Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1708



ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων



Οικονομικό πακέτο και ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη


Τα κομπιουτεράκια έχουν πάρει... φωτιά στο Μέγαρο Μαξίμου και στα υπουργεία, προκειμένου μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας να είναι έτοιμο το νέο σχέδιο οικονομικών μέτρων, το οποίο θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη στις 12 Σεπτεμβρίου (σ.σ. υπενθυμίζεται ότι η φετινή ΔΕΘ ακυρώθηκε, ωστόσο, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για την καθιερωμένη ομιλία). Εκτός όμως από τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά, αλλά και την ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ειδικά για τις ένοπλες δυνάμεις, οι ανακοινώσεις θα αφορούν την ενίσχυση τους με συγκεκριμένους τρόπους τόσο tου υλικού όσο και του προσωπικού του.

Στο οικονομικό πεδίο οι αναμενόμενες εξαγγελίες του πρωθυπουργού θα αφορούν καταρχήν τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης για τα φυσικά πρόσωπα από τον Ιανουάριο του 2021. Στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή μείωσή της ως την κατάργησή της σε χρονικό ορίζοντα ως το 2023.

Επίσης μείωση του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ και του φόρου στις επιχειρήσεις. Για τον εταιρικό φόρο φαίνεται πως η μείωση της θα γίνει μεταγενέστερα, λόγω της πτώσης των εταιρικών κερδών που προκαλεί η πανδημία. Στις εξαγγελίες θα συμπεριληφθεί και η μείωση κατά μια μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών για εργοδότες η οποία θα τεθεί σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου.

Η οικονομική ενίσχυση με τα ευρωπαϊκά κονδύλια των 32 δις τα οποία θα αρχίσουν να εισρέουν από το 2021 και μετά, είναι ένα μαξιλάρι ασφαλείας για να μπορέσουν να εφαρμοστούν μέτρα μείωσης της φορολογίας. Για τη στήριξη της αγοράς εργασίας τα 2,7 δισ. ευρώ που εξασφάλισε η Ελλάδα από το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα «SURE» δίνουν τη δυνατότητα και να ενισχυθούν οι παρεμβάσεις που έχουν εφαρμοστεί αλλά και να αναπτυχθούν νέες πρωτοβουλίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εφαρμοστούν νέες δράσεις από τον ΟΑΕΔ που θα αφορούν τόσο υφιστάμενα αλλά και καινούρια προγράμματα κατάρτισης για την επιδοτούμενη πρόσληψη - διατήρηση εργαζομένων με στόχο να αναχαιτιστεί η δημιουργία ενός νέου κύματος ανέργων αλλά και να μειωθούν τα εργοδοτικά βάρη για τις επιχειρήσεις.

Για την τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων έχει αποφασιστεί η ενίσχυση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ο τρίτος κύκλος της οποίας θα ενεργοποιηθεί το Σεπτέμβριο και θα λαμβάνει υπόψη την πτώση τζίρου των επιχειρήσεων όλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας έως και τον Αύγουστο.

Παράλληλα στο τραπέζι βρίσκονται η άνεση ενεργοποίηση των μικροπιστώσεων των 25.000 ευρώ και των νέων δανείων για νεοφυείς επιχειρήσεις μέσω του πρώην ΤΑΝΕΟ.





Η κυβέρνηση δεν εγγυάται το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων


«Σε επαναληπτικό μάθημα «παπαγαλίας» και σε τροπάριο στομφώδους κοινοτοπίας, επιδόθηκε σήμερα η υπουργός Παιδείας. Με μοναδικό νέο στοιχείο την προαναγγελθείσα μετάθεση κατά μία εβδομάδα της ημερομηνίας έναρξης των σχολείων», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για έλλειψη σχεδίου και ανικανότητα της κυβέρνησης να εγγυηθεί την υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών in.gr 1 Σεπτεμβρίου 2020, 19:52

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων ασκεί το αρμόδιο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ. Απρονοησία και έλλειψη προετοιμασίας «Σε επαναληπτικό μάθημα «παπαγαλίας» και σε τροπάριο στομφώδους κοινοτοπίας, επιδόθηκε σήμερα η υπουργός Παιδείας. Με μοναδικό νέο στοιχείο την προαναγγελθείσα μετάθεση κατά μία εβδομάδα της ημερομηνίας έναρξης των σχολείων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ), κάνοντας λόγο για «βαρετή, κουραστική και εκτός μέτρου επικοινωνία».

«Αυτή είναι η συνταγή «επιτυχίας» της κυρίας Κεραμέως και συνολικά της κυβέρνησης για να κρύψουν έξι μήνες απρονοησίας και έλλειψης προετοιμασίας, που δεν εγγυάται την ασφαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς», υπογραμμίζει, ενώ σχολιάζει πως «τα σχολεία, που σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα άνοιγαν στις 7 Σεπτεμβρίου, θα ανοίξουν τελικά στις 14 Σεπτεμβρίου για να αποφύγει η κυβέρνηση το πολιτικό φιάσκο με την προμήθεια των μασκών, που είναι αδύνατο να παραληφθούν εγκαίρως».

«Μια εβδομάδα χαμένη, μόνον από τις παλινωδίες στο θέμα της μάσκας. Μια διαδικασία που θα μπορούσε να ξεκινήσει από την αρχή του καλοκαιριού. Το ίδιο γίνεται και με τα αντισηπτικά και τα υλικά καθαριότητας. Ανάλογες αποφάσεις της τελευταίας στιγμής, λαμβάνονται για τη στελέχωση των σχολείων, τη σχολική καθαριότητα, τα κυλικεία, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών».

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για τακτική «βλέποντας και κάνοντας», σήμερα στην Παιδεία, όπως «χθες στον τουρισμό και το άνοιγμα της οικονομίας, που είχε ως αποτέλεσμα να φουντώσει η πανδημία». «Ερασιτεχνισμός παντού, απόλυτη έλλειψη σχεδιασμού και ανικανότητα σε δημόσια θέα. Η υποκρισία και η παραποίηση της πραγματικότητας περισσεύουν. Το είδαμε με τη φωτιά που κατέκαψε τις Μυκήνες. Το βλέπουμε με τις σημερινές ανακοινώσεις που μπορεί να πυροδοτήσουν επικίνδυνες εξελίξεις στα σχολεία», τονίζει και κάνει αναφορά σε όσα «οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι οικογένειές τους δεν άκουσαν απολύτως τίποτα». Πηγή ΑΜΠΕ






Η ομιλία της Φώφης Γεννηματά για την εφετινή επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου θα έχει ως θέμα τη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ επί ημερών ΠΑΣΟΚ


news247 01 Σεπτεμβρίου 2020 
Στην εμβληματική μεταρρύθμιση του ΕΣΥ είναι αφιερωμένη η φετινή επέτειος της 3ης Σεπτέμβρη και το ΠΑΣΟΚ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση στο Ζάππειο, στις 19.30 με ομιλία της Φώφης Γεννηματά.ADVERTISING

Η κ. Γεννηματά πρόκειται να αναπτύξει το σχέδιο για την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αναγκαιότητα που προκύπτει έντονα εξ αιατίας της πανδημίας όπως υπογραμμίζεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ s, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις δύσκολες συνθήκες που επιβάλει η πανδημία και «με αυτονόητο αίσθημα κοινωνικής και συλλογικής ευθύνης στην ιδιαίτερη συγκυρία που βιώνουμε, εφαρμόζοντας τον ισχύοντα αριθμητικό περιορισμό για τη διενέργεια συναθροίσεων».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι θα είναι υποχρεωτικά περιορισμένη η φυσική παρουσία που προβλέπεται και παρόντα αναμένεται να είναι μόνο τα μέλη της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου και των πρώην προέδρων του Κινήματος.

Το ΠΑΣΟΚ καλεί τα ΜΜΕ, τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος να παρακολουθήσουν τη φετινή μας επέτειο ζωντανά μέσω του Καναλιού της Βουλής και τους λογαριασμούς του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ στο Facebook» καταλήγει η ανακοίνωση.







«Δεν υπάρχει θέμα» στην Ελληνική Λύση παρά το κομφούζιο με την Αλεξοπούλου


Να ρίξουν τους τόνους προσπαθούν στην Ελληνική Λύση με φόντο το κομφούζιο που προκλήθηκε από την ανακληθείσα ανεξαρτητοποίηση της βουλευτή, Αναστασίας - Αικατερίνης Αλεξοπούλου.

«Δεν υπάρχει θέμα» τονίζουν κομματικές πηγές, οι οποίες θεωρούν «ως μη γενόμενο το περιστατικό». Παράλληλα, κοινοβουλευτικές πηγές της Ελληνικής Λύσης δήλωσαν την έκπληξή τους για την επιστολή ανεξαρτητοποίησης της βουλευτή, η οποία στη συνέχεια την ανακάλεσε λόγω… μετανοίας προκαλώντας σύγχυση ακόμα και στον Πρόεδρο της Βουλής.

«Δεν το πολυσκέφτηκε» λένε για την κ. Αλεξοπούλου, διευκρινίζοντας πως η διαφωνία που προέκυψε δεν είχε πολιτική και κομματική αφετηρία. «Οι λόγοι ήταν εξολοκλήρου προσωπικοί» τονίζουν οι ίδιες πηγές χωρίς, όμως, να δίνουν σαφή απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν παρέδωσε την έδρα της η Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου και προτίμησε την οδό της ανεξαρτητοποίησης αφού το ζήτημα ήταν προσωπικό. 
Άγγελος Προβολισιάνος







Σχολεία : Συνωστισμός στις τάξεις λέει η Γεννηματά – Λάστιχο τα υγειονομικά πρωτόκολλα λέει το ΚΚΕ


Για άνοιγμα των σχολείων με συνωστισμό στις τάξεις και ρίσκο για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών κάνει λόγο η Φώφη Γεννηματά, ενώ το ΚΚΕ σχολίασε ότι η κυβέρνηση κάνει λάστιχο τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα σχολεία δεν ανοίγουν με ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με αφορμή τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα μέτρα λειτουργίας των σχολείων

in.gr 1 Σεπτεμβρίου 2020, 18:50 Για άνοιγμα των σχολείων με συνωστισμό στις τάξεις και ρίσκο για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών κάνει λόγο η Φώφη Γεννηματά, ενώ το ΚΚΕ σχολίασε ότι η κυβέρνηση κάνει λάστιχο τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα σχολεία δεν ανοίγουν με ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Χωρίς σχέδιο Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σε δήλωσή της σχολίασε τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα μέτρα λειτουργίας των σχολείων κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι προχωράει στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς σχέδιο.

«Ο συνωστισμός στην τάξη επιβάλλεται τελικά κ. Μητσοτάκη. Ρίσκο για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Και εδώ βλέποντας και κάνοντας, χωρίς σχέδιο, για το άνοιγμα των σχολείων.

30 παιδιά στην τάξη με την μάσκα και το παγούρι. Άριστα!» ανέφερε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά







Η στάση της κυβέρνησης έναντι των εργαζομένων είναι ξεδιάντροπη


«Το δόγμα της ατομικής ευθύνης φαίνεται πως υιοθετείται πλέον και πέραν της πανδημίας»

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει το ΜέΡΑ25 κατηγορώντας της για «ξεδιάντροπη» στάση έναντι του κόσμου της εργασίας. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat η ανεργία ήταν στα ύψη και τον μήνα Μάιο, ιδιαίτερα στους νέους. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση που δεν έχει κάνει τίποτα για να προστατέψει τον κόσμο της εργασίας, δια μέσω του βουλευτή της κ. Κυρανάκη επιρρίπτει ξεδιάντροπα τις ευθύνες στους ίδιους τους ανέργους».

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, «το δόγμα της ατομικής ευθύνης φαίνεται πως υιοθετείται πλέον και πέραν της πανδημίας, δεν θα μας προκαλέσει καμία εντύπωση αν οι πολίτες θα είναι υπεύθυνοι σύμφωνα με την κυβέρνηση και για το 5ο μνημόνιο». Ταυτόχρονα, επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για αντεργατική πολιτική, διατυπώνει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης, επισημαίνοντας ότι είναι εξοργιστική η ιδέα για 3ωρες απλήρωτες καθημερινές υπερωρίες. Ειδικότερα, ο κ. Κριθαρίδης αναφέρει σε δήλωσή του ότι στο σχέδιο νόμου που αναμένεται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή προβλέπεται η δυνατότητα για 3ώρες ημερήσιες υπερωρίες χωρίς επιπλέον αμοιβή των εργαζόμενων που δεν μπορούν να εργαστούν με τηλεργασία και τίθενται σε προληπτική καραντίνα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια