Header Ads

Επαφές ουσίας και όχι επικοινωνιακές συναντήσεις για το Δ. Ραψωματιώτη στη Νεμέα

Πράξη τα όσα λέει συνεχίζει να κάνει ο Υποψήφιος Πρόεδρος για το Επιμελητήριο Κορινθίας Δημήτρης Ραψωματιώτης, επιλέγοντας κινήσεις και δράσεις ουσίας και όχι επικοινωνίας!  «Συνομιλούμε με τους επιχειρηματίες και μόνο, πηγαίνουμε στους τόπους δουλειάς» έχει δηλώσει πολλές φορές δημοσίως, αυτό έκανε και το πρωινό της Πέμπτης στην περιοχή της Νεμέας.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα» συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού, έγινε δεκτός από επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες με ζέση, κυρίως λόγω της ανάπτυξης των θέσεών του για ένα Επιμελητήριο ενεργό και ουσιαστικό.

Διάχυτη υπήρξε δυστυχώς η άποψη πως το  Επιμελητήριο δεν έχει ως σήμερα σταθεί στο πλευρό των επιχειρηματιών. Ο Δημήτρης Ραψωματιώτης και οι υποψήφιοι του συνδυασμού, σε μια περιοδεία που δεν πραγματοποιήθηκε για επικοινωνιακούς, αλλά για ουσιαστικούς λόγους, συνομίλησαν για αρκετή ώρα με τους επιχειρηματίες επιθυμώντας όχι μόνο να καταγράψουν τις απόψεις για την υπάρχουσα κατάσταση, αλλά κυρίως για να αναπτύξουν το όραμά τους, το πρόγραμμα, τις θέσεις και τις προτάσεις του συνδυασμού, το σχέδιο για την μετατροπή του Επιμελητηρίου σε ουσιαστικό υποστηρικτή των επιχειρήσεων.

«Το Επιμελητήριο δεν είναι μόνο ένας εισπρακτικός μηχανισμός, οι επιχειρηματίες εκτός από υποχρεώσεις έχουν και δικαιώματα»

Έχουμε συναντηθεί με πολλούς επιχειρηματίες το τελευταίο διάστημα, πολλοί από τους οποίους μας έχουν πει ότι δεν είχαν καμία επαφή με το Επιμελητήριο τα τελευταία χρόνια. Πήγαιναν μόνο μία φορά το χρόνο για να πληρώσουν τη συνδρομή τους κι αυτό ήταν όλο. Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ του θεσμού και το ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες, του «έχουν γυρίσει την πλάτη», μας βάζει σε έντονο προβληματισμό και στην ανάγκη να πούμε ότι αυτό δεν πρέπει και δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Το Επιμελητήριο που θέλουμε ως συνδυασμός «Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα», δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ένας απλός εισπρακτικός μηχανισμός. Τα μέλη του, εκτός από τις υποχρεώσεις τους, έχουν και ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, τα οποία φυσικά πρέπει να τα διεκδικούν. Γιατί είναι αδιανόητο ο επιχειρηματίας και ο επαγγελματίας της Κορινθίας, ειδικά σε τέτοιους καιρούς, να αισθάνεται απομονωμένος από τον ίδιο τον θεσμό που τον εκπροσωπεί.

Ο επιχειρηματίας αναμένει από την αυριανή διοίκηση:

-Τη συμβουλευτική, νομική και αναπτυξιακή υποστήριξη
-Την επιμόρφωση των επαγγελματιών ανά κλάδο
-Την ενημέρωση για τα εν εξελίξει προγράμματα από τα οποία μπορεί να επωφεληθεί
-Την επαφή με τις νέες τεχνολογίες
-Τις στρατηγικές marketing και προώθησης των προϊόντων μας

ΠΡΕΠΕΙ  ν’ αλλάξουν τα δεδομένα στον επιμελητηριακό χώρο. Όπως έχουν αλλάξει οι εποχές και το επιχειρείν. Δίνουμε έμφαση στη ΣΤΗΡΙΞΗ του επιχειρηματία σε όλα τα επίπεδα που έχει ανάγκη η επιχείρησή του. Δίνουμε έμφαση στην ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ και στις νέες μορφές επιχειρηματικότητας. Στην ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ  και στην περαιτέρω γνώση που θα δημιουργήσουν ένα νέο επιχειρηματικό περιβάλλον στην Κορινθία. Στην έγκαιρη πληροφόρηση και ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ όλων των προγραμμάτων που αφορούν όλους τους επιχειρηματίες του νομού, χωρίς διακρίσεις.

ΜΑΚΡΙΑ από κόμματα και ιδιωτικά συμφέροντα. Μακριά από καθετί που προκαλεί ιδιοτέλεια.  Δεν πρόκειται να μας χαριστεί τίποτα. Ούτε καν τα αυτονόητα. Εμείς, μόνοι μας, σαν Κορίνθιοι επιχειρηματίες, πρέπει να παλέψουμε για να τα κατακτήσουμε. Και φυσικά, αυτά μπορούν να γίνουν πιο εύκολα όταν, την επόμενη κιόλας των εκλογών, θα είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και ενωμένοι σαν μία γροθιά. Γιατί δεν μας χωρίζει σχεδόν τίποτα. Μας ενώνουν όμως πάρα πολλά.
«Η ψυχολογία, η δύναμη, η συνεργασία μπορούν να μας βοηθήσουν»

Για τη δύναμη της ψυχολογίας και της συνεργασίας μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας και επικεφαλής του συνδυασμού Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα, Δημήτρης Ραψωματιώτης, αναφερόμενος στις δύσκολες εποχές που έχει βιώσει ο ίδιος και η οικογενειακή του επιχείρηση και το πώς ένας κοινός στόχος πολλές φορές αρκεί για να ξεπεραστεί η κρίση και να εξομαλυνθεί το πρόβλημα.

Όπως ο ίδιος δήλωσε: « Η ψυχολογία είναι πολύ σημαντικό κομμάτι γιατί και μέσα από την κρίση, μέσα από τα προβλήματα, και αυτό το μήνυμα θέλω να δώσω• είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση, έχουμε ζήσει πολύ καλές στιγμές και πολύ άσχημες, σε εποχές που πραγματικά δεν υπήρχαν προβλήματα επιχειρηματικά ή οικονομικά, όμως το ότι είμαστε ενωμένοι σαν οικογένεια, το ότι αγωνιστήκαμε και προσπαθήσαμε να κάνουμε μια νέα δραστηριότητα,  ήταν αυτό το οποίο μας έκανε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα. Η ψυχολογία, η δύναμη, η συνεργασία είναι αυτή η οποία μπορεί να μας βοηθήσει, και αυτό θέλω να πω στους επιχειρηματίες που σήμερα βρίσκονται σε δύσκολη στιγμή, σε δύσκολη κατάσταση, είναι απογοητευμένοι, δε βλέπουν μπροστά τους μέλλον.

Υπάρχουν δυνατότητες, απλά πρέπει να προσπαθήσουμε, πρέπει να συνεργαστούμε, πρέπει να ζυγίσουμε  τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχουμε, να βρούμε άλλους συναδέλφους οι οποίοι μπορούν να καλύψουν τα μειονεκτήματα τα δικά μας και να συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε σε πρώτη φάση και, από εκεί και πέρα, να μπορέσουμε ν’ αναπτυχθούμε.»


Βρείτε μας και στο facebook  (ep.synergasia)

Δ/νση : Εθνικής Αντίστασης 5, Κόρινθος, 2ος όροφος
τηλ. : 27410 74488
κιν. : 6944140130
e-mail:ep.synergasia@gmail.com
web : www.rapsomatiotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια