Header Ads

Συνέντευξη Κωνσταντίνας Νικολάκου- Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Περιοδικό Χρήμα και Τουρισμός

Κα.Νικολάκου είστε 7 χρόνια στην θέση ευθύνης του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη με αντικείμενο την ανάπτυξη και τον  τουρισμό στην Πελοπόννησο.

Ποια είναι η εμπειρία σας έως σήμερα από το ρόλο που διαδραμάτισαν οι αιρετές Περιφέρειες;

Τα προηγούμενα έτη η χώρα μας έζησε δραματικές αλλαγές τόσο όσον αφορά την υποβάθμιση του ΑΕΠ σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε προσωπικό επίπεδο της κάθε οικογενειακή μερίδας ξεχωριστά.

Ο τουρισμός αποτέλεσε τον μοναδικό τομέα  στην κρίση που παρουσίασε αύξηση 1,7 δισ ευρώ, αποτελώντας ουσιαστικά τον τομέα που στήριξε τη χώρα στην πιο δύσκολη περίοδο μετά την μεταπολίτευση. Οι αιρετές Περιφέρειες στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΣΕΤΕ και άλλους φορείς, κράτησαν όρθια τη χώρα την περίοδο της κρίσης. Ανέλαβαν την  ανάπτυξη της ταυτότητας τους, την προβολή των προορισμών τους καθώς και των επιμέρους εμπειριών τους.

Οι αιρετές Περιφέρειες έχουν την ευθύνη για τον αναπτυξιακό στρατηγικό σχεδιασμό, για το σκοπό αυτό εργάστηκαν σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο συντονισμού για μια ενιαία εθνική ταυτότητα και ένα ενιαίο τουριστικό προϊόν βασισμένο στις εμπειρίες της κάθε περιοχής.

Διαδραμάτισαν ένα συντονιστικό, στρατηγικό ρόλο, ώστε οι επιμέρους στρατηγικές κατευθύνσεις των προορισμών μας να έχουν μια συμπληρωματική αλλά και προς την ίδια κατεύθυνση στόχευση ώστε να αποτελούν αρμονικά μέρη μιας ευρύτερης εικόνας και ενός ενιαίου ελκυστικού και ποιοτικού προφίλ. Ως κεντρικό όργανο, οι περιφερειακοί φορείς τουρισμού διασφάλισαν όλα αυτά τα έτη τη συντονισμένη και ισόρροπη τουριστική στρατηγική των υποδομών, ώστε να μην παρατηρούνται αλληλοεπικαλύψεις, αλλά και κακοδιαχείριση.

Αντίστοιχα  εκμεταλλεύτηκαν κάθε ευκαιρία που  δόθηκε για την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και την άντληση πόρων που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη. Πέραν της προβολής και της δημιουργίας ταυτότητας για τους προορισμούς μας οι αιρετές Περιφέρειες υλοποίησαν ένα σημαντικό έργο υποδομών για τους τόπους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια