Header Ads

Από την εφημερίδα ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ /Φ.1804

Η σελίδα των Μελών του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
  
Ο Σύλλογος Βραχατίου “Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” συμμετέχει στα Πολιτιστικά του Δήμου και ζητάει ίση μεταχείριση…

     


Γράφει ο Βαγγέλης Κόκκινος*


Με το παρόν άρθρο απευθύνομαι, ως πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Βραχατίου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» στις δύο προηγούμενες περιόδους πεπραγμένων, προς τον Δήμαρχου Βέλου – Βόχας και τα μέλη και φίλους του Συλλόγου μας προκειμένου να εκφράσω κάποιες απόψεις που αφορούν το παρελθόν και παρόν του Συλλογικού μας οργάνου.

Από της ιδρύσεως του Συλλόγου το 1983, όταν είχαν ανεγερθεί τα πρώτα σπίτια του παραθεριστικού οικισμού Σαμούτανης Βραχατίου, όλα τα διοικητικά Συμβούλια είχαν επιδοθεί κυρίως στην προώθηση του ενός τομέα του Καταστατικού τίτλου, αυτόν του Εξωραϊσμού της περιοχής. Αυτό οφείλετο, κατά τη γνώμη μου, στο γεγονός ότι όλα τα Προεδρεία ήταν προσωρινοί παραθεριστές που ενδιαφέρονταν για τα απολύτως αναγκαία όπως η οδοποιία, η ύδρευση, ο φωτισμός, η καθαριότητα και η παραλία.

Με την παραίτηση διεκδίκησης της προεδρίας από τον υπογράφοντα και την επιλογή του νέου Προέδρου, Σπύρου Πανταζάτου Υποστρατήγου ε.α., ο οποίος είναι εδώ και μια δεκαετία μόνιμος κάτοικος Βραχατίου και με ρίζες από τη Στιμάγκα Κορινθίας, υιοθετήθηκαν από το νέο Δ.Σ. οι προτάσεις του να ενεργοποιηθεί και ο δεύτερος τομέας τα Πολιτιστικά. Βαθύς γνώστης των θεμάτων της περιοχής μας και με τη σύμφωνη γνώμη των μελών του Δ.Σ. διεύρυνε προς το βέλτιστο τις σχέσεις Συλλόγου – Δήμου. Υπενθυμίζεται πως μετά από δύο χρόνια μη λειτουργίας του Συλλόγου, είχαν διακοπεί οι σχέσεις συνεργασίας των δύο φορέων. Με την ανάληψη το 2017 του νέου υπό την προεδρία του υπογράφοντος Δ.Σ. επανήλθαν οι σχέσεις Συλλόγου – Δήμου στο εφικτό επίπεδο.

Από τον Αύγουστο του 2021 ο Σύλλογος άλλαξε σελίδα σχέσεων και συμμετέχει ενεργώς και πάντα ανάλογα με τις δυνατότητές του και στον τομέα των Πολιτιστικών δράσεων του Δήμου. Για την ενημέρωση και των αναγνωστών μας, καταγράφονται παρακάτω μερικές από τις συνέργειες στις οποίες ο Σύλλογος συμμετείχε ενεργά, με προσωπικό και μέσα :

Στα Πολιτιστικά του Δήμου. 

 * Στην απογευματινή επετειακή εκδήλωση του Δήμου για την 25η Μαρτίου, έστησε στον προθάλαμο της αίθουσας Μίκης Θεοδωράκης - στο ξενοδοχείο Αλκυών - στατική έκθεση αφισών και λαβάρων, με θέμα «Οι σημαίες, τα λάβαρα, οι στολές και ο οπλισμός των μαχητών κατά την επανάσταση του 1821», σε συνεργασία και με το Παράρτημα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού στην Κορινθία.

* Στους αγώνες δρόμου των 5 και 10χλμ που διοργανώθηκαν στο Βραχάτι τον Ιούνιο, από το Εμπορικό επιμελητήριο και το Λιμενικό Ταμειο, ο Σύλλογος ανέλαβε με πλήρη επιτυχία τη σχεδίαση και εφαρμογή των μέτρων ρύθμισης και απαγόρευσης κυκλοφορίας με τοποθέτηση 50 εθελοντών στις κρίσιμες διασταυρώσεις, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ και το Λιμενικό Σώμα Μπολατίου, συμμετείχε με προσωπικό που διέθετε μηχανάκια στη ρύθμιση της κυκλοφορίας για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ.

* Παρακολουθήσαμε – τα μέλη του ΔΣ - εκπροσωπώντας το Σύλλογο, πλήθος εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο εξάμηνο που μας πέρασε.

* Προετοιμάζουμε την κατασκευή και τοποθέτηση αφενός στην Κεντρική παραλία του Βραχατίου ενός Τουριστικού Θαλάμου (tourist info kiosk) επωφελεία των επισκεπτών της Κοινότητάς μας και στην παραλία της Σαμούτανης μιας ελεύθερης και μικρού μεγέθους ανοιχτής δανειστικής βιβλιοθήκης για τους λουόμενους, αφετέρου.

* Συνεργαζόμαστε δε με το Ν.Π.Δ.Δ “Η ΑΝΕΛΙΞΗ” για τη δημιουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης στο Βραχάτι, επωφελεία όλων των κατοίκων.

Στα Εξωραϊστικά της Κοινότητας Βρα χατίου

Διατηρώντας συνεχή επαφή και συνεργασία με την Κοινότητα και τις διάφορες υπηρεσίες και φορείς του Δήμου συμμετείχαμε ή συμμετέχουμε σε θέματα:

o Καθαριότητας των κυριότερων δρόμων από τα αγριόχορτα στη Σαμούτανη και όχι μόνο, στις περιόδους των εορτών Χριστουγέννων – Πάσχα αλλά και πρόσφατα.

o Καθαρισμού και κλαδέματος των δέντρων στις παραλίες του Βραχατίου.

o Στην τοποθέτηση νέων καλαθιών αχρήστων, την επισκευή και επαναλειτουργία των ντους καθώς και των αποδυτηρίων σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης της Σαμούτανης.

o Στην υπό εξέλιξη προετοιμασία και κατασκευή αριθμού φωτιστικών στύλων, παγκακιών και σταθερών ομπρελών θαλάσσης που επίσης θα τοποθετηθούν στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής παραλίας.

o Προετοιμάζουμε το κομμάτι των 70 μέτρων της παραλίας Σαμούτανης(πρώην παιδικής χαράς) με διακοσμητικές παρεμβάσεις εγκεκριμένες από την Κοινότητα και το Δήμο (Σας παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρό μας σε επιτόπια αυτοψία που κάνατε μαζί προ ολίγων εβδομάδων).

o Ετοιμάζουμε λίστα δρόμων του Βραχατίου στο σύνολό του, που χρειάζονται τοποθέτηση οδοσήμανσης, επιδιόρθωση στην άσφαλτο, στα σήματα οδικής κυκλοφορίας, τοποθέτηση καθρεφτών ασφαλείας. Θα περιλαμβάνει και εκείνους τους χωματόδρομους που, δυστυχώς, ακόμα υπάρχουν στην περιοχή της Σαμούτανης Βραχατίου. Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της προσπάθειας μιας και πρέπει να περπατήσουμε όλο το Βραχάτι από την δύση στην ανατολή και από τον βορά στο νότο. Με την ολοκλήρωσή της θα σας αποσταλεί άμεσα προς υποβοήθηση του έργου σας.

Δεν είναι λίγες ενέργειες από μέρους του Συλλόγου “Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”, σε ένδειξη καλής πρόθεσης και θελήσεως.

Εδώ όμως θα πρέπει να επισημάνουμε κάποιες παρατηρήσεις, τις οποίες οφείλει ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος να λάβει υπόψη του.

Η επιλογή του νέου Προέδρου του Συλλόγου, Σπύρου Πανταζάτου, μετά τη μεγάλη φουρτούνα της παύσης λειτουργίας του Συλλόγου, την προσπάθεια επαναλειτουργίας σε περίοδο Πανδημίας και τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί για το καλό όλων.
  

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. έδειξαν το νέο τους πρόσωπο δυναμικά

Ο Δήμαρχος οφείλει να εκμεταλλευθεί καλόπιστα την πολιτική μας και τις δυνατότητες του Προέδρου. Με λίγα λόγια να είναι ανταποδοτικός. Να μην παίρνει χωρίς να δίνει. Τα προβλήματα Εξωραϊσμού και ζωής των μελών και φίλων της Σαμούτανης είναι υπαρκτά.

Δεν επιθυμούμε ιδιαίτερη προτίμηση, αλλά ισότητα σε λόγια και σε πράξη.

Δήμαρχε περιμένουμε να δούμε το ενδιαφέρον σου.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ 
* Βαγγέλης Δ. Κόκκινος 
Πρώην Πρόεδρος – Μέλος του Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια