Header Ads

Τα αποτελέσματα της Συμφωνίας των Πρεσπών, που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ /Φ.1804

Β. Μακεδονία: Πετύχαμε τον στρατηγικό στόχο και μπαίνουμε ως «Μακεδόνες» στην ΕΕ

Μπαίνουμε στην ΕΕ ως «Μακεδόνες» που μιλούν τη «μακεδονική γλώσσα» και με προστατευμένη τη «μακεδονική» ταυτότητα, η οποία αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο, δήλωσε κυβερνητικός βουλευτής της Βόρειας Μακεδονίας.
  


«Μετά από 17 χρόνια υποψηφιότητας, επιτέλους ξεκινήσαμε επάξια τις διαπραγματεύσεις για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος SDSM της Βόρειας Μακεδονίας, Ντάρκο Καέφσκι (φωτογραφία, επάνω, από το makfax.com.mk).

«Προστατευμένη μακεδονική ταυτότητα» Οπως δήλωσε «όλα αυτά τα πετύχαμε με τη διατήρηση της μακεδονικής γλώσσας σε καθαρή διατύπωση, με προστατευμένη μακεδονική ταυτότητα αναγνωρισμένη από όλο τον κόσμο. Μπαίνουμε στην ΕΕ ως ‘Μακεδόνες’ που μιλούν τη μακεδονική γλώσσα και αυτό φαίνεται ήδη από την πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη και από τη διαδικασία ελέγχου».

Δείτε ακόμα – ΕΕ: Ξεκίνησαν η ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία Και πρόσθεσε: «Τώρα που έπεσε η σκόνη από την υστερία, είναι ξεκάθαρο ότι όλα τα ψέματα του VMRO-DPMNE (σ.σ.

το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης) για δήθεν κίνδυνο της μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας απέτυχαν.

»Δεν υπάρχει αφομοίωση και εκβουλγαρισμός, με τους οποίους το VMRODPMNE και ο (επικεφαλής του) Χρίστιαν Μίτσκοσκι τρόμαξαν το κοινό. Ομως, παρά το γεγονός ότι όλα τα ψέματά τους έχουν διαψευσθεί, από το Λευκό Παλάτι συνεχίζουν να διαδίδουν ψέματα και να επινοούν σχέδια».

Και παρέμβαση Ντιμιτρόφ Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πιο συχνή η χρήση του ανύπαρκτου όρου «Βορειομακεδόνες» από εκπροσώπους χωρών-φίλων μας που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε το περασμένο Σάββατο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ – ο οποίος είχε συνυπογράψει με τον τότε υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά τη Συμφωνία των Πρεσπών – επισήμανε ότι «ένας από τους δύο βασικούς πυλώνες του συμβιβασμού της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ακριβώς η αυτοδιάθεση ως Μακεδόνες που μιλούν τη μακεδονική γλώσσα, κάτι που η ίδια η Συμφωνία εγγυάται».

Και, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε: «Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε χρήση του όρου ‘Βορειομακεδόνες’ εκτός από προσβολή για τους ‘Μακεδόνες’, αποτελεί και υπονόμευση της Συμφωνίας των Πρεσπών (….) Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι αυτή την περίοδο ένα κράτος μέλος της ΕΕ και γείτονάς μας αρνείται ευθέως τη μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα».

Πηγή: makfax.com.mk, facebook, echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια