Header Ads

Τσουνάμι αλλαγών στον Ολυμπιακό, στον πάγκο και στο ράστερ


Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ της σεζόν γράφτηκε για τον Ολυμπια­κό με τον χειρότερο τρόπο. Χάνοντας δηλαδή και τον δεύτερο εγχώριο τίτλο, μετά το Κύπελλο από την Α­ΕΚ, που διεκδίκησε, ενώ προηγουμένως δεν είχε κα­ταφέρει να βρεθεί στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μόνο με θαύμα θα παραμεί­νει στο τιμόνι, καθώς άπαντες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο θεωρούν ότι έκλεισε ο κύκλος του. 
Ηδη κάνουν ουρά οι τεχνικοί (Τρινκέρι, Πλάθα) που θα ήθελαν να τον αντικαταστήσουν, ωστόσο αυ­τό που προέχει για τους ιδιοκτήτες της πειραϊκής ΚΑ­Ε Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλου είναι η πα­ραμονή των δύο «Παπ» και του Σπανούλη. Κάθε πε­ρίπτωση έχει τα δικά της «αγκάθια». Φήμες θέλουν τον Παναθηναϊκό να έχει προσεγγίσει ήδη τον Ιωάννη Παπαπέτρου, οπότε αυξάνει ο βαθμός δυσκολίας για την παραμονή του. Οι Πειραιώτες αναμένεται να του καταθέσουν πρόταση ανανέωσης με αυξημένες απο­δοχές, όπως και στον Κώστα Παπανικολάου. 
Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Βασίλη Σπανού­λη (συμπλήρωσε οκταετία στο Λιμάνι), επιθυμία και των δύο πλευρών είναι η συνέχιση της συνεργασίας τους. Βέβαια, ο «Kill Bill» δεν πρόκειται να πει το «ναι» αν δεν ακούσει πρώτα τον ρόλο που θα έχει στην ο­μάδα της νέας περιόδου. 
Σχετικά με τους ξένους, μόνο ο Γιάνις Στρέλνιεκς και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ (εφόσον δεν μετακομίσει στο ΝΒΑ) έχουν τύχη να παραμείνουν στον σύλλο­γο. Με το ενάμισι πόδι εκτός, παρότι στο φινάλε της σεζόν προσπάθησαν να αλλάξουν το εις βάρος τους κλίμα, φαίνεται πως βρίσκονται και οι ΜακΛίν, Γοι­πλτζερ, ενώ δύσκολα θα παραμείνει και ο Τιλί. Δεδο­μένη θεωρείται η αποχώρηση των Μπράουν και Ρό­μπερτς. 

«δ» 19.6.18 

Δεν υπάρχουν σχόλια