Header Ads

«Εκτός ΝΑΤΟ τα Σκόπια χωρίς λύση στο όνομα»


ΧΩΡΙΣ επίλυση του ονόματος τα Σκόπια θα μείνουν έξω από το ΝΑΤΟ, αναφέρει ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ σε αποκλειστική συνέντευξη του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που φιλοξενείται σήμερα στην κεντρική ιστοσελίδα του. Ο Γ. Στόλτενμπεργκ αναφέρεται στο Σκοπιανό και στην προοπτική έναρξης της διαδικασίας προσχώρησης, λέγοντας το αυτονόητο, ότι «εάν επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος, τότε το ΝΑΤΟ θα καλέσει την ΠΓΔΜ να γίνει μέλος».
Στο άλλο μεγάλο θέμα που απασχολεί τη χώρα μας αλλά και τη Συμμαχία, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ παριστάνει τον «προσεκτικό» απέναντι στην εχθρική Τουρκία και τη συμπεριφορά της απέναντι στην Ελλάδα, αποφεύγοντας να πάρει δημόσια σαφή θέση για την καταφανώς προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας στο Αιγαίο και στη Θράκη.
Παρά την... προσπάθεια, η συναισθηματική του φόρτιση του επιτρέπει να φτάσει μέχρι να «ανησυχεί» για τα προκλητικά φαινόμενα επίδειξης στρατιωτικής δύναμης και τις απόπειρες εμβολισμού ελληνικών σκαφών, που μάλιστα κλιμακώνονται, καθώς η Αγκυρα του Ερντογάν, μετά την απόπειρα να χτυπήσει σκάφος του Λιμενικού (μη πολεμικό πλωτό μέσο), κρυπτόμενη πίσω από εμπορικό σκάφος, επιχείρησε «χτύπημα» σε ελληνικό πολεμικό πλοίο (σ.σ.: το οποίο ασφαλώς δεν θα μπορούσε σ΄ αυτή τη φάση να πραγματοποιήσει με πολεμικό μέσο γιατί θα προκαλούσε σύρραξη).
Αλλά και στο θέμα της παράνομης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο Στόλτενμπεργκ τηρεί πολιτική προσεκτικών αποστάσεων από θύτη και θύμα, παριστάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο και εκφράζοντος ευχές για την απελευθέρωση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια