Header Ads

UNICS LEGAL---> Το θέμα μας : Έρχεται το νομοσχέδιο για το νέο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού


ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΤΟ facebook …


«Σήμερα έβαλα την υπογραφή μου σε μια σημαντική τροπολογία που κατατίθεται στη Βουλή. Η κυβέρνηση ξεκινά τις διαδικασίες για την ψήφο στην αλλοδαπή. Για την ψήφο των εκτός επικρατείας Ελλήνων πολιτών, όπως με ακρίβεια και ουσιαστικά, το διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, στη συνάντησή του με την ΠαΔΕΕ, στην οποία ήμουνα παρών», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ.
Σε αυτή τη συνάντηση ο κ. Κουίκ ανακοίνωσε ότι τους αμέσως επόμενους μήνες έρχεται και το νομοσχέδιο για το νέο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού. «Με αυτοοργάνωση και αυτοχρηματοδότηση» υπογράμμισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Εξάλλου, το θέμα της διευκόλυνσης των ευρισκόμενων στο εξωτερικό Ελλήνων εκλογέων στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του κ. Πουλάκη με το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ), παρουσία και του κ. Κουίκ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, την οποία παραθέτει στη δήλωσή του ο κ. Κουίκ, ο κ. Πουλάκης επισήμανε ότι η σημερινή κυβέρνηση, παρά την πλειάδα των άμεσων πιεστικών προβλημάτων τα οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει, επέλεξε να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα της ψήφου των εκτός επικράτειας Ελλήνων πολιτών, έχοντας τη βούληση να καταλήξει στη βέλτιστη, νομικά, τεχνικά και δημοκρατικά πρόταση, η οποία θα καταφέρει να συγκεντρώσει και την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Βουλή.
Όπως ενημέρωσε, «το ζήτημα έχει σημαντικές νομικές, οικονομικές και πολιτικές προεκτάσεις, γι’ αυτό και τις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου “Κλεισθένης Ι”, θα κατατεθεί υπουργική τροπολογία, με την οποία θα συγκροτηθεί – για πρώτη φορά επίσημα– ειδική επιτροπή στο υπουργείο Εσωτερικών, υπό την προεδρία του ίδιου και με τη συμμετοχή επιστημόνων και διοικητικών στελεχών, η οποία θα έχει ως έργο, εντός πέντε μηνών, και όχι, όπως είπε, “παραπέμποντας το θέμα στις καλένδες”, να καταθέσει την πρότασή της για το θέμα».
Από την πλευρά της ΠαΔΕΕ, τόσο ο πρόεδρος κ. Κατσαμπάνης όσο και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, υπογράμμισαν ότι η υλοποίηση της πρόβλεψης που υπάρχει στο ισχύον Σύνταγμα, ήδη από την αναθεώρηση του 2001, για την άσκηση του δικαιώματος ψήφου των εκτός επικράτειας εκλογέων, αποτελεί σημαντικό αίτημα και παράπονο των απόδημων Ελλήνων. Επίσης, όπως επισημαίνεται «εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το ότι, για πρώτη φορά, τίθεται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και προσφέρθηκαν να συνεργαστούν με την επιτροπή που θα συσταθεί, καταθέτοντας προτάσεις και εμπειρία από χώρες του εξωτερικού».

Eπιστροφή των παράνομων μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις
Άνοιξε λοιπόν ο δρόμος της επιστροφής των παράνομων μειώσεων που έγιναν από την κυβέρνηση μέσα σε δυο χρόνια (2016-2018) στις επικουρικές συντάξεις.
Η πρώτη φουρνιά φέρνει αναδρομικά που ξεκινούν από 200 ευρώ και φτάνουν έως και 1.804 ευρώ και αφορούν στις παράνομες μειώσεις του νόμου 3986/2011 και αναμένονται να επιστραφούν ή τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο του 2018 μαζί με την πληρωμή των αναδρομικών.
Τα αναδρομικά αφορούν συνταξιούχους των παρακάτω Ταμείων:
• Δημόσιο (πρώην ΤΕΑΔΥ και ΤΑΔΚΥ)
• ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ)
• Αγροτική Τράπεζα (πρώην ΕΛΕΜ-ΑΤΕ)
• Ασφαλιστικά Ταμεία και Οργανισμοί (πρώην ΤΕΑΠΟΚΑ)
• Εμπορικό Ναυτικό (ΤΕΑΠΙΕΝ)
• Των Χημικών (ΤΕΑΧ)
• Της Ελληνικής Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (ΤΕΑΠΕΡΤ) και άλλων μικρότερων φορέων.
Σιωπή από το κράτος για τις μειώσεις και τα αναδρομικά των Κύριων Συντάξεων! Σας φτάνουν τα ψίχουλα των αναδρομικών;
Κανένας λόγος από την κυβέρνηση για τη διόρθωση των παράνομων μειώσεων και για τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων γιατί δεν τη συμφέρει αφού εκεί μιλάμε για πολύ μεγαλύτερο λογαριασμό!
Δεν εξετάζει καν τη πιθανότητα να επιστρέψει τις παράνομες μειώσεις του παρελθόντος αλλά ούτε να διακόψει τις παράνομες παρακρατήσεις που επιβάλλει σε εικονικά και όχι στα πραγματικά ποσά που παίρνουν οι συνταξιούχοι μετά τις μειώσεις.
Οι 2 μεγαλύτερες παρανομίες της κυβέρνησης είναι οι μειώσεις του ν. 4093 και η Εισφορά Αλληλεγγύης (ΕΑΣ). Η ΕΑΣ συγκεκριμένα έχει κριθεί και αντισυνταγματική και θα έπρεπε να είχε κοπεί από τον Φεβρουάριο του 2017!

Δεν υπάρχουν σχόλια