενωμένοι. Τα οράμα­τα των αγωνιστών του 1821 μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν. Όταν οι Έλληνες είμαστε ενω­μένοι, τίποτα δεν μπορεί να μας απειλήσει» δήλω­σε για την εθνική επέ­τειο της 25ης Μαρτίου, ο εκπρόσωπος των Ανε­ξάρτητων Ελλήνων, Θε­όδωρος Τοσουνίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια