Header Ads

Η βροχή δεν πτόησε τους Μακεδόνες στην Ημαθία : Χιλιάδες διαδηλωτές με παλμό έστειλαν βροντερό μήνυμα από την Αλεξάνδρεια


ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ Η «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ»

Της Ντόνιας Κανιτσάκη

Στο πόδι σηκώθηκε χθες η Ημαθία για τη Μακεδονία. Χιλιάδες Μακεδόνες συγκεντρώθηκαν ξανά, αυτή τη φορά στην Αλεξάνδρεια, που «βούλιαξε» από τον πολύ κόσμο, για να βροντοφωνάξουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο καιρός, που πάλι πήγε κόντρα στην εκδήλωση, αφού λίγο πριν ξεκινήσει έβρεξε, δεν πτόησε τους Μακεδόνες, οι οποίοι... βράζουν και δεν μπορούν να αποδεχθούν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έτσι δεν ήταν μόνον οι κάτοικοι της Αλεξάνδρειας ή πολίτες από την Ημαθία που συγκεντρώθηκαν στην Αλεξάνδρεια κρατώντας στα χέρια τους ελληνικές σημαίες, αλλά άνθρωποι από όλη τη Μακεδονία, καθώς και από άλλα μέρη της Ελλάδας, ακόμα και από την Κρήτη! Ξεχωριστή θέση στο χθεσινό συλλαλητήριο είχε ένα τεράστιο πανό, στο οποίο απεικονίζεται ο Μέγας Αλέξανδρος και γράφει: «Εδώ Μακεδονία, ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ!»
Το χθεσινό συλλαλητήριο, με κεντρικό ομιλητή τον σύμβουλο στρατηγικής και γεωπολιτικής Νίκο Λυγερό, είχε και όγκο και παλμό. Ήταν το τρίτο που έγινε στην Ημαθία, έπειτα από αυτά της Βέροιας και της Βεργίνας, και εκτός από το πλήθος κόσμου συμμετείχαν συντεταγμένοι πολλοί πολιτιστικοί σύλλογοι και εκπρόσωποι φορέων.
Ο κόσμος, κρατώντας στα χέρια του τη γαλανόλευκη και υπό τους ήχους τού «Μακεδονία ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα», έστειλε ηχηρό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί την παραχώρηση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας, ούτε βέβαια την αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας και μακεδονικής γλώσσας.
«Ο Ελληνισμός είναι εδώ και στέκεται όρθιος» τόνισε καταχειροκροτούμενος ο Νίκος Λυγερός, παρουσία του δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη, ο οποίος νωρίτερα απηύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, στη μοναδική ελληνική πόλη που φέρει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο κόσμος βροντοφώναξε για άλλη μία φορά ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, ενώ οι διοργανωτές κάλεσαν όλους τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες σε διαρκή, ειρηνικό αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια