Header Ads

Διαδικτυακά εθνικά και διεθνή θέματα /Φ.1806

Μεντβέντεφ στη Δύση: Παρτίδα σκάκι με τον θάνατο η βίαιη διάσπαση μιας πυρηνικής δύναμης
  


Από Militaire News 03/09/2022 Το πυρηνικό οπλοστάσιο είναι η καλύτερη εγγύηση για τη διατήρηση της Ρωσίας, έγραψε ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο κανάλι του στο Telegram. Σχολιάζοντας αυτό που χαρακτήρισε ως κολοσσιαίο σοβιετικό πυρηνικό οπλοστάσιο που έμεινε στη Ρωσία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, είπε:

«Το σύνολο του στρατηγικού πυρηνικού οπλοστασίου έμεινε τότε σε αυτή τη χώρα. Και το διατηρούμε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Και αυτό είναι η καλύτερη εγγύηση για τη διατήρηση της ισχύος της Ρωσίας«.

Την ίδια στιγμή έκανε αναφορά στις κινήσεις Δύσης λέγοντας ότι προσπαθούν να επωφεληθούν από τη σύγκρουση για να ωθήσουν τη Ρωσία σε «ένα νέο γύρο αποσύνθεσης». «Οι χώρες της Δύσης κάνουν τα πάντα ώστε οι κρατικοί θεσμοί της Ρωσίας να σταματήσουν να λειτουργούν», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και πρόσθεσε: «Θέλουν να στερήσουν από τη χώρα την αποτελεσματική διακυβέρνηση, όπως έγινε το 1991. Και ως αποτέλεσμα, να εξαλειφθεί η Ρωσία από το πολιτικό πεδίο». Προχωρώντας σε προειδοποίηση προς τις χώρες της Δύσης, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ πρόσθεσε:

«Αυτές οι προσπάθειες είναι πραγματικά εξαιρετικά επικίνδυνες» επειδή «αγνοούν ένα απλό αξίωμα: η βίαιη διάσπαση μιας πυρηνικής δύναμης είναι πάντα μια παρτίδα σκάκι με το θάνατο».




Η Ινδία κατήγγειλε το βρώμικο παιχνίδι της Τουρκίας στη Λιβύη
   


Από Militaire News 03/09/2022 Η Τουρκία παραβιάζει το ψήφισμα για τη Λιβύη, για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, δήλωσε ο κορυφαίος Ινδός αξιωματούχος του ΟΗΕ . Όπως γράφει η ιστοσελίδα ahvalnews.com «η Ινδία κατηγόρησε την Τουρκία ότι αγνόησε κατάφωρα τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη, μετά από σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων πολιτοφυλακών στην πρωτεύουσα Τρίπολη το περασμένο Σαββατοκύριακο με 42 νεκρούς». Την είδηση μετέδωσε η ινδική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Wire.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε στη Νέα Υόρκη την Τρίτη. Ανώτεροι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών και αρκετές μεμονωμένες χώρες εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες για την κατάσταση στη χώρα, που έχει καταστραφεί από τον εμφύλιο πόλεμο. «Η συνεχιζόμενη παρουσία ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων είναι επιζήμια για την ειρήνη και τη σταθερότητα της χώρας και της περιοχής», δήλωσε η Ruchira Kamboj, πρόεδρος της επιτροπής του ΟΗΕ για τις κυρώσεις στη Λιβύη και μόνιμος εκπρόσωπος της Ινδίας στον ΟΗΕ. «Υπήρξαν κατάφωρες παραβιάσεις των Εμπάργκο όπλων στη Λιβύη».

Ο Kamboj, επικαλούμενος μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ τον Μάιο του 2022, είπε ότι η Τουρκία παραβίασε την απόφαση 1970 του ΣΑΗΕ παρέχοντας στρατιωτική εκπαίδευση σε δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας.

«Επιπλέον, στην ίδια έκθεση, η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ «σημείωσε τη συνεχή παρουσία Σύριων μαχητών που υποστηρίζονται από την Τουρκία», είπε ο Kamboj.

«Τέτοια κραυγαλέα περιφρόνηση» είναι αιτία σοβαρής ανησυχίας, είπε.

«Επαναλαμβάνουμε ότι η κυριαρχία, η ενότητα και η εδαφική ακεραιότητα της Λιβύης πρέπει να διαφυλαχθούν. Η πολιτική διαδικασία πρέπει να καθοδηγείται πλήρως από τη Λιβύη και να ανήκει στη Λιβύη χωρίς επιβολή ή εξωτερική παρέμβαση», είπε ο Kamboj.

Η έκθεση εμπειρογνωμόνων ανέφερε επίσης παραβιάσεις από τη Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο.

Οι σχέσεις μεταξύ Ινδίας και Τουρκίας είναι τεταμένες λόγω της υποστήριξης της τελευταίας προς το Πακιστάν.




Πακιστάν: Μετά τις φονικές πλημμύρες, έρχονται ασθένειες
  

Πακιστάν: Τραγωδία δίχως τέλος - 1.265 νεκροί από πλημμύρες Newsroom 04.09.2022 Οι πρωτόγνωρες βροχοπτώσεις από τους μουσώνες, αλλά και το λιώσιμο των παγετώνων στις βόρειες οροσειρές, προκάλεσαν πλημμύρες που επηρέασαν την καθημερινή ζωή 33 εκατομμυρίων ανθρώπων Ο αριθμός των νεκρών από τις κατακλυσμικές πλημμύρες στο Πακιστάν συνέχισε να αυξάνεται σήμερα κατά 57 νεκρούς.Από αυτούς, οι 25 είναι παιδιά, καθώς η χώρα προσπαθεί διεξάγει μία άνευ προηγουμένου επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης αγνοουμένων.Μία επιτροπή υψηλού επιπέδου που έχει συσταθεί για το συντονισμό της επιχείρησης διάσωσης συνεδρίασε για πρώτη φορά σήμερα, στο Ισλαμαμπάντ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Σαχμπάζ Σαρίφ, προκειμένου να αξιολογήσει το μέγεθος της καταστροφής.

Οι πρωτόγνωρες βροχοπτώσεις από τους μουσώνες, αλλά και το λιώσιμο των παγετώνων στις βόρειες οροσειρές, προκάλεσαν πλημμύρες που επηρέασαν την καθημερινή ζωή 33 εκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ έχασαν τη ζωή τους, τουλάχιστον 1.265 άνθρωποι. Μεταξύ αυτών και 441 παιδιά.




Balkan Spirit 22: «Μπλόκο» των Ελλήνων κομάντο στα Βαλκάνια
      

Newsbomb Βασίλης Σκουλαράκος 5.9.2022 
Ένοπλες Δυνάμεις: Η Ελλάδα επιχειρεί να δημιουργήσει ένα πλέγμα σταθερότητας και στη νευραλγική περιοχή των Βαλκανίων. Η εικόνα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου τα τελευταία 24ωρα στην Αίγυπτο και οι εξαιρετικά σημαντικές επαφές με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της πανίσχυρης αφρικανικής χώρας, προκάλεσε εκνευρισμό στην Άγκυρα. Το καθεστώς Ερντογάν βλέπει τη μία μετά την άλλη τις χώρες του αραβικού κόσμου να γυρνούν την πλάτη στην Τουρκία και να τείνουν χείρα φιλίας στη χώρα μας με στόχο τη δημιουργία ενός άξονα σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Ωστόσο, οι προσπάθειες της χώρας μας δεν σταματούν εκεί. Με συνεχή διπλωματική κινητικότητα και ενίσχυση των στρατιωτικών συμμαχιών, η Ελλάδα επιχειρεί να δημιουργήσει ένα πλέγμα σταθερότητας και στη νευραλγική περιοχή των Βαλκανίων, ως ανάχωμα στις νέο-οθωμανικές βλέψεις των Τούρκων. Έχοντας τον πιο ισχυρό, αλλά και πιο ποιοτικό στρατό σε ολόκληρη τη Χερσόνησο, η Αθήνα ενδυναμώνει σταθερά και αποφασιστικά ακόμη περισσότερο το ρόλο της ως χώρα που εγγυάται την ειρήνη και την ευημερία σε αυτή τη σημαντικότατη περιοχή της Γηραιάς Ηπείρου. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε η Τριμερής Άσκηση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων με την επωνυμία «BALKAN SPIRIT – 22», στην Στρατιωτική Βάση Tsrancha Training Complex στην Βουλγαρία, με την συμμετοχή της Βουλγαρίας, της Ελλάδας και της Ρουμανίας.

Η «BALKAN SPIRIT – 22», στην οποία οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με 9 Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, αποσκοπούσε στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και της συνεργασίας των συμμετεχόντων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του σύγχρονου επιχειρησιακού περιβάλλοντος.

Kατά την διάρκεια της Άσκησης εκτελέστηκαν αντικείμενα όπως παρακάτω:

● Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης ● Ορεινού αγώνα ● Άλματα στατικού ιμάντα ● Ελεύθερη πτώση ● Τελική Άσκηση (Final Training Exercise – FTX) με τακτικό σενάριο Η «BALKAN SPIRIT – 22» αποτελεί συνέχεια της «SALAMIS STORM – 18» που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα και της «NEPTUNE STRIKE – 19» στη Ρουμανία και εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων, για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και της συνέργειας με φίλες και σύμμαχες Χώρες.




Το ΥΠΕΞ απαντά στον Ερντογάν: Δε θα σας ακολουθήσουμε στον κατήφορο, θα ενημερώσουμε τους συμμάχους
  


Newsroom Απάντηση στις νέες προκλήσεις της Τουρκίας δίνει το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του Μετά και τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν αλλά και τα όσα λένε Χουλουσί Ακάρ και άλλα στελέχη της Τουρκικής κυβέρνησης για πολλοστή φορά, το ΥΠΕΞ σημειώνει πως δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη γειτονική χώρα στον «κατήφορο». Όπως λέει, θα ενημερώσει τους συμμάχους και εταίρους για τις προκλητικές δηλώσεις, οι οποίες δυναμιτίζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ. Επαναλαμβάνει πως η Ελλάδα συνεχίζει να λειτουργεί με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση «H Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών. Θα ενημερώσουμε άμεσα τους συμμάχους και τους εταίρους μας, για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο.

Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας, ως πυλώνας σταθερότητάς και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή. Περιοχή συνημμένων».



ΠΗΓΕΣ: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, greeknation.blogspotgr, el.gr, voicenews.gr, militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια