Header Ads

Μερικές από τις αναρτήσεις στο facebook /Φ.1803

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ
facebook

Κυριάκος Κόκκινος
Δικηγόρος - Coach







Γλυπτά του Παρθενώνα: «Σύμπραξη» ζητά το Βρετανικό Μουσείο

Από Unics- 1 Αυγούστου, 2022 

«Αυτό που ζητάμε είναι μία ενεργή “συνεργασία του Παρθενώνα” με τους φίλους και τους συναδέλφους μας στην Ελλάδα», τονίζει ο υποδιευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Τζόναθαν Γουίλιαμς Τα Γλυπτά (του Παρθενώνα) είναι αδιαμφισβήτητα αναπόσπαστο κομμάτι του Μουσείου, τονίζει ο υποδιευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Τζόναθαν Γουίλιαμς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sunday Times. Ο ίδιος ωστόσο επισημαίνει ότι το Μουσείο είναι έτοιμο να βρει λύση με την Ελλάδα υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «υπάρχουν πολλά υπέροχα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, είτε να δανείσουμε είτε να δανειστούμε». «Το Βρετανικό Μουσείο ζητά “Σύμπραξη του Παρθενώνα” με την Ελλάδα για τα μάρμαρα» τονίζει ο Guardian.
  


Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Γουίλιαμς, «αυτό που ζητάμε είναι μία ενεργή “συνεργασία του Παρθενώνα” με τους φίλους και τους συναδέλφους μας στην Ελλάδα».

Παράλληλα, τόνισε ότι πιστεύει «ακράδαντα πως υπάρχει χώρος για μία πραγματικά δυναμική και θετική συζήτηση από την οποία μπορούν να προκύψουν νέοι τρόποι συνεργασίας».

Αξιοσημείωτη είναι, επίσης, και η επισήμανση πολλών βρετανικών μέσων ενημέρωσης για τη δυναμική που έχει αποκτήσει το θέμα των Γλυπτών. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανειλημμένα έχει ζητήσει την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα προσφέροντας, μάλιστα, ως αντάλλαγμα να δανείσει μερικούς από τους άλλους θησαυρούς της χώρας του στο Βρετανικό Μουσείο», γράφει η εφημερίδα Guardian. Την ίδια στιγμή φιλοξενεί και δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα είναι ανοικτή σε διαπραγματεύσεις αλλά «δεν αρκούν τα μικρά βήματα, θέλουμε μεγάλα βήματα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η δημοσίευση σχετικής δημοσκόπησης που πραγματοποιεί η εφημερίδα Sunday Times με το ερώτημα: «Θα πρέπει τα Ελγίνεια Μάρμαρα να επιστρέψουν στην Ελλάδα;». Η δημοσκόπηση απευθύνεται στο αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας και θα δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 7 Αυγούστου.

Κυριάκος Κόκκινος, Δικηγόρος, Coach, CSAP, Εκπαιδευτής Ενηλίκων, Πρόεδρος της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια