Header Ads

Πολιτικό και παραπολιτικό περισκόπιο /Φ.1804

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

«Φέτος ο τουρισμός φανέρωσε ότι αποτελεί όντως τη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας και μπορεί όχι απλώς να ενισχύει την εθνική οικονομία αλλά και να της προσφέρει σημαντική στήριξη σε συνθήκες πολύ δύσκολες». Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος τονίζει πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εξαιρετική πορεία που διαγράφει μέχρι αυτή τη στιγμή o τουρισμός στη χώρα μας. Με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις απώλειες που είχε εφέτος η Ελλάδα από την Ρωσία και την Ουκρανία, ο κ. υπουργός υπογράμμισε ότι εφέτος, μετά την τεράστια κρίση που προκάλεσε τα προηγούμενα χρόνια η πανδημία στον τουρισμό, επέστρεψαν δυναμικά οι αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Σκανδιναβίας και άλλων χωρών.
Στο σημείο αυτό ο κ. υπουργός έκανε ειδική αναφορά στις αφίξεις από τις ΗΠΑ τονίζοντας ότι τον Ιούνιο αυτές ήσαν αυξημένες κατά 50% σε σχέση με το 2019, ενώ 32% αύξηση καταγράφηκε από την Αυστρία και 24% από το Ισραήλ. «Η Ελλάδα φέτος είναι νούμερο 1 προορισμός για τους ταξιδιώτες από τη Γαλλία, το Ισραήλ, πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών από τα Βαλκάνια, και στις 3 πρώτες θέσεις σε Γερμανία και Σκανδιναβία», σημείωσε με νόημα ο κ. Κικίλιας.

Η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη μουσουλμανική χώρα του ΝΑΤΟ και μπορεί να είναι χρήσιμος συνομιλητής με τον αραβικό και περσικό κόσμο. Και ενώ η διπλωματία της μπορεί να είναι ανατρεπτική, οι στενές σχέσεις της Άγκυρας με πολλούς βασικούς παράγοντες της παρέχουν πολιτικό βάρος. . Τέλος, στρατιωτικά, η Τουρκία αναπτύσσει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ, με εμπειρία μάχης εναντίον εσωτερικών εχθρών και εξωτερικών αι φιλοξενεί δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλες στρατιωτικές δυνατότητες κρίσιμης σημασίας για την άμυνα τόσο του ΝΑΤΟ όσο και των ΗΠΑ.
Δεν είναι τόσο εύκολο να τη διώξουν από το ΝΑΤΟ…



«Κατοχυρώνουμε τα εθνικά συμφέροντα.
Με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε μήνυμά του για τη συμπλήρωση δύο ετών από την υπογραφή της Συμφωνίας Οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο.
«Δύο χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας Οριοθέτησης ΑΟΖ με τη φίλη Αίγυπτο. Κατοχυρώνουμε τα εθνικά συμφέροντα. Με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης ο Νίκος Δένδιας παραθέτει φωτογραφία του με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, από την υπογραφή της Συμφωνίας στις 6 Αυγούστου 2020, στο Κάιρο.

 
Όπως ενημέρωσε
με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων βουλευτής του Νομού μας Χρίστος Δήμας, 14,58 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν στους νέους αγρότες της Κορινθίας. Συγκεκριμένα 397 δικαιούχοι θα λάβουν από το πρόγραμμα νέων αγροτών χρηματοδότηση από 35.000 ευρώ έως 40.000 ευρώ ο καθένας, ποσό διπλάσιο από όλα τα αντίστοιχα προηγούμενα προγράμματα.
Πρόκειται για ένα σημαντικό νέο για τους νέους αγρότες του Νομού μας που με τα χρήματα αυτά βρίσκουν στήριξη στο ξεκίνημα τους, σε έναν δύσκολο τομέα όπως είναι ο πρωτογενής. Χρήσιμος για τους αγρότες ο Χρίστος!...

 
Ο Βουλευτής
της Νέας Δ η μ ο κ ρ α τ ί α ς Κορινθίας, Κώστας Κόλλιας, δεν ξεχνάει την αγροτική του προέλευση, ούτε τα χρόνια που, ως βουλευτής άλλης περιόδου, είχε οριστεί στα καθήκοντα Αγροτικού τομέα. Και σήμερα, αλλά και πάντα το ενδιαφέρον του είναι αμέριστο για την τάξη των αγροτών. Πάντα είναι κοντά στα προβλήματά τους. Όπως θα διαβάσατε στο προηγούμενο τεύχος της Φωνής της Κορινθίας, έχει συχνή επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και τις ΕΛΓΑ.
Με δ.τ. που εξέδωσε ενημέρωσε τους αγροτοκαλλιεργητές Αθικίων, Γαλατακίου και Ξυλοκέριζας ότι πάρθηκε απόφαση από τις Ελληνικές Γεωργικές Ασφαλίσεις να δεχθεί δικαιολογητικά αποζημίωσης αγροτών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2020. Είναι κοντά στους παραγωγούς αγροτικής Οικονομίας!...

 
Συνηθίζω σχεδόν
κάθε πρωϊ να πίνω τον καφέ μου σε ένα στέκι στην παραλία Βραχατίου. Εκεί μαζευόμαστε πολλοί φίλοι παραθεριστές μεταξύ αυτών και Αρκάδες.
Προχθές το πρωϊ ένας φίλος που διαβάζει την εφημερίδα μας με ρώτησε: «Βλέπω ότι έχεις περί πολλού τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, που είναι από την Καλαμάτα. Πως τον συγκρίνεις με τον δικό μου Π. Τατούλη, ως Περιφερειάρχη; Αν θα ξαναβάλλουν υποψηφιότητα στις εκλογές ποιος θα βγει;» Του απάντησα πως και οι δύο μέχρι σήμερα ήταν καλοί Αυτοδιοικητικοί στο έργο τους. Αν με ρωτήσεις ποιός ενδιαφέρεται περισσότερο για την Κορινθία και τους άλλους Νομούς, θα σου έλεγα Νίκας. Δεν χάνει!...

Ένας φίλος από το Ζευγολατιό με ρώτησε γιατί δεν δημοσιεύω στα τελευταία φύλλα κάτι από τις δραστηριότητες του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Αρμόδιου για την Κορινθία στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας. Αναστάσιου Γκιολή. Αφού τον ρώτησα πως εντόπισε το θέμα και μου είπε πως ξεκοκκαλίζει κάθε φορά που παίρνει την ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ και δεν το είδε σε ιδιαίτερο ρεπορτάζ. Του απάντησα ότι όταν μου στέλνει δελτία τύπου ή με ενημερώνει δημοσιεύω τα πάντα, αλλά συνήθως συμπεριλαμβάνεται στα δ.τ. της Περιφέρειας τις εργασίες της οποίας παρακολουθεί ανελλιπώς!...Αυτά για τον γιατρό Τάσο…

Η πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας και νυν Ειδικός Σύμβουλος παρά τω Πρωθυπουργώ Κυριάκο Μητσοτάκη, Μαριλένα Σούκουλη, από ό,τι έχω υπόψη μου και διαπιστώνω προσφέρει τις υπηρεσίες της στο κόμμα ανιδιοτελώς Η προσφορά της έγκειται σε θέματα, που έχουν σχέση με την επαγγελματική ιδιότητα της Πολιτικού Μηχανικού. Εκτός όμως από αυτού του είδους το περιεχόμενο προσφοράς εργασίας είναι γνώστρια πολλών θεμάτων είτε ανήκουν στην σφαίρα της Αγροτιάς, είτε στο επίπεδο της κοινωνικής ζωής, στην Αυτοδιοίκηση και σε πολλά άλλα αντικείμενα. Με λίγα λόγια είναι χρήσιμο κομματικό στέλεχος!...

Ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας την Κυριακή το πρωϊ παραβρέθηκε προσκληθείς στη Γενική Συνέλευση του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου η Αν α γ έ ν ν η σ η Β ρ α χ α τ ί ο υ , που έγινε στο Κ α τ ά σ τ η μ α Δ α λ η β ί γ κ α στην παραλία Β ρ α χ α τ ί ο υ .
Εκεί κατά διάρκεια των εργασιών ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος, απάντησε σε ερωτήσεις παρισταμένων μελών. Μεταξύ των άλλων, κυρίαρχο θέμα ήταν η έλλειψη καθαρού νερού ακόμη και λάτρας του σπιτιού. Μας είπε ότι το πρόβλημα αυτό είναι χρόνιο και χειροτέρεψε τα τελευταία χρόνια γιατί έχει κατέβε η στάθμη του υδροφόρου ορίζο0ντα και οι γεωτρήσεις δεν βγάζουν πλέον χρησιμοποιήσιμο νερό. Γίνονται προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος…

Η περιοχή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, είναι μία περιοχή που οι κάτοικοί του στην πλειοψηφία τους απασχολούνται σε όλα τα επαγγέλματα μεγάλων πόλεων όπως η Λουτρόπολη με τους παραθεριστικούς Οικισμούς. Τα χρόνια των μνημονίων μερικές εταιρίες έκλεισαν, ενώ άλλες υπολ ε ι το υ ρ γ ο ύ ν .
Μεταξύ των πρώτων ήταν και το πρώην εργοστάσιο PEPSICO HBH, που παρέμενε κλειστό τα τελευταία οκτώ χρόνια.
Οι προσπάθειες της δημοτικής Αρχής με Δήμαρχο τον Γεώργιο Γκιώνη, βρήκαν απήχηση ΄στην πλευρά των επενδυτών και με τη βοήθεια Του Υπουργείου Ανάπτυξης και επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης – Χρίστος Δήμας ξανάνοιξε και λειτουργεί!..

Φίλοι αναγνώστες από την περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. Με ερωτούν, γιατί δεν βλέπουν περισσότερες ειδήσεις που να αφορούν την περιοχή τους. Κάποιοι δε επισημαίνουν ότι σπάνια βλέπουν και σε άλλα τοπικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας δελτία τύπου του Δήμου. Η απάντηση που τους δίνω είναι αυτή που πραγματικά συμβαίναι. Ο Δήμος αποφεύγει να στείλει δελτία τύπου και μάλιστα απορώ γιατί να συμβαίνει αυτό δεδομένου ότι ο Δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος, ως εκπαιδευτικός διαθέτει τις γνώσεις και τον χειρισμό της Ελληνικής γλώσσας, Γιατί δεν φαίνεται να διατηρεί οργανωμένο Γραφείο Τύπου;

Αγαπητοί μου αναγνώστες κάποια παροιμία λέγει πως το αγώγι ξυπνάει τον αγωγιάτη. Αυτό συμβαίνει με εμένα που από την ημέρα που ξανάρχισα να γράφω τις δύο σελίδες των παραπολιτικών δεν μου μένει χρόνος για ξεκούραση. Είμαι και μεγάλος σε προχωρημένη ηλικία. Ας είναι όμως, με τη βοήθεια του Θεού θα προχωρήσω και ό,που φτάσει.
Τη στήλη αυτή, όπως την οραματίστηκα και την γράφω πάνω από 35 χρόνια είναι δύσκολο να τη συνεχίσει κάποιος άλλος. Έχει μεγάλες δημοσιογραφικές απαιτήσεις. Να είστε όλοι καλά… Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ

 
«Η διαδικασία
που ακολουθήθηκε, σε αντίθεση με κάποια νομικά επιχειρήματα που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες, είναι απολύτως νόμιμη» τονίζει ο γραμματέας της ΝΔ Π. Μαρινάκης «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με γενναιότητα και νηφαλιότητα, παραδέχτηκε πως υπήρξαν λάθη στο χειρισμό της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και δεσμεύτηκε για την ισχυροποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της, στην υπηρεσία της εθνικής ασφάλειας και των Ελλήνων πολιτών» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.

 
Οι Ρώσοι “καρφώνουν” τα σχέδια των Τούρκων; Οι Τούρκοι δεν θέλουν να προκαλέσουν σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο προς το παρόν αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι παιχνίδια θα παίξουν στην συνέχεια Η έξοδο του 4ου τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου Abdulhamid Han δεν θα γίνει αρχικά προς την Α. Μεσόγειο, όπως όλοι πίστευαν, αλλά προς την περιοχή βόρεια της Κύπρου με κατεύθυνση προς Αλεξανδρέττα, δείχνοντας διάθεση μη πρόκλησης ούτε της Ελλάδας, αλλά ούτε και της Κύπρου, λόγω πίεσης του διεθνούς παράγοντα.
Επειδή όμως μιλάμε για Νεο-Οθωμανούς Τούρκους με επίσημα δηλωμένα σχέδια, καλά θα κάνουμε να κρατάμε πολύ μικρό καλάθι, αφού το τι θα κάνει στην συνέχεια της πορείας του το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο είναι άγνωστο, και αφορά απόφαση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν ξεκάθαρα. Στο ίδιο μήκος κύματος περί νεο-οθωμανικών σχεδίων κινείται άρθρο που αποκαλύπτει πάγια και διαρκή σχέδια της Άγκυρας που χρονολογούνται από το 1970, με παρουσίαση χαρτών από τα ρωσικά ΜΜΕ.
Η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει πλοία της για διάσωση όχι μόνο στις αμφισβητούμενες περιοχές της ( ελληνικής) ΑΟΖ, αλλά και στα ίδια τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας ακόμη και κοντά στα ελληνικά νησιά. Έτσι, ακόμη και σε ένα τόσο φαινομενικά καθαρά ειρηνικό ζήτημα, η Τουρκία επιδεικνύει επιθετική-επεκτατική πολιτική. …

 
«Η ελληνική
κυβέρνηση δεν έχει προμηθευτεί το Predator» επαναλαμβάνει ο κυβερνητικός ε κ π ρ ό σ ω π ο ς Στο αίτημα που απηύθυνε επιτακτικά ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα για τον λόγο παρακολούθησής του από την ΕΥΠ απαντά, με δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Από την πρώτη στιγμή που ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη νόμιμη επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη η κυβέρνηση επεδίωξε να ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ, κάτι που αυτός επίμονα αρνείται» δηλώνει ο κ. Οικονόμου και προσθέτει: «Εκτός από την Εξεταστική και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που επίσης θα ασχοληθούν με το ζήτημα, ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί πάντοτε να απευθυνθεί και να λάβει απαντήσεις, με τον δέοντα θεσμικό τρόπο, από τις αρμόδιες αρχές. Επίμονα αρνείται και αυτή την επιλογή». Γιατί άραγε;

 
Υπάρχουν ευάριθμοι
αναγνώστες της εφημερίδας μας, που στηρίζουν πολιτικά τον Υ φ υ π ο υ ρ γ ό Υποδομών Νίκο Ταγαρά και τον α κ ο λ ο υ θ ο ύ ν στην Αυτοδιοικητική και πολιτική του πορεία. Μέχρι σήμερα ο Βουλευτής Κορινθίας και Κυβερνητικό στέλεχος σε πολλές περιπτώσεις έχει φανεί αντάξιος αυτής της αφοσίωσης των ψηφοφόρων του Νομού μας. Δεν αφήνει περίπτωση που μπορεί να βοηθήσει από τη θέση του χωρίς να το πράξει ευσυνείδητα και υπεύθυνα. Είναι κοντά στην Αυτοδιοίκηση, αλλά και σε αιτήματα των πολιτών. Παράλληλα είναι φανερό πως για να τον χρησιμοποιούν Πρωθυπουργοί πιστεύουν στις γνώσεις και την εργατικότητά του!...

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Γεώργιος Ψυχογιός, εκτός από τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα, τις παρεμβάσεις του με ερωτήσεις γενικού περιεχομένου και τις ομιλίες του έχει αναδειχθεί ως ένας πιστός και πολύτιμος β ο υ λ ε υ τ ή ς για το κόμμα του. Με ρωτούν μερικοί κομματικοί φίλοι αναγνώστες γιατί δίνω βήμα παρουσίας σε κάθε τεύχος της εφημερίδας μας, ενώ είμαι κομματικός της Κεντροδεξιάς Παράταξης. Τους απαντώ ότι από ιδιοσυγκρασία και πιστεύω εκτιμώ κάθε ιδεολόγο αγωνιστή σε όποιο κόμμα κι αν ανήκει. Του δίνω λοιπόν βήμα γιατί εκτιμώ τα πιστεύω του, άσχετα αν δεν τα ασπάζομαι και δεύτερο σέβομαι επίσης το μεγάλο πλήθος συνδρομητών άλλων κομμάτων…

Η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Αθηνά Κόρκα, αρμόδια για την Κορινθία ακολουθεί τη δική της περπατησιά όπως την έχει συνηθίσει δεκάδες χρόνια που υπηρετεί τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.
Στα έργα έργα και στις πολιτιστικές και άλλες; Εκδηλώσεις παρούσα με Αυτοδιοικητικό και πολιτικό λόγο. Την είδαμε στην Επέτειο της Μάχης του Αγιονορίου Δερβενακίων, στην ολοκλήρωση εξωραϊσμού μνημείων της Κορινθίας, την εντοπίσαμε στην υπογραφή Συμβάσεων στο Τουριστικό Περίπτερο Ισθμίας και όχι μόνο. Παράλληλα την εβδομάδα που πέρασε υποδέχθηκε συμπολίτες μας και συνεργάστηκε στο Γραφείο της στη Νομαρχία με υπηρεσιακούς παράγοντες. Μια πλούσια δραστηριότητα!...

 
Η Δημοτική Αρχή
Κορινθίων έχει μία ενδιαφέρουσα Αυτοδιοικητική διαδρομή και ιστορία. Από της αρχικής συστάσεως και ίδρυσης της πρωτεύουσας του Νομού μας έχουν περάσει δεκάδες Δήμαρχοι που την υπηρέτησαν σε χαλεπούς και καλύτερους καιρούς. Στα αρχικά της στάδια δεν έρρεαν οι χρημ α το δ οτ ή σ ε ι ς όπως επί των ημερών μας. Ο κάθε Δήμαρχος προσπάθησε και άφησε το δικό του αποτύπωμα στο Δήμο. Στον σημερινό Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο έλαχε να έχει δύο υφυπουργούς στην Κυβέρνηση και τρεις βουλευτές στο κυβερνών κόμμα στη βουλή. Προβλέπεται να αφήσει τη δική του εποχή ο Βασίλης!..

Μου τηλεφώνησε φίλος από τα Νεμεοχώρια και μου είπε: Δεν έβλεπα στην εφημερίδα σου που όπως γνωρίζεις την παίρνω και πληρώνω την ετήσια συνδρομή από το πρώτο της φύλλο. Ήθελα να σου πω να βάζεις τακτικότερα κάποιες ειδήσεις και ενδιαφέροντα πεπραγμένα του Δημάρχου μας Κώστα Φρούσιου. Επάνω που θα σου το έλεγα είδα ότι ξανάρχισες τα ωραία παραπολιτικά σου και τον έχεις σε πλήρη ισονομία με τους συναδέλφους του. Το γεγονός ότι δεν αποστέλλει δελτία τύπου αφορούν τον ίδιο και οφείλει να το λάβει υπόψη του. Να χρησιμοποιεί τα τοπικά ΜΜΕ

Μου τηλεφώνησε άλλος φίλος συνδρομητής της εφημερίδας μας από ορεινό χωριό του Φενεού και μου είπε: Διάβασα ότι ο Δήμος Σικυωνών χρηματοδοτείται από την Κυβέρνηση με πολλά χρήματα για Παιδικές Χαρές και εξωραϊσμούς πλατειών. Δεν είδα να αναγράφονται ποίες πλατείες θα αναπλαστούν στα χωριά μας και δεν γνωρίζω αν μεταξύ αυτών θα είναι και η μοναδική πλατεία της Γκούρας. Εσείς, η εφημερίδα σας, έχει δημοσιεύσει και επισημάνει πολλές φορές την ανάγκη παρέμβασης για να φύγει η ασχήμια της πλατείας που είναι εβδομήντα ετών κατασκευής. Θα κάνει κάτι γι αυτό ο συντοπίτης μας Δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος;

 
Έχω βγάλει
το συμπέρασμα από σας τους αναγνώστες της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ότι δεν έχει και πολλά να ζηλέψει από άλλες επαρχιακές εφημερίδες. Είναι πλήρης σε ύλη που ικανοποιεί τους στόχους ενός δημοσιογραφικού επαρχιακού φύλλου. Έχει κοινωνικά και πολιτιστικά νέα, περιλαμβάνει δυναμική και πλούσια αρθρογραφία, παρουσιάζει θέσεις όλων των Κοινοβουλευτικών κομμάτων με πλήθος θεμάτων παρέμβασης στο δημόσιο βίο και παραπολιτικά, που κρίνουν με θετικό τρόπο τους διοικούντες, επιβραβεύουν και επισημαίνουν τρόπους παρέμβασης στα κοινά του τόπου. ΟΙ περισσότεροι από εσάς έχετε αυτή τη γνώμη πολλοί εκ των οποίων μας της λέτε δείχνοντάς μας το δρόμο της επιτυχούς παρουσίας. Στο όνομα της δραστήριας πνευματικά ποιήτριας και συγγραφέα Παυλίνας Μπεχράκη ευχαριστώ όλους τους αρθρογράφους που διαβάζετε τα κείμενά τους1

 
Από μερικούς
αναγνώστες της εφημερίδας έλαβα γενικά το παρακάτω μήνυμα, που σας το μεταφέρων συνοπτικά: Σε προηγούμενα παραπολιτικά αναφέρθηκες σε γυναίκες της περιοχής μας, οι οποίες προσφέρουν ή έχουν προσφέρει στα πολιτιστικά δρώμενα της Κορινθίας και καλά κάνεις.
Οι συμπολίτες μας γενικά που εθελοντικά είναι δραστήριοι σε παρόμοιους Συλλόγους και Σωματεία έχουν ανάγκη από επιβράβευση της προσφοράς τους. Μερικά συγχαρητήρια και μπράβο δεν στοιχίζουν τίποτα, ενώ ανυψώνουν το φρόνημα και δείχνουν δρόμους στους συνανθρώπους μας, που αρέσκονται σε αυτή την ενασχόληση. Μία από τις Προέδρους παλαιότερων ετών στο Σωματείο Λόγου και Τέχνης της Κορινθίας είναι επίσης και η Μαργαρίτα Ματάτση, η οποία υπηρέτησε και υπηρετεί τα πολιτιστικά δρώμενα του Νομού μας… Συμφωνώ απόλυτα τους απάντησα!...

Δεν υπάρχουν σχόλια