Header Ads

Θέσεις και αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων /Φ.1807

  

«Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συναγωνίζεται σε ψέματα τον ΣΥΡΙΖΑ»
  


in.gr 15 Ιουλίου 2022, Δριμεία κριτική στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε η Νέα Δημοκρατία, σχετικά με τις ανακοινώσεις για το Power Pass.

«Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως αποφάσισε να συναγωνιστεί σε ψέματα τον ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει σε σχόλιό της η Νέα Δημοκρατία αναφερόμενη στην ανακοίνωση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δ.

Μάντζου για το Power Pass. «Ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Μάντζος αντιγράφοντας τον κ. Τσίπρα μιλάει για «επικοινωνιακό τέχνασμα των 600 ευρώ» στο Power pass, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός σε όλες τις δηλώσεις του, μιλάει για κάλυψη του 60% της αύξησης ξεκινώντας από 18 και φθάνοντας έως τα 600 ευρώ» προσθέτει η Πειραιώς.

«Καλό είναι να αντιληφθούν στο ΠΑΣΟΚ ότι στην «πίστα» των ψεμάτων ο κ. Τσίπρας είναι ασυναγώνιστος. Όσο νωρίτερα το καταλάβουν, τόσο το καλύτερο και για τους ίδιους και για τη χώρα» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας. Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός αναφορικά με τις νέες ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Power Pass, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση δίνει σφεντόνες στους πολίτες να πολεμήσουν τις βόμβες του πληθωρισμού». Στο πλαίσιο αυτό ο Δημήτρης Μάντζος επαναφέρει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για πλαφόν στα τιμολόγια του ρεύματος και μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και καύσιμα τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το επικοινωνιακό τέχνασμα των 600 ευρώ καταρρέει».

Πέτσας: Ό,τι περιθώριο έχει ο προϋπολογισμός θα το επιστρέφουμε στην κοινωνία in.gr 16 Ιουλίου 2022, Τόνισε ότι αυτό που θα κάνει η κυβέρνηση είναι να στηρίζει όσο υπάρχει το πρόβλημα και εκτίμησε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις φαίνεται πως θα διαρκέσουν τους επόμενους μήνες Ένα βασικό ζήτημα του πληθωρισμού είναι να μην επηρεάσει τις προσδοκίες, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Τόνισε ότι αυτό που θα κάνει η κυβέρνηση είναι να στηρίζει όσο υπάρχει το πρόβλημα και εκτίμησε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις φαίνεται πως θα διαρκέσουν τους επόμενους μήνες.

Ό,τι περιθώριο έχει ο προϋπολογισμός θα το δίνουμε πίσω στην κοινωνία, είπε ο κ. Πέτσας. Ανέφερε ότι φαίνεται πως υπάρχει μια αυξητική τάση στις τιμές σε κάποια προϊόντα και όχι μόνο στα καύσιμα. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα θα έχουμε ανάπτυξη φέτος χάρη τόσο στον τουρισμό όσο και στις πολιτικές της κυβέρνησης. Προετοιμαζόμαστε για τις εκλογές για την άνοιξη του 2023, όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, σημείωσε, τέλος, ο κ. Πέτσας και τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το μεταρρυθμιστικό έργο της.




Τσίπρας: Νοικοκυριά και επιχειρήσεις χάνουν – Αισχροκέρδεια με τις πλάτες της κυβέρνησης
  


in.gr 15 Ιουλίου 2022, Η αισχροκέρδεια με τις πλάτες της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια δεν έχει ξαναγίνει, τόνισε ο Αλ.

Τσίπρας κατά την περιοδεία του στην Άμφισσα και έκανε λόγο για σκανδαλώδεις ανισότητες Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, περιοδεύει από το πρωί στο νομό Φωκίδας. Αρχικά, επισκέφθηκε τον πληγέντα από την φωτιά Παραδοσιακό Ελαιώνα της Άμφισσας.

Σε συζητήσεις που είχε με τους κατοίκους, κοινή παραδοχή όλων ήταν η μεγάλη ολιγωρία των Αρχών, με αποτέλεσμα να ξεφύγει η πυρκαγιά και να κάψει μεγάλο μέρος του παραδοσιακού ιστορικού ελαιώνα στο δελφικό τοπίο.

Παράλληλα, κατήγγειλαν πως ακόμα και μετά την καταστροφή, η αδιαφορία συνεχίζεται, αφού από τον ΕΛΓΑ τους ενημέρωσαν πως θα έρθουν για να κάνουν εκτίμηση για τις καταστροφές την άνοιξη του 2023! Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας περιόδευσε στην αγορά της Άμφισσας. Κατά την περιοδεία του συζήτησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές για την κατάσταση στην αγορά, τη δραματική μείωση του τζίρου και της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

Σχεδόν το σύνολο των πολιτών στις συζητήσεις που είχαν με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ χαρακτήρισαν την ακρίβεια και την έκρηξη του ενεργειακού κόστους στους λογαριασμούς ρεύματος ως το μεγαλύτερο πρόβλημα, το οποίο πλέον λαμβάνει υπαρξιακές διαστάσεις, ενώ πολλοί χαρακτήρισαν «απάτη» το power pass, καθώς αντί για 600 ευρώ επιστροφές στους λογαριασμούς τους είδαν χθες ελάχιστα ευρώ, παρά τα υπέρογκα ποσά που έχουν πληρώσει στη ρήτρα αναπροσαρμογής τόσους μήνες.

Μετά την περιοδεία του ο κ. Τσίπρας σε ομιλία που πραγματοποίησε σε πλατεία της Άμφισσας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια και τους λογαριασμούς ρεύματος, τονίζοντας πως «δυστυχώς τα τρία αυτά χρόνια η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη φρόντισε να ευνοήσει τους λίγους, τους έχοντες και κατέχοντες.

Αλλά η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας περνά πολύ μεγάλες δυσκολίες, μεγαλύτερες από ποτέ, ίσως και από τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων».




Διαμαντοπούλου: «Μικρή Ρωσία» η Τουρκία, μια «βόμβα» μέσα στο ΝΑΤΟ
  

n.gr 12 Ιουλίου 2022 Η πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ για το μέλλον του Κοινωνικού Κράτους, Άννα Διαμαντοπούλου σχολίασε τις τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας. Τη στάση της Τουρκίας όλο το τελευταίο διάστημα σχολίασε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Θυμίζουμε ότι η πρώην Επίτροπος στην Κομισιόν είναι πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ για το μέλλον του Κοινωνικού Κράτους και πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η κ.

Διαμαντοπούλου μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα. Εκεί υποστήριξε ότι: «Η Τουρκία είναι η μικρή Ρωσία, είναι μια μικρή βόμβα μέσα στο ΝΑΤΟ».

«Απειλεί τους γείτονές της» «Έχει κάνει ακριβώς ό, τι η Ρωσία. Έχει κάνει εισβολή σε μια χώρα, την Κύπρο, σε μια ανεξάρτητη χώρα, απειλεί τους γείτονές της μη σεβόμενος τις συνθήκες, δηλαδή έχουμε έναν καθαρό ρεβιοζιονισμό, αναθεωρητισμό των συνόρων, έχει ένα αυταρχικότατο καθεστώς, βάζει τον κόσμο στις φυλακές, δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο. Είναι μια χώρα που έχει τα χαρακτηριστικά της Ρωσίας, δεν έχει σεβαστεί τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία και μετά τα τελευταία γεγονότα με τους χάρτες και την ανοχή του Ερντογάν, μπορεί να προκαλέσει μία σύγκρουση στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ και έναν εσωτερικό διχασμό στις δυτικές δυνάμεις ως προς το τι θα γίνει με την Τουρκία», συμπλήρωσε η κ. Διαμαντοπούλου.




Γ. Βαρουφάκης: Αν μετά τις δεύτερες εκλογές δεν σχηματιστεί δικομματική κυβέρνηση, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα πάμε σε «μεγάλο συνασπισμό»
  


Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης (Eurokinissi) Σε ένα «Σκληρό Μαρκάρισμα» με ερωτήσεις εφ’ όλης της ύλης από τον δημοσιογράφο Αδάμο Ζαχαριάδη, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης απαντάει χωρίς περιστροφές σε φλέγοντα ερωτήματα. Σχολιάζει και τοποθετείται για την κυβερνητική οικονομική διαχείριση, την ψηφιακή κάρτα εργασίας, το ΑΕΠ, τον Ερντογάν και την Τουρκία καθώς και την ανάγκη για μια Περιφερειακή Συνδιάσκεψη σχετικά με τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου. Αποκαλυπτικές οι απαντήσεις του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 για τις εκλογές, τον Αλ. Τσίπρα που είπε ότι μπορεί να μην μπει το ΜέΡΑ25 στη Βουλή σε αντίθεση με τον Ευ. Τσακαλώτο αλλά και την πιθανότητα ενός μεγάλου συνασπισμού στην Ελλάδα κατά τα γερμανικά πρότυπα.

Παράλληλα, τοποθετείται για τα 7 χρόνια από το δημοψήφισμα, τι θα έκανε σήμερα και απαντά για τους λόγους που θεωρεί το αποτέλεσμα του 2015 ως «μια καλή αρχή»




Κουτσούμπας: Επίθεση σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ από τη Μακρακώμη
  


CNN Newsroom 16,7,2022 «Όλα αυτά όμως που δίνουν ανάσα στο λαό, μπορεί να τα επιβάλει ο ίδιος με την οργάνωση της πάλης του σε συμπόρευση με το ΚΚΕ», υπογράμμισε ο γ.γ. της Κ.Ε. του «Για να αρχίσει κάτι να αλλάζει και να ανοίξει επιτέλους ο δικός μας ελπιδοφόρος δρόμος, ώστε να μπορούμε να ζήσουμε, καλύπτοντας όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας, μπορεί να γίνει μόνο σε συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες, στο κίνημα, σε όλες τις μάχες. Και στις εκλογές που έτσι κι αλλιώς έχουμε μπροστά μας. Και όχι μένοντας στην αναμονή πότε θα έρθει ένας νέος ή παλιός «σωτήρας» να μας σώσει, γιατί τέτοιοι ούτε υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν ποτέ. Υπάρχει μόνο ο λαός που μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής» τόνισε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής στη Μακρακώμη.

Ανέφερε ότι συνιστά ανασφάλεια και αστάθεια για το λαό «η πολιτική σταθερής και αναβαθμισμένης εμπλοκής της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία» με την αποστολή στρατιωτικού πολεμικού υλικού, την αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών υποδομών και «με την ετοιμότητα αποστολής τμήματος των Ενόπλων Δυνάμεων σε χώρες με μέτωπο στην Ουκρανία». «Η Ελλάδα έχει γίνει κέντρο διερχομένων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ προς την Ουκρανία και την Ανατολική Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας, ταυτόχρονα, τις «ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την βάση της Αλεξανδρούπολης, που έχει κεντρικό ρόλο στην προώθηση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων προς την Ουκρανία».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ανέφερε ότι «πάνω στο τραπέζι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ βρίσκονται και οι προσπάθειες ενός επώδυνου συμβιβασμού για τη συνεκμετάλλευση - συνδιαχείρηση στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

Κι αυτή την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων η αστική τάξη, οι Αμερικάνοι, το ΝΑΤΟ, την ετοιμάζουν έτσι κι αλλιώς στο παρασκήνιο, όπως κι αν εξελιχθεί η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είτε με ένα θερμό επεισόδιο, είτε με πιο σοβαρή κρίση».




ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΣΑ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
  


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ουκονομικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Εθνικής Αμύνης, κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης & Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με την ανάγκη να αποδοθούν στους δικαιούχους συνταξιούχους στρατιωτικούς ποσά από παρακρατήσεις επί εισπραττομένων ποσών “εφ’ άπαξ”, οι οποίες κρίθηκαν παράνομες από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο εμπαιγμός των ανθρώπων που υπηρέτησαν την πατρίδα για δεκαετίες, υποβαλλόμενοι σε κρατήσεις από τον μισθό τους με την προοπτική μιας αξιοπρεπο ύς σύνταξης και ενός αντίστοιχου «εφάπαξ», δεν έχει όρια.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΜΝΗΤΗ ΤΟΥ «ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ» ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Παιδείας & Θρησκευμάτων κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης & Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με την «Πολιτογράφηση Τούρκου υμνητή του ψευδοκράτους της Κύπρου ως “Έλληνα”, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εσωτερικών.

Η βιασύνη της κυβέρνησης να πολιτογραφήσει ως Έλληνα έναν τούρκο πολίτη υμνητή του ψευδοκράτους της Κύπρου με γεμάτο ποινικό «προφίλ» και με την Ιντερπόλ να έχει βγάλει ένταλμα εις βάρος του είναι τουλάχιστον ύποπτη.

Η εμπλοκή της Προέδρου της Δημοκρατίας στην όλη υπόθεση περιπλέκει τα πράγματα, αφού η δήθεν μεγάλη δωρεά που επικαλέστηκε η Πρόεδρος δεν δηλώθηκε στην «Διαύγεια», ως όφειλε, άρα, είναι ως μη γενόμενη. Η Ελληνική Λύση κατέθεσε Ερώτηση στα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις στον ελληνικό λαό, ως προς το πια ξένα συμφέροντα εξυπηρέτησε με αυτή την απαράδεκτη πρωτοβουλία.


Δεν υπάρχουν σχόλια