Header Ads

Δ. Ραψωματιώτης : «Αλλάζουμε κατεύθυνση, ανοίγουμε δρόμους»

Την αλλαγή κατεύθυνσης που χρειάζεται να υπάρξει στο επιχειρείν της Κορινθίας υποστήριξε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας και Eπικεφαλής του συνδυασμού Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα, Δημήτρης Ραψωματιώτης. Ο κ. Ραψωματιώτης τόνισε ότι βασικό μέλημα της νέας επιμελητηριακής αρχής θα πρέπει να είναι η χάραξη μιας νέας πολιτικής μέσω της οποίας θα δημιουργηθούν οι απαιτούμενες συνθήκες ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, δήλωσε
«Στην Κορινθία υπάρχει παραγωγή και είναι πολύ σημαντική, υπάρχει τουρισμός, όπως και βιομηχανία-βιοτεχνία εξίσου σημαντική, δεν υπάρχει όμως αυτή η κατεύθυνση, η οποία θα δώσει και την ανάπτυξη. Ασχολούμαστε, μοιραζόμαστε σε πάρα πολλά πράγματα και δυστυχώς τα αποτελέσματα είναι μέτρια έως αρνητικά. Αν λοιπόν θα μπορούσαμε να βρούμε έναν τρόπο  ν’ αλλάξουμε λίγο την κατεύθυνση, να φέρουμε κάτι καινούριο, να φέρουμε π.χ. την τεχνολογία, να προσπαθήσουμε να κάνουμε πράγματα καινοτόμα. Υπάρχουν κάποιες επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή στη Κορινθία που ασχολούνται με τη τεχνολογία και την καινοτομία,  που δεν τις ξέρει κανείς.

Λειτουργούν δίπλα μας, είναι επιχειρηματίες που μπορεί να συναντιόμαστε και να τρώμε μαζί σε μία ταβέρνα και να μη τους γνωρίζουμε, γιατί οι άνθρωποι έχουν επιλέξει αυτή τη διαδρομή και, αυτή τη στιγμή, πουλάνε σε όλο τον κόσμο, δε θέλω να πω ονόματα και επιχειρήσεις.

Υπάρχουν όμως επιχειρήσεις στη Κορινθία, οι οποίες έχουν βασιστεί στην καινοτομία, στην τεχνολογία και έχουν αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο, κάνουν εξαγωγές και δεν τους γνωρίζει ο γείτονας, όχι το επιμελητήριο. Το επιμελητήριο αυτούς τους ανθρώπους θα έπρεπε να τους πάρει, να τους αναδείξει, να τους φέρει στο επιμελητήριο να μιλήσουν, να μας πουν πώς έχουν κερδίσει τη παγκόσμια αγορά και πώς στην περίοδο της κρίσης αναπτύσσονται ευρέως.»

Δεν υπάρχουν σχόλια