Header Ads

Στέφανος Τσιτσιπάς : Πώς το αγόρι έγινε μύθος / Πριν λίγες ημέρες ο Στέφανος νίκησε τον ίνδαλμά του, τον μύθο του τένις Ρότζερ Φέντερερ και μοιάζει να μην μπορεί τίποτα να τον σταματήσει!


in.gr 

21 Ιανουαρίου 2019, 12:11 

Δεν είναι ούτε 20 ετών και στρέψει όλα τα φώ­τα του παγκόσμιου αθλη­τισμού πάνω του. Ο Στέ­φανος Τσιτσιπάς είναι αδι­αμφισβήτητα ο πιο πολυ­συζητημένος τενίστας των τελευταίων μηνών και όσοι μιλούσαν για ένα ανερχό­μενο αστέρι δικαιώνονται και με το παραπάνω. 
Πριν λίγες ώρες ο Στέ­φανος νίκησε τον ίνδαλ­μά του, τον μύθο του τένις Ρότζερ Φέντερερ και μοιά­ζει να μην μπορεί τίποτα να τον σταματήσει. Τα ξη­μερώματα της Τρίτης ο έλ­ληνας αθλητής θα αναμε­τρηθεί με τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αουγούτ για την πρόκριση στους 4 του Austrian Open, και αν κα­τακτήσει το τουρνουά θα μπει στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης. 
Το 2018 ήταν η χρονιά του, αλλά και το 2019 ξε­κίνησε με μια τεράστια ε­πιτυχία. Ο ίδιος δήλωνε α­πό πέρυσι έτοιμος να κα­τακτήσει τον κόσμο. Ξέρει ότι έχει δουλέψει σκληρά για πάρα πολλά χρόνια και θέλει να γίνει ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών, να κερδίσει τίτλους και κά­νει το τένις το νούμερο ένα άθλημα στην Ελλάδα. 
Σήμερα όλα αυτά φα­ντάζουν πολύ πιθανά. 
Ο Στέφανος έπιασε την πρώτη του ρακέτα σε ηλι­κία τριών ετών. Ο πατέρας του Απόστολος Τσιτσιπάς και η μητέρα του Τζούλια Σαλνίκοβα ήταν προπονη­τές τένις στα γήπεδα του Αστέρα Βουλιαγμένης. 
Η ενασχόληση του ά­θλημα ήρθε πολύ φυσιο­λογικά και σε ηλικία 12 ε­τών έγινε το νούμερο ένα στην Ελλάδα. Λίγο αργότε­ρα έφυγε στο εξωτερικό, κατετάγη ως καλύτερος έ­φηβος στον κόσμο, πέρα­σε από την γνωστή ακαδη­μία Μουρατογλού στη Γαλ­λία, προπονήθηκε από τον πατέρα του ενώ έχει δου­λέψει και με τον γυμναστή της Σερένα Γουίλιαμς. 
Το μικρό αγόρι που ο­νειρευόταν να κατακτή­σει τον κόσμο, σήμερα τον κατακτά. Και ακόμα και αν δεν καταφέρει να περάσει στους 4 του Austrian Open η πορεία του σίγουρα θα είναι ανοδική.!.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια