Header Ads

Υπόκλιση των Γάλλων στην ΑΕΚ και τον κόσμο της


Ευρεία αναφορά στην κατάκτηση του Basketball Champions League από την ΑΕΚ, έκαναν, όπως ήταν α­ναμενόμενο, τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, αναφέ­ροντας ως αιτία της ήττας που γνώρισε στον τελικό η Μονακό, τόσο την εκπλη­κτική εμφάνιση της ελληνι­κής ομάδας, όσο και την ε­κρηκτική ατμόσφαιρα, που δημιούργησαν οι φίλοι της Ενωσης στο ΟΑΚΑ. 
«Η Μονακό έχασε α­πό την ΑΕΚ στην Αθήνα τον τελικό του Champions League (94-100). Το Ολυ­μπιακό Κλειστό Γυμναστή­ριο είναι η αιτία, όσο και η απόδοση της ΑΕΚ. Ήδη νι­κήτρια του Κυπέλλου Κυ­πελλούχων (1968), του Κυ­πέλλο Σαπόρτα (2000) και φιναλίστ της Eurleague (1998), η ΑΕΚ κατέκτησε το Champions League για πρώ­τη φορά. Η Μονακό, απέτυ­χε για δεύτερη συνεχή χρο­νιά στο Final Four μετά τον αποκλεισμό στον ημιτελι­κό στην πρώτη διοργάνωση του νέου Ευρωπαϊκού Κυ­πέλλου της Fiba το 2017, το τρίτο κατά σειρά σπουδαιό­τητας πίσω Euroleague και EuroCoupe», ανέφερε χα­ρακτηριστικά η Le Figaro. 
«Η Μονακό δεν κατόρ­θωσε ποτέ να σταματήσει την ελληνική μηχανή. Εί­ναι μια απίστευτη ιστορία. Μετά τη νίκη του στο νικη­φόρο γύρο εναντίον της Νί­μπουργκ, έχοντας αφήσει εκτός την Στρασμπούρ και αφού νίκησε τη Μούρθια στα ημιτελικά, η ΑΕΚ κέρ­δισε το Champions League. Η Μονακό δεν μπόρεσε να βρει το κλειδί για να σταμα­τήσει τους ισχυρούς επιτι­θέμενους της ΑΕΚ που κέρ­διζαν συνέχεια τις μονομα­χίες», σημείωσε το Canal + Sport. 
«Η ΑΕΚ ήταν πολύ δυνα­τή για την Μονακό. Ασυνε­πής η Μονακό δεν κατάφε­ρε να κερδίσει τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της. Πριν από έξι χρόνια, αγωνιζόταν στη National 2, την τέταρ­τη κατηγορία του γαλλικού μπάσκετ. Την Κυριακή αυ­τή, σε μία πυρακτωμένη έ­δρα από δεκαοκτώ χιλιάδες ενθουσιώδεις Έλληνες ο­παδούς, η Μονακό έφτασε πολύ κοντά στο πρώτο ευ­ρωπαϊκό τρόπαιο της ιστο­ρίας της. Αλλά η ΑΕΚ, ξεπέ­ρασε τα εμπόδια με την υ­ποστήριξη του κοινού της, ήταν πολύ σταθερή και δια­δέχθηκε την Τενερίφη, που κέρδισε το πρώτο τουρνου­ά», σημείωσε η L’ Equipe. 
«Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ γι αυτή την όμορφη οργά­νωση και αυτή την όμορφη επίδειξη. Είχαμε μια πολύ καλή σεζόν, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Δεν ήταν αυτή η άμυνα της Μονακό που ξέραμε. Δεν νομίζω ό­τι η ΑΕΚ είναι καλύτερη ο­μάδα από εμάς, αλλά έκα­ναν τα πάντα για να πάρουν αυτό το τρόπαιο. Ήταν δύ­σκολο να τους συγκρατή­σουμε αμυντικά», τόνισε ο προπονητής της Μονακό Ζβέζνταν Μίτροβιτς μιλώ­ντας στους Γάλλους δημο­σιογράφους. 
«Αυτό δεν είναι το τέ­λος που ελπίζαμε. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι για­τί δεν παίξαμε όπως ξέρου­με να κάνουμε. Δεν υπερα­σπίσαμε την άμυνά μας, ε­νώ είμαστε πρώτα και κύρι­α μια αμυντική ομάδα. Ή­ταν δύσκολο να τους συ­γκρατήσουμε αμυντικά. Οι εκατό πόντοι είναι πά­ρα πολλοί. Καταφέρναμε να επιστρέφουμε στο παι­χνίδι γιατί έχομε ταλέντο στην επίθεση. Ηταν ένα πε­ρίπλοκο παιχνίδι. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστή­σω τους συμπαίκτες μου για την υπέροχη αυτή σε­ζόν στο BCL. Ελπίζω και πι­στεύω ότι έχουμε το ταλέ­ντο για να κερδίσουμε αυ­τό το τρόπαιο στο μέλ­λον. Συγχαρητήρια στην Α­ΕΚ, τώρα πρέπει να επικε­ντρωθούμε στο πρωτάθλη­μα της Γαλλίας », είπε ο Α­μαρί Σι στο μικρόφωνο του Canal + Sport. 

Δεν υπάρχουν σχόλια