Header Ads

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ


ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ
Που αμφισβητείται από έγκριτους οικονομολόγους, δημοσιογράφους και εκ των ένδον, όπως από τον πρώην Υπουργό Νίκο Φίλη. Ο τελευταίος δηλώνει λέγοντας – τουλάχιστον τώρα- την αλήθεια: «Τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο; Εγώ δεν είμαι από εκείνους που γιορτάζουν επειδή τελειώνει το Μνημόνιο…γιατί άφησε ερείπια πίσω του…»
Οι δανειστές ζητάνε ρήτρα Αντιστρεψιμότητας, που σημαίνει ότι θα βγούμε από τα Μνημόνια, αλλά με τα μέτρα που μας φόρτωσαν οι Κυβερνήσεις με την Τρόικα και θα τα κουβαλάμε 99 χρόνια και βάλε


 Ο «καθαρός ουρανός» του πρωθυπουργού

Ευτυχώς που λόγω απομάκρυνσης από καρέκλες, υπάρχουν φωνές που λένε την αλήθεια εντός κυβερνητικού κόμματος.
Έτσι, ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης σχολίασε τις χθεσινές πανηγυρικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, από το Καστελόριζο.
«Τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο; Εγώ δεν είμαι από εκείνους που γιορτάζουν επειδή τελειώνει το μνημόνιο γιατί άφησε ερείπια πίσω του…. Γιατί να χορεύουμε;» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Παιδείας παραθέτοντας στοιχεία του εργατολόγου Σάββα Ρομπόλη όπως μειώσεις στις συντάξεις έως και 45% από το 2019, και προειδοποιώντας για οικονομική απόκλιση από την Ευρώπη.
«Το μέσο επίπεδο των συντάξεων από 750 ευρώ θα πέσει στα 450 ευρώ, τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο κι αλλού; Ρωτώ, τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε;», αναρωτήθηκε.
Σχετικά με την αναφορά του κ. Τσίπρα στο Καστελόριζο ότι η έξοδος «θα είναι τόσο καθαρή όσο ο ουρανός του Καστελόριζου», σχολίασε ότι «εγώ δεν μιλάω με σχήματα λόγου».
«Υπάρχουν δύσκολα μπροστά μας, δεν θέλω να μιλάω με σχήματα λόγου, είμαστε σε μεταίχμιο τελειώνει η δανειακή σύμβαση, δεν θέλω να δημιουργούνται προσδοκίες που δεν βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία, θέλω να θέσουμε στη δημόσια ζήτηση ζητήματα ξεχασμένα», παρατήρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αντέχει η ελληνική οικονομία, και κάθε οικονομία, πλεονάσματα 3,5% για πέντε χρόνια; Τι πολιτικές θα ακολουθήσει για τη σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας με την ευρωπαϊκή; αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα έχουμε αποκλίσεις από την ευρωπαϊκή οικονομία...».
Τι θα σημάνει αυτό άραγε;
Η καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια θα συνοδεύεται από τις 110 κατασχέσεις που γίνονται καθημερινά;
Για να μην σας κοροϊδεύουν: Τι σημαίνει η «ρήτρα μη αντιστρεψιμότητας» για την Ελλάδα
Του Κίμωνα Χαραλάμπους
Ρήτρα «μη αντιστρεψιμότητας» των μνημονιακών μέτρων ζητούν οι δανειστές, προκειμένου να βγάλουν την Ελλάδα στις αγορές και αυτή να δανείζεται από εκεί.
Τι σημαίνει αυτό;
Πως θα βγούμε δήθεν από τα Μνημόνια, αλλά τα μέτρα που μας «φόρτωσαν» με αυτά, θα τα κουβαλάμε!
Δηλαδή, ουσιαστικά δεν θα βγούμε από τα Μνημόνια και απλά θα δανειζόμαστε απευθείας από τις αγορές, με επιτόκια που θα ορίζουν οι «παγκόσμιοι τοκογλύφοι», λαμβάνοντας υπόψη την καταστροφική κατάσταση της οικονομίας, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στις μέρες μας.
Έτσι δεν είναι;
Ρωτάμε την κυβέρνηση:
Θα καταργηθούν τα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων;
Θα πάρουμε πίσω την δημόσια περιουσία που παραχωρήθηκε για 99 χρόνια στους ξένους (βλ. Υπερταμείο);
Θα παρθούν πίσω οι φόροι;
Και όταν λέμε να παρθούν πίσω οι φόροι, δεν εννοούμε απλά την μείωσή τους!
Το πρόβλημα της ελληνικής αγοράς-οικονομίας δεν είναι απλά το 29% της φορολογίας των επιχειρήσεων αλλά:
29% προκαταβολή φόρου
15% παραλαβής κερδών από την επιχείρηση (φόρος μερίσματος)
9% φόρος αλληλεγγύης
27% φόρος ασφάλισης
Θα παρθούν τα προαναφερθέντα και τόσα άλλα επιβαρυντικά μέτρα πίσω, προκειμένου να προχωρήσουμε στην… «ανάπτυξη»;
Η Κομισιόν πάντως παραδέχεται μέσω αρμόδιων στελεχών ότι η λεγόμενη «μετά-μνημονιακή περίοδος» θα βασιστεί σε ένα αναπτυξιακό σχέδιο «Ελληνικής ιδιοκτησίας», το οποίο όμως θα κατοχυρώνει τα μέτρα των προηγούμενων μνημονίων.
Η «μη αντιστρεψιμότητα» περιλαμβάνει και τα μέτρα μείωσης του αφορολόγητου και των συντάξεων που έχει ήδη ψηφίσει η ελληνική Βουλή και θα ενεργοποιηθούν από το 2019 και μετά.
Το «ολιστικό» αυτό πλάνο θα παρουσιαστεί από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών στο άτυπο Eurogroup της Σοφίας στις 27 Απριλίου.Άρα από ποιο Μνημόνιο ακριβώς βγαίνουμε;

Πηγή : El.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια