Header Ads

Θέσεις και αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων /Φ.1806

  

Yπουργός Μετανάστευσης Νότη Μηταράκης!
Δεν θα γίνουμε ξέφραγο αμπέλι όπως θέλουν, αριστερά ΜΜΕ, οι ΜΚΟ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά

  


Newsroom Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία αλλά και προς τις δυνάμεις που επιθυμούν διαφορετική διαχείριση στο Μεταναστευτικό από τον υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη.. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου, η Τουρκία μπορεί να ασκεί πιέσεις, αλλά η χώρα δεν θα γίνει ξέφραγο αμπέλι όπως επιθυμεί η Ευρωπαϊκή Αριστερά, ορισμένα αριστερά ΜΜΕ και κάποιες ΜΚΟ.

Η Τουρκία ασκεί πιέσεις στα σύνορα, κάτι που δεν μεταφράζεται σε ροές στη χώρα μας, είπε, γιατί τα Σώματα Ασφαλείας κάνουν τη δουλειά τους και προστατεύουν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα. Βλέπουμε τις δεύτερες χαμηλότερες ροές της δεκαετίας με το 2021 να αποτελεί τη χρονιά ρεκόρ, επεσήμανε.

Στην συνέχεια ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως η χώρα μας αντιμετωπίζει δύο μέτωπα όσον αφορά στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Από τη μια, όπως επεσήμανε υπάρχει η Τουρκία και οι λαθροδιακινητές και από την άλλη η Ευρωπαϊκή Αριστερά η οποία προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα για να «μας εξαναγκάσουν να ανοίξουμε τα σύνορα». Όπως χαρακτηριστικά είπε, «Ευρωπαϊκή Αριστερά, ΜΚΟ και αριστερά Μέσα καταγγέλλουν την Ελλάδα για να πετύχουν χαλαρότερη πολιτική στην προστασία των συνόρων από την χώρα μας», ενώ ξεκαθάρισε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν ξεκάθαρος, «δεν θα γίνουμε ξέφραγο αμπέλι, δεν θα ξαναζήσουμε 1 εκατ. ροές όπως έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αναφέρθηκε στο περιστατικό του Έβρου, επισημαίνοντας ότι στην λίστα της ΜΚΟ που κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, υπήρχαν τέσσερα παιδιά και στην Ελλάδα βρίσκονται αυτή τη στιγμή, τέσσερα παιδιά. Συνέχισε δε λέγοντας πως «από όταν έκανα τις αποκαλύψεις στη Βουλή, βλέπουμε μία αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ».

Το πρόγραμμα στη ΔΕ Θεσσαλονίης έχει ως εξής:

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης:

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, θα μιλήσει στην τελετή εγκαινίων της 86ης ΔΕΘ, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, στις 12:30, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».


Παρακολουθήσεις, ακρίβεια, εκλογικός νόμος στην ατζέντα της Πολιτικής Γραμματείας
  


*** Τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε τρία κομβικά ζητήματα της πολιτικής κι όχι μόνο επικαιρότητας καλείται να χαράξει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος κατά τη σημερινή (Τρίτη) συνεδρίασή της.

Πρόκειται για τις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη- Κουκάκη «κι όχι μόνο», όπως λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, για την οικονομική κι ενεργειακή ακρίβεια, αλλά και για την πιθανή αλλαγή του εκλογικού νόμου επί το πλειοψηφικότερο.

Ως προς το πρώτο κι ενόψει της πρώτης συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής την Τετάρτη, στην Κουμουνδούρου θα επιμείνουν στην άρση του απορρήτου, ώστε να πάρουν απαντήσεις σε πολύ ουσιώδη ερωτήματα: Στο γιατί παρακολουθούνταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κι ο δημοσιογράφος, στο πόσα και ποια άλλα πολιτικά πρόσωπα παρακολουθούνταν, καθώς και στις διασυνδέσεις του επιτελικού κράτους με τις εταιρείες προμήθειας του παράνομου λογισμικού Predator.

*** Ο Στέργιος Πιτσιόρλας δεν έκρυψε την πικρία του για το γεγονός πως όχι μόνο παρακολουθούνταν επί ΣΥΡΙΖΑ και ενώ ήταν επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του ακόμα για εξηγήσεις. Θέση, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, πήρε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Ξέρανε ότι υπήρχε μια παρακολούθηση και το άφηναν έτσι, χωρίς να μου πουν μια κουβέντα. Μου είναι αδιανόητο ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να με ενημερώσει, με άφησε εκτεθειμένο ενώ χειριζόμουν όλα αυτά τα θέματα (…) Ναι, ο Τσίπρας με απασχολεί.

Γιατί ειδικά μ’ εκείνον είχα μια σχέση που πήγαινε πολύ βαθιά πίσω», τόνισε, μεταξύ άλλων, στα Νέα, ο Στέργιος Πιτσιόρλας. Κατά την Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν σταμάτησε την παρακολούθηση για να μη… «δώσει» δικαιώματα.

Το Πρόγραμμα στη ΔΕΘ Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στις 12:00, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης»


ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ για υποκλοπές
  


«Εδώ και μέρες το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει καλέσει τον Πρωθυπουργό να άρει το απόρρητο για τους υφισταμένους του στην ΕΥΠ, όπως προβλέπει ο νόμος, ώστε να αποκαλυφθεί ο λόγος της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη θεσμικά ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας» τόνισε σε ανακοίνωσή του του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Γεραπετρίτη.

Ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη παραδέχθηκε ότι «η κυβέρνηση θα παρείχε απόλυτη κάλυψη και στον διοικητή της ΕΥΠ να ενημερώσει τον κ. Ανδρουλάκη για ό,τι μπορεί να υπάρξει ενημέρωση και άρα είναι προφανές ότι αυτή τη στιγμή, αν ο κ. Ανδρουλάκης το επιθυμεί μπορεί να λάβει τη νόμιμη ενημέρωση».

Θεσμική ενημέρωση όμως δεν γίνεται στο αυτί ή σε ιδιωτικές συζητήσεις, αλλά δια των θεσμικών διεξόδων που από την πρώτη στιγμή έχει προσδιορίσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚΚινήματος Αλλαγής».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας (05/09) ο υπουργός Επικρατείας αναφερόμενος στο θέμα των υποκλοπών μεταξύ άλλων τόνισε «Έχουν δρομολογηθεί όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, και μάλιστα σε χρόνο express. Με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και συντασσόμενη με τα αιτήματα που διατυπώθηκαν, ενεργοποιήθηκαν τρεις κοινοβουλευτικές διαδικασίες αμέσως, και συγκλήθηκε η Βουλή μία εβδομάδα νωρίτερα του αναμενομένου» και συνέχισε:

«Τα θέματα θα εξεταστούν εκεί και ό,τι είναι να ανακοινωθεί στο πλαίσιο του νόμου, θα γίνει. Το να συζητούμε δημόσια για θέματα εθνικής ασφάλειας, δεν είναι πάντοτε το πιο ωφέλιμο.

Η κυβέρνηση κάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη προς ενημέρωση, όχι δημόσια, η ιδιωτική ενημέρωση θα γινόταν από το Διοικητή (σσ. της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών). Στο πλαίσιο του νόμου προβλέπεται μία σαφής διαδικασία, η κυβέρνηση θα παρείχε απόλυτη κάλυψη και στο Διοικητή της ΕΥΠ να ενημερώσει τον κ. Ανδρουλάκη για ό,τι μπορεί να υπάρξει ενημέρωση. Είναι προφανές ότι, αυτήν τη στιγμή, αν ο κ. Ανδρουλάκης το επιθυμεί, μπορεί να λάβει τη νόμιμη ενημέρωση», επεσήμανε.

Σε κάθε περίπτωση, «βεβαίως και δεν γνωρίζω γιατί παρακολουθήθηκε (ο κ. Ανδρουλάκης)», ανέφερε επίσης και επικαλέστηκε στο σημείο αυτό το πλαίσιο εντός του οποίου γίνονται οι νόμιμες παρακολουθήσεις σε όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας παγκοσμίως και στην Ευρώπη. «Κάθε έννομη τάξη εμπιστεύεται πολύ λίγους ανθρώπους, οι οποίοι γνωρίζουν τα θέματα για τα οποία γίνεται η παρακολούθηση. Στην ελληνική έννομη τάξη είναι ο Διοικητής της ΕΥΠ, ο εισαγγελέας ο οποίος δίνει την έγκρισή του - είναι μια δικαστική απόφαση, δεν είναι μια αυθαίρετη απόφαση - και στο τέλος, σε κατάλογο τηλεφώνων, και όχι ονομάτων, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ:

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, θα μιλήσει σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 11:30, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης». Στις 17.00 θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ - HELEXPO και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την 86η ΔΕΘ.


Το πρόγραμμα του Δημήτρη Κουτσούμπα στη ΔΕΘ
   


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας .

Ποιο είναι το πρόγραμμα του επικεφαλής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα της επίσκεψης του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης, έχει ως εξής:

Το Σάββατο, 10 Σεπτέμβρη, στις 18:00, θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία ΧΑΝΘ.Την Παρασκευή, 16 Σεπτέμβρη, στις 12:00 στην αίθουσα Α’ του Συνεδριακού Κέντρου Ν. Γερμανός, θα μιλήσει με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις». Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (16/9), στις 18:00, θα επισκεφτεί τον χώρο της έκθεσης και θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ HELEXPO.

Το Σάββατο, 17 Σεπτέμβρη, στις 21:30, θα μιλήσει στην πολιτική συγκέντρωση του 48ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, στην Πολίχνη. Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Δ. Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει επίσης περιοδείες, επισκέψεις, συναντήσεις με μαζικούς φορείς της πόλης κά .news24705 Σεπτεμβρίου 2022


Δηλώσεις στο facebook για την Αστυνομία στα ΑΕ
  


Η Κυβέρνηση στέλνει τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ), την Πανεπιστημιακή Αστυνομία δηλαδή, να φυλάνε τις σχολές. Κατόπιν στέλνει τα ΜΑΤ να φυλάνε τις ΟΠΠΙ που φυλάνε τις σχολές. Μετά θα στείλει τα ΕΚΑΜ να φυλάνε τα ΜΑΤ που φυλάνε τις ΟΠΠΙ που φυλάνε τις σχολές. Ακολούθως θα στείλει τις ΟΠΚΕ να φυλάνε τα ΕΚΑΜ που φυλάνε τα ΜΑΤ που φυλάνε τις ΟΠΠΙ που φυλάνε τις σχολές. Μετά θα στείλει τεθωρακισμένα να φυλάνε τις ΟΠΚΕ που φυλάνε τα ΕΚΑΜ που φυλάνε τα ΜΑΤ που φυλάνε τις ΟΠΠΙ που φυλάνε τις σχολές.

Και τέλος θα απογειώσει Ραφάλ να φυλάνε τα τεθωρακισμένα που φυλάνε τις ΟΠΚΕ που φυλάνε τα ΕΚΑΜ που φυλάνε τα ΜΑΤ που φυλάνε τις ΟΠΠΙ που φυλάνε τις σχολές. Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις όπου τα ΜΑΤ, οι ΟΠΚΕ, η ΔΡΑΣΗ, η ΔΙΑΣ και οι «Αύρες» φυλάνε λαμαρίνες και συρματοπλέγματα ή άλλοτε τσιμεντόλιθους, στα Εξάρχεια. Η ιλαροτραγωδία που ονομάζεται Μητσοτάκης Α.Ε. και κυβερνάει αυτό τον τόπο με μπόλικες δόσεις καταστολής, παντός είδους και κατά πάντων! Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης στη ΔΕΘ: Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός» της ΔΕΘ (Περίπτερο 8).



Και στο βάθος.. Βελόπουλος
  


News 24 7 6.9.2022 Ενδιαφέρουσα ήταν η απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως ερωτηθείς εάν η Νέα Δημοκρατία, στην περίπτωση που δεν έχει αυτοδυναμία, μπορεί να συνεργαστεί με κόμματα εκ δεξιών της.

“Καταρχήν εμείς θα επιδιώξουμε καθαρή εντολή σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης. Στο τέλος της τετραετίας θα δει ο πολίτης τα αποτελέσματα της πολιτικής μας και τις εναλλακτικές. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία εναλλακτική συγκρότηση κάποιας κυβερνητικής προοπτικής με την ανασύσταση παλιών συμμαχιών Βαρουφάκη- ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει η δική μας πρόταση και το δικό μας υπόδειγμα διακυβέρνησης, με τα λάθη και τις αδυναμίες, αλλά και τα αποτελέσματα σε ένα περιβάλλον εξωγενών κρίσεων που όμοιες της δεν έχουμε δει για χρόνια. Στο τέλος της ημέρας αυτός που αποφασίζει είναι οι Ελληνες πολίτες”, είπε ειδικότερα ο κ. Οικονόμου.

Η τελευταία φράση όμως ερμηνεύθηκε ότι απηχεί και ένα κλίμα που υπάρχει στο Μαξίμου για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου:

Προφανώς το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη δε θα προτιμούσε το Βελόπουλο για εταίρο, αλλά αν χρειαστεί… “ποτέ μη λες ποτέ”.


ΓΙΑ ΤΗΝ 67η “ΜΑΥΡΗ” ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΩΝ

Αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται 67 χρόνια από την εθνοκάθαρση κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

Οι γηγενείς της Βασιλεύουσας δολοφονήθηκαν, μαρτύρησαν, ξεριζώθηκαν από τον βάρβαρο Τούρκο, που διέκοψε την αδιάλειπτη συνέχεια του Έθνους στην εμβληματικότερο πατρογονική του Εστία.

Σήμερα, ο Τούρκος εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας, απολαμβάνει ανενόχλητος τους καρπούς των εγκλημάτων του. Γι’ αυτό ακριβώς και με θράσος επαναλαμβάνει τα ίδια εγκλήματα, πάλι με την ανοχή του δήθεν «πολιτισμένου κόσμου».

Το «Ποθούμενο» οφείλει να καθοδηγεί την Εθνική πολιτική, διότι μόνον έτσι θα επέλθει δικαιοσύνη


Δεν υπάρχουν σχόλια