Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Κων/νου Κόλλια /Φ.1803

ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ 2020

  


Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΛ.Γ.Α., καλώντας τους παραγωγούς των οποίων οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το 2020 να υποβάλουν αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης. Η προβλεπόμενη προθεσμία εκκινεί την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 και λήγει την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022, και αφορά, μεταξύ άλλων, και τους δικαιούχους παραγωγούς του Δ. Κορινθίων (Τ.Κ. Αθικίων, Γαλατακίου, Ξυλοκέριζας).

Κάθε κάτοχος (ιδιοκτήτης ή μισθωτής) που η γεωργοκτηνοτροφική του εκμετάλλευση ζημιώθηκε από τις πυρκαγιές, μπορεί να υποβάλει ο ίδιος ή μέσω τρίτου προσώπου, αίτηση χορήγησης ενίσχυσης σε ηλεκτρονική μορφή, για κάθε Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα στην οποία ανήκουν οι εκμεταλλεύσεις του, από κοινού με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Σχετικά με το θέμα, ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Ν. Κορινθίας, κ. Κώστας Κόλλιας, δήλωσε τα εξής:

«Σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το έτος 2020 και τους παραγωγούς των Τ.Κ. Αθικίων, Γαλατακίου και Ξυλοκέριζας που οι γεωργοκτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν, ενημερώνω ότι προ ολίγου έλαβα την Ανακοίνωση του ΕΛ.Γ.Α., σύμφωνα με την οποία οι ενδιαφερόμενοι πυρόπληκτοι καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, από την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 έως και την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022, για κάθε Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα στην οποία ανήκουν οι εκμεταλλεύσεις τους.

Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για την εξέλιξη του θέματος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. για την ευαισθησία του και την προσωπική του συμβολή σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για τους πυρόπληκτους αγρότες μας.

Μάλιστα, ο Διευθυντής του ΕΛ.Γ.Α. Πάτρας με ενημέρωσε ότι, σχετικά με τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν πέρσι στο Σολωμό Κορινθίας, το εκτιμητικό έργο εξελίσσεται πολύ γρήγορα και αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.».


Δεν υπάρχουν σχόλια