Header Ads

Ο "Κορίνθιος" σχολιάζει...









Στο Πύθιο του Διδυμοτείχου βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος βρέθηκε μία μόλις «ανάσα» από την ελληνοτουρκική μεθοριακή γραμμή. Ο κ. Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Έβρου και επίτιμο αρχηγό της ΕΛΑΣ Αναστάσιο Δημοσχάκη και τον πρόεδρο της Τ.Κ. Χάρη Θεοχαρίδη, βρέθηκε μαζί με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς της 16ης Μεραρχίας Πεζικού πάνω στην σιδηροδρομική γέφυρα, που ενώνει την Ελλάδα με την Τουρκία, στα τρία με τέσσερα μ. που βρίσκεται το μέσον του ποταμού Έβρου..






Σε ομιλία του στην Καρδίτσα, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, είπε: « … Τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν προβλήματα της χώρας, η Ελλάδα, θα προχωρήσει μπροστά, οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα, και είμαστε εδώ για ακριβώς αυτό το λόγο, για να κάνουμε καλύτερη, τη ζωή των πολλών, είμαστε εδώ για να δούμε πώς θα φέρουμε νέες δουλειές, και καλύτερους μισθούς και στις πόλεις αλλά και στην περιφέρεια. Στην πολιτική του ψέματος και των υποσχέσεων αντιπαραθέτουμε λίγα λόγια και πολλά έργα, και στην λογική του διχασμού και του μίσους βάζουμε απέναντι την ενότητα και την αλληλεγγύη των Ελλήνων. Έχουμε σχέδιο καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Το σχέδιό μας είναι ένα σχέδιο που μπορεί να πετύχει, ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 4%, το οποίο μπορεί να μην λέει κάτι για αυτούς που δεν είναι οικονομολόγοι, ισοδυναμεί όμως με 600.000 νέες θέσεις εργασίας, με ποιότητα και με αξιοπρεπείς απολαβές. Μπορούμε να εξασφαλίζουμε ότι κάθε χρόνο, θα δίνουμε 1 δισ. ευρώ, ως ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, στους 800.000 συμπολίτες μας που το χρειάζονται σήμερα περισσότερο παρά ποτέ. Η πολιτική του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι πολιτική της ΝΔ…»




Ο Ιερέας της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Χιλιομοδίου, Παντελής Ρωμέσης, συνέγραψε και μου έστειλε, όπως συνηθίζει περιοδικά, ένα βαρυσήμαντο επίκαιρο κοινωνικό άρθρο, που το ενεπνεύσθη από ένα γεγονός, που σημαδεύει την καθημερινότητα της σημερινής νεολαίας και την Ελληνική Κοινωνία των απάτριδων πολιτικών. Ευαίσθητο άρθρο, ξύνει κοινωνικές πληγές και δίνει μηνύματα με την καθαρή του πένα στην Πολιτεία, τους γονείς, τους νέους με το φλογερό πάθος της αγάπης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Θα το βρείτε στο οπισθόφυλλο….




Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξ. Πνευματικός, αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα με την παραίτηση του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά όπως αποδείχθηκε στην ψηφοφορία, που επακολούθησε δεν βρήκε δυσκολία να ψηφισθεί ο υποδειχθείς από τον ίδιον ο νέος Πρόεδρος Τάσος Κοντογιώργος. Εδώ, επί του προκειμένου, σε συζήτηση που είχα με Αυτοδιοικητικό του Συνδυασμού Δημάρχου, μου είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου χαριτολογώντας: Τι νόμιζαν, ότι δεν υπάρχουν και άλλοι άξιοι και διαθέσιμοι; Ο Συνδυασμός, το Μοναστήρι να είναι καλά!...





