Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» /Φ.1809

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Ας είμαστε για παν ενδεχόμενο έτοιμοι για όλα…

Με αφορμή την Ελληνοτουρική κρίση που έχει προκαλέσει στην Ελλάδα ο Ελληνοπόντιος – όπως λέγεται – Γενίτσαρος, η εφημερίδα μας δημοσιεύει τακτικά θέματα Εθνικής ενημέρωσης και Ασφαλείας. Δεν είμαστε φιλοπόλεμοι, αλλά μας ενδιαφέρει η ενημέρωση των αναγνωστών μας για παν ενδεχόμενο. Είμαστε ακόμη εδώ γ΄ αυτή την τυχόν περίπτωση. Παίζουμε ευτυχώς από καλύτερη θέση με Εθνική Κυβέρνηση άξια και Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας ενωμένους τους κλάδους όσο πριν από το 2019. Το έλαβαν το μήνυμα οι Τούρκοι; Δεν μπορούν να επιβληθούν στους Κούρδους που δεν έχουν βαρύ εξοπλισμό και υποδομές. Θα μπορέσουν να επιβληθούν στην Ελλάδα, που είναι μια από τις ισχυρότερες χώρες στρατιωτικά στην Ευρώπη;

Βλέπουμε Τούρκους να χαιρετάνε στρατιωτικά όπου και αν σταθούν. Ο μιλιταριστής Ερντογάν ξεχνάει όμως τι έγινε στην Κύπρο πριν από λίγα χρόνια: Ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν από την Σούδα και βρέθηκαν στην Κύπρο. Τα τουρκικά ραντάρ δεν κατάλαβαν «από πού τους ήρθε». Έτσι μια ημέρα «τα ελληνικά μαχητικά θα μπούνε στην πόλη» και οι Τούρκοι ακόμα θα ψάχνουν τι έγινε. Αυτό βέβαια θα γίνει αν και εφόσον οι Τούρκοι αποφασίσουν να μας επιτεθούν πρώτοι. Αυτό προσπαθούν να αποφύγουν για τις Νατοϊκές συνέπειες. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένη μια νίκη σε ένα ενδεχόμενο ελληνοτουρκικό πόλεμο, ο οποίος ελπίζουμε να μην γίνει. Σε έναν πόλεμο δεν υπάρχουν πραγματικοί νικητές, αφού πάντα χάνονται άνθρωποι και από τις δύο πλευρές.

Ίσως όμως αναγκαστούμε να συρθούμε σε ένα πολύμηνο πόλεμο με την Τουρκία. Καμία χώρα (από τις δύο) δεν μπορεί να πολεμάει συνεχόμενα για μήνες, αλλά για λίγες μέρες. Οι τουρκικές, αλλά και οι ελληνικές πόλεις, θα υποστούν τεράστιες ζημιές. Το ίδιο και οι στόχοι στρατηγικού ενδιαφέροντος. Το μεγαλύτερο πλήγμα βέβαια θα είναι οι ανθρώπινες απώλειες, οι τραυματισμοί και το πισωγύρισμα λόγω Οικονομικής και άλλης καταστροφής.

Πρέπει να εξετάσουμε την σίγουρη παρενέργεια μιας ελληνοτουρκικής σύρραξης, που θα είναι η εξέγερση των μεταναστών. Ακόμα και αν κερδίσουμε την Τουρκία θα πρέπει να αναλάβουμε το εσωτερικό μέτωπο.

Καλόν είναι να είμαστε για παν ενδεχόμενο έτοιμοι και εφοδιασμένοι με πνευματική και υλική αντοχή. Αλλά εδώ, όμως, στην περίπτωση θα μας καλέσουν οι Αρχαίοι πρόγονοί μας με το « Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί Πάτρις ». Λέτε να ήρθε η ώρα η Ελλάδα να πάρει το δίκιο της πίσω; Και αν ναι, ποιες θα είναι οι άμεσες συνέπειες για τον πληθυσμό; Όπως και να έχει, αν συνεχίσουν να προκαλούν οι Τούρκοι; Μοιραία θα χρειαστεί να απαντήσουμε κι εμείς με στρατιωτικά μέσα… 

Ο «Κορίνθιος»


Δεν υπάρχουν σχόλια