Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων



Πρόωρες Εκλογές ; Ειδήσεις:

Το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες είναι πολύ πιθανό, παρά το γεγονός ότι το μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει συνεχώς όλα τα ενδεχόμενα - Πότε θα στήσει κάλπες ο Αλέξης Τσίπρας και πότε θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Το Newsbomb.gr καταγράφει όλη την αλήθεια.
Την ίδια ώρα, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναφέρουν επιτακτικά το αίτημα των πρόωρων εκλογών.
Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πώς ο κ. Τσίπρας θα προκαλέσει εκλογές μόνον εαν και εφόσον έχει κάποιο πολιτικό αφήγημα να δώσει στον ελληνικό λαό.
Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί πριν τις 20 Αυγούστου και ανάλογα με το κατά πόσο η έξοδος στις αγορές θα είναι καθαρή και χωρίς νέα μέτρα και πιστοληπτικές γραμμές.
Επίσης απολύτως βέβαιον είναι ότι ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει - όσο μπορεί - να κινηθεί στο πλαίσιο ενός εκλογικού αιφνιδιασμού.
Υπο αυτό τον φόβο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνει μπροστά και ζητά εκλογές για να σπάσει τον αιφνιδιασμό του Αλέξη Τσίπρα.
Είναι αλήθεια ότι ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για κάλπες για δυο συγκεκριμένες ημερομηνίες:
Ή για τον Οκτώβριο του 2018 ή για την Άνοιξη του 2019 και πάντως πριν τις ευρωεκλογές.
Είτε πάνε καλά τα δημοσιονομικά είτε όχι ο Τσίπρας θα έχει αφήγημα.
Στο καλό σενάριο θα μπορέσει να πει ότι έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια.
Στο κακό σενάριο θα ισχυριστεί ότι «δέχεται πιέσεις από τους δανειστές στις οποίες δεν μπορεί να υποχωρήσει» και συνεπώς θα ζητήσει καθαρή εντολή για να αντισταθεί εναντιο των παράλογων απαιτήσεων.

Από την άλλη μεριά, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα ρισκάρει να κάνει ταυτόχρονα Ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές και να υποστεί τη βάσανο μιας ενδεχόμενης διπλής ήττας.





Μ.Σπυράκη:
Ο κ. Τσίπρας φοβάται να πάει σε εκλογές
Ο αποκαλούμενος αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο δεν είναι αποτέλεσμα συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων. Είναι αντανάκλαση της εικόνας μιας απαξιωμένης κυβέρνησης στα μάτια των Ελλήνων», τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη και προσθέτει ότι «δεν έχει νόημα να προσπαθείς να αποδομείς μια κυβέρνηση που καθημερινά προσφέρει δείγματα της ανικανότητάς της».
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, υποστηρίζει ότι «το μήνυμα που εκπέμπει συνεχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη μας, είναι ένα μήνυμα ελπίδας και προοπτικής για μια διαφορετική Ελλάδα, της αξιοκρατίας, της αριστείας, της εξωστρέφειας και της συνεργασίας».
Η Μαρία Σπυράκη εκτιμά ότι «η πραγματική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτυπωθεί όταν η χώρα επανέλθει στην κανονικότητα, έπειτα από την εκλογή μιας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη». Τότε είναι που θα δείτε και τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που καβάλησε το κύμα της οργής και της αγανάκτησης, που διακρίθηκε στην αντίδραση αλλά πάτωσε στη δράση, να καταγράφει εκλογικά την πραγματική του επιρροή. Γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας φοβάται τις εκλογές, τόνισε.





Εφημερίδα «Παρόν»: Περίπου ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες μπήκαν στην Ελλάδα από το 2014!
Συγκλονιστικά στοιχεία περί λαθρομετανάστευσης έφερε στην επιφάνεια η εφημερίδα «Παρόν», τα οποία αναδεικνύουν το μέγεθος της επιθέσεως που δέχτηκαν οι Έλληνες από τις συνδυασμένες δυνάμεις του τουρκικού παρακράτους και της ελλαδικής κυβερνήσεως. Σύμφωνα με τα στοιχεία, από το 2014 έως και σήμερα, δηλαδή σε ένα διάστημα μόλις 4,5 ετών, στην Ελληνική Επικράτεια εισέβαλλαν περίπου ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες και συγκεκριμένα 856.723!
Το μεγάλο κύμα των λαθρομεταναστών, βεβαίως, ήταν το 2015 και το 2016, όμως και οι άλλες χρονιές δεν πάνε πίσω, ενώ όπως δείχνει η εφημερίδα η πλειοψηφία των λαθρομεταναστών που μπήκανε στην Ελλάδα ήτανε από την Αφρική και την Ασία. Η εφημερίδα σημειώνει μάλιστα ότι η στροφή των λαθρομεταναστευτικών ροών προς τον Έβρο, κάνει επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας φράγματος στην περιοχή, πρόταση επί της οποίας δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε, προβάλλοντας – βεβαίως – κάποιες απαραίτητες υποσημειώσεις. Πρώτον, ο φράχτης στην περιοχή δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να αφήνει τρύπες, όπως έχει γίνει στο παρελθόν, με προσπάθειες που μόνο αποτέλεσμα είχαν την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. Δεύτερον, η ενέργεια αυτή δεν θα πρέπει να είναι μόνη, αφού χρειάζεται παράλληλα και η δημιουργία ενός άλλου «φράχτη» από το Πολεμικό Ναυτικό στην περιοχή του Αιγαίου, με την θωράκιση των Ελληνικών θαλάσσιων Συνόρων. Τρίτον, αυτές οι ενέργειες θα πρέπει να συνδυαστούν με μία εσωτερική πολιτική απομάκρυνσης αυτού του εκατομμυρίου, και των παλαιότερων εκατομμυρίων από παράνομα εισελθόντες λαθρομετανάστες.
Όλα αυτά, βέβαια, μονάχα με την Χρυσή Αυγή στην κυβέρνηση μπορούν να γίνουν.




Ο Ερντογάν διαστρέφει την ιστορία
Το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει πως «η καταστροφή της Σμύρνης και όσα έγιναν σε βάρος των Ελλήνων είναι από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας»
Για εκ νέου διαστροφή της ιστορίας από τον Ρετζέπ Νταγίπ Ερντογάν, κάνει λόγο με ανακοίνωσή του Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να τη φέρει στα μέτρα της φανατικής προεκλογικής ρητορικής του.
Με αφορμή δηλώσεις του Ερντογάν ότι τη Σμύρνη την έκαψαν οι Έλληνες το 1922, το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει πως «η καταστροφή της Σμύρνης και όσα έγιναν σε βάρος των Ελλήνων είναι από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας».
«Το λιγότερο που περίμενε κάποιος λοιπόν είναι σεβασμός», καταλήγει η ανακοίνωση.





Επίθεση Κουτσούμπα στην κυβέρνηση από το Σκοπευτήριο Καισαριανή
«Ποτέ και πουθενά τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, του λαού, δεν είχαν τίποτε το κοινό με τα συμφέροντα της αστικής τάξης, του κεφαλαίου, ακόμα και σε στιγμές ξενικής κατοχής και σκλαβιάς» τόνισε ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, είπε ότι «σ’ αυτόν τον ηρωικό τόπο, δεν έχουν καμιά θέση όσοι σήμερα, από την καρέκλα της εξουσίας, κρατάνε τη σημαία του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, που ματώνουν τους λαούς. Όσοι συναγελάζονται με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ και τους νέους Πιουριφόι της αμερικάνικης πρεσβείας για να προστατέψουν το άγαλμα του μακελάρη εγκληματία της ανθρωπότητας Τρούμαν».
«Οι καρεκλοκένταυροι των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ δεν έχουν κανένα ήθος. Ξερνάνε μόνο τη μπόχα του συστήματος που υπηρετούν. Προσβάλλουν τη θυσία των αγωνιστών» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη στάση της, τις πράξεις της, την πολιτική της, προσβάλλει το εργατικό κίνημα, τους αγώνες και τη θυσία των 200 κομμουνιστών, των ηρώων αγωνιστών της Ελλάδας, της ανθρωπότητας».




Φωκάς:
Το «να καεί η Βουλή» παρείσφρησε και διέλαθε της
προσοχής μου
Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κατέθεσε υπόμνημα στην Επιτροπή Δεοντολογίας προβάλλοντας την πρωτοφανή δικαιολογία ότι δεν αντέδρασε «από καθαρή αμέλεια και αμηχανία»
Τον απίθανο ισχυρισμό ότι το οπαδικό σύνθημα «να καεί, να καεί η… η Βουλή» διέλαθε της προσοχής του προέβαλε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, σε απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Στο υπόμνημά του ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων ξεκαθάρισε καταρχήν ότι είναι οπαδός του ΠΑΟΚ, «της ιστορικότατης και πολυβασανισμένης αυτής ομάδας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Παραδέχτηκε, πάντως, ότι πρόκειται για ένα «λανθασμένο» και «μειωτικό σύνθημα» που προσβάλλει τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία μας. Ισχυρίστηκε, όμως, ότι το σύνθημα «παρείσφρησε» μεταξύ άλλων οπαδικών συνθημάτων σε συλλαλητήριο οπαδών του ΠΑΟΚ.
Έφτασε δε στο σημείο να υποστηρίξει, προφανώς για να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του, ότι η φράση διέλαθε της προσοχής του λόγω της προσπάθειας που κατέβαλε να συγκροτήσει τη σκέψη του αναφορικά με αυτά που ήθελα να πει Η συμπεριφορά μου δεν ήταν προϊόν δόλου αλλά αμέλειας» πρόσθεσε και ζήτησε απαλλαγή.




Πάνος Καμμένος:
Δυστυχώς επιβεβαιώνομαι για την «ομηρία»
Με μια ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τα όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με την «ανταλλαγή» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Ο Πάνος Καμμένος σημειώνει στην ανάρτησή του πως δικαιώνεται για τα λεγόμενά του περί «ομηρίας» αναφερόμενος στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για την οποία, όπως γράφει, «δέχτηκα ακόμη μια φορά επίθεση, χλευασμό». «Η Ελλάδα επιθυμεί την ειρηνική συμβίωση που είναι προς όφελος των Λαών μας, η άμεση απελευθέρωση των ομήρων η λύση» καταλήγει ο υπουργός Άμυνας στην ανάρτησή του.




Άλλη μία κάλπικη προεκλογική ιστορία
O ένας μετά τον άλλο ευρωπαίοι παράγοντες αποδομούν το νέο παραμύθι του κ.Τσίπρα περί καθαρής εξόδου. «Θα χρειαστεί μία συμφωνία μετά τη λήξη του προγράμματος, που θα υποστηρίζει τη συνεχή εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, καθώς και την επιδίωξη υγιών δημοσιονομικών πολιτικών» δήλωσε από την Ουάσιγκτον ο Επίτροπος κ.Μοσκοβισί. Πόσο πιο καθαρά να το πεί; Ακόμη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητούν πλέον ανοιχτά τις υποσχέσεις του Πρωθυπουργού. Αλλά εκείνος απτόητος. Στο Μαξίμου, όπως βάφτισαν τη συνέχιση της εποπτείας «μεταμνημονιακή παρακολούθηση», είναι βέβαιο ότι ψάχνουν για νέο όρο, προκειμένου να βαφτίσουν και τις νέες δεσμεύσεις, οι οποίες αυτή τη φορά δεν θα συνοδεύονται από χρηματοδότηση. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα «πουλήσουν» άλλη μια κάλπικη προεκλογική ιστορία.





Δεν υπάρχουν σχόλια