Ο χειμώνας πέρασε, μπήκαμε κανονικά στην Άνοιξη. Η Δημοτική Αρχή Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, έχει υπό την εποπτεία της τη δημοτικοσυνεταιριστική Ζήρεια Α.Ε.. Η Δημοτική αυτή Εταιρεία διαχειρίζεται κάθε χρόνο τη λειτουργία του Αθλητικού Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας, οι δραστηριότητες του οποίου αφορούν κυρίως τη χειμερινή περίοδο με τα χιόνια. Τόσα χρόνια εφημερίδα και δεν είδαμε ούτε ένα δελτίο τύπου, ούτε έναν ισολογισμό, ούτε μία Έκθεση πεπραγμένων για το έργο της. Μήπως ο Δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος, θα έπρεπε να ενημερώσει τους δημότες επί του θέματος με μία ανακοίνωση; Καλό θα ήταν!




Κάθε φορά που είναι κακές οι καιρικές συνθήκες τέτοια εποχή Άνοιξης, εποχή που έχουν ξεβλαστήσει τα αμπέλια και τα σταφύλια βρίσκονται σε αδύναμη κατάσταση ανάπτυξης, οι Νεμεάτες αγρότες ξημεροβραδιάζουν με αγωνία και αβέβαιη προσμονή. Όλα πλέον είναι στο χέρι της κακοκαιρίας, αν θα φέρει ήπιας μορφής βροχόπτωση, θυελλώδεις βροχοπτώσεις ή χαλαζόπτωση. Μαζί τους, με διπλό ενδιαφέρον και αγωνία, είναι και ο Δήμαρχος Νεμέας Κώστας Καλατζής, ο οποίος τις προηγούμενες δύο ημέρες το Σάββατο και την Κυριακή.





Σε… γαλαζοαίματους ρυθμούς κινείται από την Τρίτη η Ελλάδα καθώς οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του πρίγκιπα Κάρολου είναι πυρετώδεις.Ο πρίγκιπας, μαζί με τη σύζυγό του, δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, έφτασαν στην Αθήνα για τριήμερη επίσκεψη, η οποία μπορεί να έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα, είναι ωστόσο σημαντική για τις σχέσεις Ελλάδας και Βρετανίας. ‘ Αλλωστε είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη μέλους της βασιλικής οικογένειας. Ο Κάρολος δηλώνει ότι «έχει στο αίμα του την Ελλάδα» και είναι γνωστό ότι αγαπάει τη χώρα μας και τον πολιτισμό της. Και μπορεί μέχρι σήμερα να μην είχε έρθει επίσημα, αλλά έχει κάνει κατ’ ίδιαν επισκέψεις για διακοπές. Συγκεκριμένα, Κάρολος και Καμίλα έχουν έρθει για διακοπές στην Κέρκυρα, έχουν φιλοξενηθεί από γνωστές ελληνικές οικογένειες σε πολυτελή γιοτ, ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει βρεθεί αρκετές φορές στο Άγιο Όρος. Ο πρίγκιπας φρόντισε να στείλει μηνύματα φιλίας προς την Ελλάδα δηλώνοντας «γοητευμένος από τον πολιτισμό και την ιστορία της». Κάτι που θα προσπαθήσει να μάθει από κοντά βεβαίως, καθώς το πρόγραμμά του περιλαμβάνει αρκετές ξεναγήσεις, αρχίζοντας από χθες με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη!...





O Πρόεδρος Τραμπ χαρακτήρισε τη συμφωνία του 2015, ως «καταστροφικά» ντροπιαστική για τις ΗΠΑ. «Εάν επέτρεπα σε αυτή τη συμφωνία να ισχύει, θα υπήρχε ένας αγώνας πυρηνικών εξοπλισμών στη Μέση Ανατολή» – Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι ισχυρές κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν θα τεθούν σε πλήρη ισχύ. Ο Τράμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα εργαστούν για την αντιμετώπιση του πυραυλικού προγράμματος του Ιράν, του πυρηνικού του προγράμματος και της ανάμειξής του στη Μέση Ανατολή. Είπε επίσης ότι η απόφασή του θα «κάνει την Αμερική πολύ πιο ασφαλή».





«Στόχος μας είναι η Μεσόγειος να είναι μία θάλασσα ειρήνης αλλά και να διασφαλίσουμε την ευημερία και τη σταθερότητα στην περιοχή ανάμεσα στις χώρες μας αλλά και τους λαούς », δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου κορυφής μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. Αναφορικά με την προκλητικότητα της Τουρκίας, είπε πως η Άγκυρα οφείλει να σέβεται τα δικαιώματα των γειτόνων της στη βάση διεθνών συνθηκών, ενώ εξέφρασε τη στήριξή του στην στις προσπάθειες του Νίκου Αναστασιάδη για βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.






Συμβαίνουν κι΄αυτά όταν προσεγγίζουμε προς τις δημοτικές εκλογές. Μου τηλεφώνησε ένας άνδρας, που συστήθηκε, ως Λουτρακιώτης και μου είπε: Τι έπαθες και γράφεις τόσο καλά λόγια για τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιο Γκιώνη; Ειδικά για το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο δεν το έκτισε αυτός, αλλά απλώς το καπηλεύεται… Μου είπε και άλλα βγάζοντας αρνητικό μήνυμα. Δεν άντεξα και επέμενα να μου πει το όνομά του, αλλά αυτό που μου έδωσε μου φάνηκε ψευδές. Του είπα την άποψή μου και συμπλήρωσα. Ο Δήμαρχος ουδέποτε καπηλεύτηκε το έργο, αλλά το χρησιμοποιεί, ως οφείλει, κατά τον καλύτερο τρόπο!..





Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, μου είπε τα εξής: Από ό,τι βλέπω και μου υπενθυμίζεις υπάρχουν συμπολίτες μας που επιθυμούν να πληροφορηθούν για την πορεία του έργου που γίνεται στο λιμάνι του Βραχατίου. Έχουν δίκαιο, αλλά όπως κι εσύ έχεις διαπιστώσει το έργο βρίσκεται στα τελειώματα. ε εν εκτάσει. Ελπίζω μέσα στον Μάϊο, βία αρχές Ιουνίου θα τα πούμε με τον Δήμαρχο και θα σας καταστήσουμε γνωστά ενδιαφέροντα πράγματα…







Ο Δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, εξελέγη εύκολα τόσο στον Δήμο Φενεού την πρώτη φορά , όσο και στον Δήμο Σικυωνίων μετά τη συγχωνεύσεις του Νόμου «Καλλικράτης». Στην πρώτη περίπτωση πρόσφερε τις υπηρεσίες του κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οι δημότες ήταν ευχαριστημένοι από την παρουσία του. Στην περίπτωση των δύο θητειών στο σημερινό Δήμο οι οικονομικές συγκυρίες δεν του επέτρεψαν να κάνει κάτι το πολύ ενδιαφέρον. Δεν του απομένει και αυτό επιδιώκει με νύχια και μες δόντια να φέρει το νερό της ορεινής Κορινθίας στο Κιάτο…





Η Υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας, Εκπαιδευτικός – Φροντιστηριούχος Γιώτα Μπάγκα, είναι μία από τις ελάχιστες γυναίκες υποψήφιες του κόμματος, που τήρησε τακτική συνεχούς κομματικής δραστηριότητας μετά την εκλογική αναμέτρηση. Μέσα από το διαδίκτυο, την τακτική επικοινωνία της με δηλώσεις, κοινωνική και πολιτική αρθρογραφία υψηλού επιπέδου, διακινεί τα τελευταία χρόνια το αντιπολιτευτικό πολιτικό της λόγο. Το κυριότερο όπλο της, τώρα, που έχει αυξήσει δυναμικά την αναγνωρισιμότητά της είναι ότι κατάγεται από τη δυτική Κορινθία, όπου και οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές!...

Δεν υπάρχουν σχόλια