Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΓΕΦΥΡΩΜΑΤΑ /Φ.1804

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΑ

«1ο Πανελλήνιο Αντάμωμα» 2 έως 4 Σεπτεμβρίου 2022, στο Σοφικό Κορινθίας! 



Γράφει - Επιμελείται
Εύη Κοκκίνου - Κελλάρη*


Το Σοφικό Κορινθίας επέλεξε ο Σύλλογος Σολυγείας «Η Λέλα Ιατρίδη» ως τόπο διοργάνωσης του 1ου Πανελληνίου Ανταμώματος-Πολιτιστικά Γυναικεία Γεφυρώματα.

Έτσι, από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2022, ο δραστήριος Σύλλογος Γυναικών της Σολυγείας, ο οποίος ακόμη και στις δύσκολες περιόδους της πανδημίας δεν σταμάτησε να εκπλήσσει τα μέλη του και την τοπική κοινωνία με τις εξαιρετικές πολιτισμικές δράσεις του, έχει προσκαλέσει στην έδρα του στο Σοφικό-στον τόπο, όπου γεννήθηκε η ιδέα της ένωσης των συλλόγων γυναικών της Ελλάδας, τα μέλη όλων των συλλόγων, για να συναντηθούν ενώνοντας τη φωνή τους, το πάθος και τη διάθεσή τους, ανταλλάσσοντας βιώματα και οράματα
    

Όπως δήλωσε στη Φωνή της Κορινθίας η Πρόεδρος του Συλλόγου, Έλενα Πιπίνη, οι γυναίκες της Σολυγείας θα υποδεχτούν τα μέλη όλων των συλλόγων που συμμετέχουν σε αυτή τη δράση, με σκοπό την δια ζώσης επικοινωνία, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν την ομορφιά του Κορινθιακού τόπου. «Έπειτα από πρωτοβουλία του συλλόγου μας, καταφέραμε να κάνουμε την ιδέα πράξη. Να πραγματοποιήσουμε ένα δίκτυο που απαρτίζεται από 17 συλλόγους γυναικών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Μια πρωτοβουλία ενότητας, σύνθεσης και προοπτικής ενεργών γυναικείων συλλόγων από τον Έβρο μέχρι και την Πελοπόννησο! Απευθύνουμε κάλεσμα, σπάμε τα σύνορά μας και ερχόμαστε όλες κοντά. Επιχειρούμε κοινό βηματισμό και ενιαία έκφραση με στόχο την προβολή του πολιτισμικού πλούτου των περιοχών μας».
  

«Ο Σύλλογός μας, κάθε χρόνο διοργανώνει εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα, ημερίδες ιατρικού και πολιτιστικού περιεχομένου, συναντήσεις και παρουσιάσεις από εξειδικευμένους επιστήμονες σε θέματα ανάπτυξης και τουρισμού, ημερίδες και συμβουλευτική γυναικών σε θέματα οικογένειας και παιδιών. Συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Κορινθίων, εθελοντικά, με προσφορά εδεσμάτων και τοπικών γλυκών. Επιμελείται με μεράκι και αγάπη όμορφες θεματικές εκθέσεις (φωτογραφίας, παλαιών αντικειμένων) στο θέατρο Σολυγείας, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων. Επίσης, διοργανώνει φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, στηρίζοντας τοπικούς φορείς και ιδρύματα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα».
  

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 2/9

Άφιξη των συλλόγων-καλοσώρισμα στο Καφενείο των Γυναικών στο Σοφικό (έδρα Συλλόγου «ΗΛέλα Ιατρίδη») και ξενάγηση στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου 17ου αι.

Γεύμα στο χωριό και τακτοποίηση στο «ΤHE RANCH».

Απογευματινή συνάντηση και παρουσίαση προγράμματος 3ημέρου.

Μετάβαση στο ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΛΥΓΕΙΑΣ-Εκδήλωση Έναρξης Πολιτιστικών Γυναικείων Γεφυρωμάτων με τη συμμετοχή Συλλόγων της περιοχής υπό την αιγίδα του ΚΕ.Π.Α.Π. του Δήμου Κορινθίων.

Δείπνο

Σάββατο 3/9

Ξενάγηση και παρουσίαση των βυζαντινών μνημείων και της ιστορίας του τόπου από τον συντοπίτη, Νικόλαο Κώνστα.

Εκθεσιακά περίπτερα των συλλόγων με παρουσιάσεις παραδοσιακών φορεσιών-χειροτεχνιών, προσφορά τοπικών κερασμάτων στους επισκέπτες και εντύπου υλικού ανά περιοχή.

Παρουσιάσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος με τοπικές συνταγές.

Παρουσιάσεις πολιτιστικού και παραδοσιακού χαρακτήρα ανά τόπο.

Ομιλίες τουριστικού περιεχομένου.

Δείπνο

Κυριακή 4/9

Απονομή αναμνηστικών προς όλους τους συλλόγους

Αναχώρηση-Επισκέψεις στην ευρύτερη περιοχή (Αρχαία Κόρινθο-Επίδαυρο)

Το Κορινθιακό κοινό, γνωρίζοντας την αξιόλογη συνεισφορά του Συλλόγου Γυναικών Σολυγείας «Η Λέλα Ιατρίδη» και των 227 μελών του στα τοπικά δρώμενα και στην κοινωνία από το 2000, είναι βέβαιο ότι θα κατακλύσει το Σοφικό τις ημέρες του 1ου Πανελληνίου Ανταμώματος, για να βιώσει από κοντά την πολιτισμική ανταλλαγή των γυναικείων συλλόγων από 17 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, για να δοκιμάσει τα τοπικά εδέσματα, να απολαύσει τα μουσικοχορευτικά και θεατρικά δρώμενα, να συνομιλήσει και ανταλλάξει απόψεις για τη διατήρηση του ελληνικού τρόπου ζωής με βλέμμα στο μέλλον.

Δεδομένου ότι το υπόλοιπο διάστημα του Αυγούστου δεν θα εκδοθεί άλλο φύλλο της ΦτΚ λόγω θερινών διακοπών, δεν βρίσκουμε καλύτερο «κλείσιμο» για την πολιτιστική στήλη μας από την ευχή:

«Καλό Αντάμωμα» στα «Πολιτιστικά Γυναικεία Γεφυρώματα -1ο Πανελλήνιο Αντάμωμα», στις 2 έως 4 Σεπτεμβρίου 2022, στο Σοφικό Κορινθίας!

*Η Εύη Κοκκίνου
είναι Δικηγόρος
Διαμεσολαβήτρια
Msc Διοίκηση
Τουρ/κών Επιχειρήσεων
Απ. Παύλου 40-Κόρινθος
Τηλ. 2741084568 & 6944964225



Δεν υπάρχουν σχόλια