Header Ads

Δημοτικά νέα /Φ.1803

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες είχε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος εχθές. Ο κ Γκουτέρες έχει επιλέξει την Κόρινθο μαζί με την σύζυγό του για τις ολιγοήμερες διακοπές τους.
  


Ο Αντόνιο Γκουτέρες είναι ο ένατος Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και ανέλαβε καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2017.

Πριν αναλάβει τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα, υπηρέτησε ως Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες από τον Ιούνιο του 2005 ως τον Δεκέμβριο του 2015, βρισκόμενος στο τιμόνι μιας από τις κυριότερες παγκόσμιες ανθρωπιστικές οργανώσεις κατά τη διάρκεια των πιο σοβαρών κρίσεων εκτοπισμού εδώ και δεκαετίες.

Πριν τη θητεία του στην UNHCR, κατείχε για περισσότερα από 20 χρόνια θέσεις σε κυβερνητικούς και δημόσιους θώκους. Ήταν πρωθυπουργός της Πορτογαλίας από το 1995 ως το 2002, περίοδο κατά την οποία είχε ενεργή συμμετοχή στη διεθνή προσπάθεια επίλυσης της κρίσης στο Ανατολικό Τιμόρ.

Ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις αρχές του 2000, συνέβαλε στην υιοθέτηση της Ατζέντας της Λισαβόνας για την ανάπτυξη και την εργασία, ενώ συμπροέδρευσε στην πρώτη συνάντηση κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αφρικής.

Ήταν μέλος του πορτογαλικού Συμβουλίου Επικρατείας από το 1991 ως το 2002.

Εκλέχτηκε πρώτη φορά βουλευτής του πορτογαλικού Κοινοβουλίου το 1976, θέση που κατείχε για 17 χρόνια. Την περίοδο αυτή, υπήρξε πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομίας, οικονομικών και σχεδιασμού, και αργότερα της κοινοβουλευτικής επιτροπής χωροταξίας, δήμων και περιβάλλοντος. Ήταν επίσης ο ηγέτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.

Από το 1981 ως το 1983, ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Δημογραφίας, Μετανάστευσης και Προσφύγων.

Για πολλά χρόνια δραστηριοποιούνταν στη Σοσιαλιστική Διεθνή, μια παγκόσμια οργάνωση σοσιαλιστικών κομμάτων.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από το 1992 ως το 1999, συμπροεδρεύοντας της επιτροπής για την Αφρική και αργότερα της επιτροπής για την ανάπτυξη. Από το 1999 μέχρι τα μέσα του 2005 κατείχε τη θέση του προέδρου.

Επιπλέον, ίδρυσε το Πορτογαλικό Συμβούλιο Προσφύγων και την Πορτογαλική Ένωση Καταναλωτών DECO, διατελώντας επίσης πρόεδρος του Centro de Acção Social Universitário, μιας οργάνωσης που αναπτύσσει προγράμματα κοινωνικής ανάπτυξης σε φτωχές γειτονιές της Λισαβόνας, στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες γεννήθηκε στη Λισαβόνα το 1949 και είναι πτυχιούχος μηχανικός του Instituto Superior Técnico.

Μιλά άπταιστα πορτογαλικά, αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

Είναι παντρεμένος με την Catarina de Almeida Vaz Pinto,




Β.Νανόπουλος: Η αναβάθμιση του οδοφωτισμού στο δήμο Κορινθίων είναι ένα μεγάλο έργο που αλλάζει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας!
    


Το έργο της αναβάθμισης του οδοφωτισμού προσφέρει 70% μείωση κατανάλωσης ενέργειας και καλύτερης ποιότητας φωτισμό χωρίς ο δήμος να επενδύει ούτε ένα ευρώ, πληρώνοντας λιγότερα χρήματα απ ότι πληρώνει σήμερα.

Η ανάδοχος εταιρία, η κοινοπραξία MYTILINEOS SA - EUSIF SL AE, προέκυψε από ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό και αποτελεί εγγύηση τόσο για την εκτέλεση του έργου όσο και για την λειτουργία του σε βάθος 12ετίας. Η σύμβαση που υπεγράφη την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 από τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο, φέρει την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και όλες τις εγκρίσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η οποία απέρριψε την προσφυγή του κ.Νίκου Σταυρέλη. «Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του δήμου έχει την σφραγίδα της δημοτικής μας αρχής! Σε μια εποχή που το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται, ως δήμος, προχωρούμε στην ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού ώστε να καταφέρουμε να μειώσουμε το κόστος, να εξοικονομήσουμε ενέργεια και βεβαίως να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Η απόφαση μας για την υλοποίηση του έργου αυτού, αποδεικνύεται σοφή» ανέφερε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν είτε με την ψήφο τους είτε με την εργασία τους.

Η σύμβαση στοχεύει στην προσαρμογή του επιπέδου φωτισμού και στην εξοικονόμηση ενέργειας καθώς το ζήτημα αυτό καθίσταται πλέον επιτακτική ανάγκη. Η προσφερόμενη εξοικονόμηση ενέργειας από την ανάδοχο κοινοπραξία αγγίζει το 70% και το έργο αφορά στην εγκατάσταση για 1 έτος και στην λειτουργία και συντήρηση για 12 χρόνια του απαραίτητου εξοπλισμού του συστήματος ηλεκτροφωτισμού. Η αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 11.788.300,00 ευρώ + 24% ΦΠΑ, ενώ χρηματοδότηση του έργου θα καλυφθεί 100% από Ιδίους Πόρους, προερχόμενους από τα Ανταποδοτικά Τέλη Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου για χρονική διάρκεια 12 ετών. Οι δε πληρωμές θα γίνονται από την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ειδικότερα το έργο περιλαμβάνει:

Την προμήθεια και εγκατάσταση 21.299 νέων λαμπτήρων/φωτιστικών/προβολέων σύγχρονης τεχνολογίας τύπου LED, σε υφιστάμενους φωτιστικούς ιστούς που ανήκουν στο Δήμο Κορινθίων. Τη λειτουργία «Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού & Ελέγχου Ενέργειας»: σε επίπεδο κόμβου (Pillar), για 20.299 Φωτιστικά Σώματα/Λαμπτήρες/Προβολείς στο Σύστημα Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων σε επίπεδο Φωτιστικού Σώματος, για 1.000 φωτιστικά σώματα που θα εγκατασταθούν πιλοτικά σε δρόμους του Δήμου και θα συνοδεύονται από 1.000 ασύρματους ελεγκτές. Σύστημα περιοδικής και επεμβατικής συντήρησης μέσω Η/ Υ (μεθοδολογία καταγραφής βλαβών, ιεράρχηση, προγραμματισμός αποκατάστασης, έλεγχος αποκατάστασης, reporting, παρακολούθηση).

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλειος Νανόπουλος σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους τόνισε: «Το έργο αυτό θα αναβαθμίσει την ποιότητα φωτισμού 22.000 περίπου φωτιστικών του Δήμου Κορινθίων, καθώς θα αντικατασταθούν με συστήματα τύπου led όλοι οι λαμπτήρες στους κοινόχρηστους χώρους εντός του επόμενου έτους.

Αυτό θα συμβάλει στη μείωση τουλάχιστον 65% κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ αντικατάσταση λαμπτήρων σε περίπτωση προβλήματος θα είναι εφικτή εντός 72 ωρών, γεγονός το οποίο θα είναι εφικτό εξαιτίας του απομακρυσμένου ελέγχου μέσω των συστημάτων που θα επιτρέπουν να υπάρχει συνολική εικόνα διαχείρισης.

Το έργο αυτό θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής του Δήμου μας. Δεσμεύτηκα γι αυτό προεκλογικά και η δέσμευση μου υλοποιείται! Σε ένα χρόνο από σήμερα ο Δήμος Κορινθίων θα έχει σύγχρονο φωτισμό led, οικονομικότερο φωτισμό, αφού με βάση τα στοιχεία το κόστος ρεύματος από πέρυσι στο Δήμο Κορινθίων έχει διπλασιαστεί, περιβαλλοντικά ορθό αφού η εξοικονόμηση ενέργειας θα φτάσει το 70%. Ήταν μια απόφαση σοφή!

Πρόκειται για απόφαση που υποστηρίχθηκε καθολικά και θέλω να ευχαριστήσω γι’ αυτό τόσο τους δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν την απόφαση όσο και τους υπαλλήλους του Δήμου μας που εργάστηκαν συστηματικά για την επίτευξη της μελέτης και της συμβασιοποίησή της, μετά και την έγκρισή της από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Υπενθυμίζεται ότι η ανάδοχος προέκυψε μετά από διεθνή διαγωνισμό».

Εκ μέρους της κοινοπραξίας, ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, Διευθυντής New Energy Solutions της MYTILINEOS, υπογράμμισε: «Εκ μέρους της κοινοπραξίας θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μας για την ανάληψη ενός τόσο σημαντικού έργου, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα οδοφωτισμού που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Δεσμευόμαστε δε ότι θα περαιώσουμε το έργο και ει δυνατό σε χρόνους ακόμα καλύτερους από αυτούς που σήμερα συμβασιοποιούμε, ώστε κάθε πολίτης να απολαμβάνει αυτό που αποτελεί δικαίωμά του, μια πολύ καλή ποιότητα φωτισμού σε καθημερινή βάση, συνυφασμένη με την ασφάλεια. Παράλληλα, είναι σημαντική η εξοικονόμηση ενέργειας που θα επιτευχθεί από το έργο, που αποτελεί σημαντικό ζητούμενο και για τους Δήμους κατά την περίοδο που διανύουμε εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης. Το νέο σύστημα επιτρέπει την κεντρική διαχείρισή του για τα περίπου 20.000 φωτιστικά, ενώ στα 1.000 υπάρχει και δυνατότητα επί τόπου διαχείρισης. Ως στέλεχος της MYTILINEOS θα ήθελα να υπογραμμίσω τον σαφή προσανατολισμό της εταιρείας μας να εκτελεί έργα που έχουν σημαντικό αποτύπωμα για την βιωσιμότητα, έχουν προστιθέμενη αξία για τους πολίτες και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους».

Η εταιρεία MYTILINEOS κατέχει ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας, Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου, Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας και Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990, είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών που ανέρχεται σε 2,7 δισ. ευρώ και απασχολεί περισσότερους από 4.820 άμεσους και έμμεσους εργαζόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η MYTILINEOS αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία στα ολοκληρωμένα έργα βιώσιμης ανάπτυξης, με περιβαλλοντικές και ενεργειακές λύσεις και σημειώνεται πως έχει εισέλθει δυναμικά στα έργα οδοφωτισμού έχοντας αναλάβει, μεταξύ άλλων, τον οδοφωτισμό του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Βόλου.

Η EUSIF AE ειναι εταιρία που ανήκει 100% στο Επενδυτικό Κεφάλαιο European Sustainable Investments Fund το οποίο ιδρύθηκε τον Ιούνιο 2021 με ενεργητικό €50 εκατομμυρίων. Το κεφάλαιο EUSIF έχει ως αποκλειστικό σκοπό τις επενδύσεις: Α) σε έργα εξοικονόμησης ενέργειας, Β) σε παραγωγή ενέργειας απο ανανεώσιμες πηγές και Γ) σε έργα κυκλικής οικονομίας. Το επενδυτικό κεφάλαιο EUSIF το ίδρυσε και το διαχειρίζεται η εταιρία SIREC ENERGY CAPITAL PARTNERS AE. Το έργο αναβάθμισης του φωτισμού με εξοικονόμηση ενέργειας του Δήμου Κορινθίων είναι το πέμπτο στη σειρά τέτοιο έργο, στο οποίο επενδύει μέσα σε ένα έτος.



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Πρεμιέρα για το Loutraki Festival 2022, και τι καλύτερο για αρχή από μια υπέροχη συναυλία αφιερωμένη στους μεγάλους μας συνθέτες Μίκη Θεοδωράκη και Θάνο Μικρούτσικο.
  

Το κατάμεστο από κόσμο παραλιακό πάρκο Λουτρακίου, πλημμύρισε με τις μελωδίες τραγουδιών που όλοι έχουμε αγαπήσει και σιγοτραγουδήσει. Τραγούδια διαχρονικά, μελοποιημένα ποιήματα μεγάλων Ελλήνων και ξένων ποιητών όπως του Μάνου Ελευθερίου, του Νίκου Καββαδία, του Φεντερίκο Γκαρθια Λόρκα και άλλων, παρουσιάστηκαν έτσι όπως μόνο ένας θαυμάσιος τραγουδιστής, σαν τον Κώστα Θωμαΐδη, θα μπορούσε να μας παρουσιάσει.

Σταυρός του Νότου, Δίκοπη ζωή, Άννα μην κλαις, Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου, Νύχτα μαγικιά, ήταν μερικά μόνο από τα αριστουργήματα των δύο συνθετών μας που ακούστηκαν.

Συνοδοιπόροι του Κώστα Θωμαΐδη σ’ αυτό το μουσικό ταξίδι στο χρόνο και την τελειότητα, η ορχήστρα δωματίου «Respira», ένα σύνολο ξύλινων και χάλκινων πνευστών (κλαρινέτο, φλάουτο, σαξόφωνο, τρομπέτα, κόρνο) πλαισιωμένο από πιάνο, ηλεκτρικό μπάσο, κρουστά και ντραμς, οι οποίοι παρά την αντιξοότητα του Λουτρακιώτικου ανέμου απέδωσαν ένα εξαιρετικό ηχόχρωμα! Μαζί τους και η Γυναικεία Χορωδία “Opus Femina”, με το βαρύ βιογραφικό και τις θεσπέσιες φωνές, έντυσαν με συγκλονιστικό τρόπο τις μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη.

Ήταν μία από τις καλύτερες εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού.

Και αυτή ήταν μόνο η αρχή!




ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Νέα χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για πλατείες, παιδικές χαρές και αύλειους χώρους σχολείων
    


Νέα χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο εξασφάλισε ο δήμος Σικυωνίων για την ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων, την αναβάθμιση παιδικών χαρών και αύλειων χώρων των σχολείων. Το έργο αφορά σε λειτουργικές και αισθητικές παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους και πλατείες, που θα βελτιώσουν σημαντικά τα επίπεδα ασφάλειας και ποιότητας στους χώρους άθλησης και αναψυχής.

Η νέα χρηματοδότηση έρχεται να συμπληρώσει παλαιότερες χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ και «Φιλόδημου» που αφορούσαν σε παρόμοια έργα και να ολοκληρώσει τον στόχο της ριζικής αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων και των παιδικών χαρών στον δήμο Σικυωνίων. Παράλληλα, θα αποτελέσει τη βάση για την ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος των κατοίκων της Κοινότητας Μποζικών: Την δημιουργία κεντρικής πλατείας.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, υπογράμμισε την ικανοποίησή του για τη νέα χρηματοδότηση και τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος της δημοτικής αρχής παραμένει η εξασφάλιση ενός ασφαλούς και ποιοτικού οικιστικού περιβάλλοντος πρωτίστως για τα παιδιά και τους νέους, αλλά και γενικότερα η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων σε όλες τις κοινότητες του δήμου.




Συγκίνηση και γλυκιές μελωδίες για τον Γιάννη Σπανό
    


Ο Μανώλης Μητσιάς, η Ελένη Δήμου, ο Δώρος Δημοσθένους, η Πέννυ Ξενάκη, ο Κώστας Τζιάγκουλας, ο Κοσμάς Κοκόλης και η Μαρία Αλεξίου υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του μαέστρου Γιώργου Παγιάτη βρέθηκαν στο Κιάτο την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022, ανήμερα των γενεθλίων του Γιάννη Σπανού σε μια συναυλία-αφιέρωμα στην μνήμη του.

Της συναυλίας, της οποίας συνδιοργανωτές ήταν ο δήμος Σικυωνίων και το ΝΠΔΔ «Μηκώνη», είχαν προηγηθεί τα εγκαίνια της Έκθεσης που είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του. Στην έκθεση παρουσιάζεται άγνωστο, ανέκδοτο και σπάνιο υλικό από την πλούσια καριέρα του αγαπημένου συνθέτη.

Το υλικό το οποίο ανήκει στο προσωπικό αρχείο του Γιάννη Σπανού παραχωρήθηκε από την ανιψιά του Σοφία Μαγκαφά, την οποία ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την συμβολή της σ’αυτήν την εκδήλωση προς τιμήν του αείμνηστου μουσουργού.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων στον σύντομο χαιρετισμό του, θύμισε στο κοινό που κατέκλυσε το προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Κιάτου ότι οι Αποθήκες ΑΣΟ που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο αποκατάστασής τους και μετατροπής τους σε χώρο πολιτισμού, θα φέρουν στο εξής το όνομα «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ», ως ύστατο φόρο τιμής στον μεγάλο συνθέτη.

Επιπλέον, ανακοίνωσε την πρόθεση του δήμου το υλικό της Έκθεσης να αποτελέσει τον πυρήνα μιας ειδικής συλλογής, που θα εμπλουτιστεί, θα εγκατασταθεί μόνιμα στις αποθήκες ΑΣΟ και θα είναι επισκέψιμη από το κοινό.

Η συναυλία που ολοκλήρωσε την μαγική αυτή βραδιά κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες να αποδίδουν ένα μόνο μέρος από το ανεξάντλητο έργο του Γιάννη Σπανού και τον κόσμο να παραμένει στις θέσεις του, σιγοτραγουδώντας τα αγαπημένα τραγούδια και χειροκροτώντας με θέρμη τους συντελεστές.




ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ

Η λειψυδρία που φέτος αντιμετωπίζει ο δήμος μας είναι ένα ζήτημα πολύ σοβαρό και ως τέτοιο το χειρίστηκε εξαρχής η δημοτική αρχή, παραμένοντας σταθερά μακριά από μικροπολιτικές τακτικές και παιχνίδια εντυπωσιασμού.
  


Στο συμβούλιο της 8ης Ιουλίου 2022 ο δήμαρχος πήρε την πρωτοβουλία και κάλεσε όλους τους δημότες για να ενημερωθούν άμεσα και πλήρως για το μέγεθος του προβλήματος καθώς και τις πιθανές λύσεις.


Το συμβούλιο εκείνο ομόφωνα πήρε κάποιες αποφάσεις οι οποίες κατά την κρίση του θα βοηθούσαν στην λύση του προβλήματος.

Ταξινόμησε τις ενέργειες σε βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες και αναλυτικά αφορούσαν:


ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ 
1. Να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 
2. Να διανοιχθούν νέες γεωτρήσεις 
3. Να συγκληθεί το περιφερειακό συμβούλιο για την συζήτηση του θέματος 
4. Να κατατεθεί αίτημα στον δήμο Κορινθίων να δοθούν 50 κυβικά νερό την ώρα

5. Να κατατεθεί αίτημα για τη μεταφορά νερού από το Λουτράκι στο Ζευγολατιό 
6. Να γίνει αίτημα για την παραχώρηση του δικτύου της Ολυμπίας Οδού


ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΕΣ 
1. Να ιδρυθεί Επιχείρηση Ύδρευσης (ΔΕΥΑ) στον δήμο Βέλου Βόχας

2. Να δημιουργηθεί μια επιτροπή από τοπικούς φορείς για την αντιμετώπιση του προβλήματος Σήμερα, σχεδόν έναν μήνα μετά, με αίσθημα ευθύνης σάς ενημερώνουμε για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει και τις απαντήσεις που έχουν ληφθεί:



Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης. Τα αιτήματα (δύο) προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την κήρυξη του δήμου μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είχαν γίνει πριν το συμβούλιο της 8/7/2022. Στις 28 και 29 Ιουνίου προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την ΠΕ Κορινθίας. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία απάντηση από τους παραλήπτες.

2. Διανοίχθηκαν δύο νέες γεωτρήσεις και επίσης έγινε εκβάθυνση και καθαρισμοί στις υφιστάμενες γεωτρήσεις 3. Έχουμε ζητήσει να ασχοληθεί το Πε.Συ. με το θέμα της λειψυδρίας στον δήμο μας. Καμία απάντηση.

4. Το αίτημα στον δήμο Κορινθίων για την παροχή νερού, είχε γίνει πριν το συμβούλιο της 8/7/2022.

Ο δήμος Κορινθίων απαίτησε την κατασκευή νέου δικτύου το οποίο τελείωσε πριν λίγες μέρες και πλέον η δεξαμενή του Ζευγολατιού τροφοδοτείται από το δίκτυο του δήμου Κορινθίων καθημερινά με την μέγιστη δυνατή ποσότητα που μπορεί.(20-25 κυβικά) 

5. Ο δήμος Λουτρακίου διά στόματος του δημάρχου του απέρριψε την περίπτωση της μεταφοράς νερού από το Λουτράκι στην Βόχα.

6. Από την άλλη υδροφόρες ήδη μεταφέρουν νερό σε σπίτια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς επίσης και στην δεξαμενή του Βοχαϊκού.

7. Έχουν γίνουν συνδέσεις από γεωτρήσεις ιδιωτών στο Ζευγολατιό, Βραχάτι, Βοχαϊκό και Κοκκώνι.

8. Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας μίλησε αμέσως μετά το συμβούλιο με την Ολυμπία Οδό, η οποία απέκλεισε κατηγορηματικά τη δυνατότητα παροχής νερού από το δίκτυο της στον δήμο ΒέλουΒόχας.

Φυσικά την ευχαριστούμε γιατί κατά τακτά διαστήματα μας εξυπηρετεί με την υδροφόρα της.

Επίσης, σε συζητήσεις με τους δημάρχους των όμορων δήμων αποκλείστηκε η παροχή νερού από τα δίκτυά τους καθώς και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα υδροδότησης των κοινοτήτων τους.

Το πρόβλημα της λειψυδρίας του δήμου ΒέλουΒόχας δυστυχώς ήρθε για να μείνει.

Γι’ αυτό και η δημοτική αρχή προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα άμεσα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, δίνοντας προς το παρόν γρήγορες βραχυπρόθεσμες λύσεις και επιμένοντας στον σταθερό μακροπρόθεσμο στόχο της, τον οποίον προτείνουν όλοι οι επιστήμονες, δηλαδή την υδροδότηση των κοινοτήτων του δήμου ΒέλουΒόχας από το υδρογεωλογικό σύστημα της Ζήρειας-Ασωπού.

Τέλος ζητάμε την ορθολογική χρήση του νερού από την πλευρά των πολιτών αποφεύγοντας οποιαδήποτε άσκοπη ενέργεια.




Ολοκληρώθηκε το έργο Δημοτική Οδοποιία προϋπολογισμού 65.221,81€
    


Ολοκληρώθηκε το έργο Δημοτική Οδοποιία με την κατασκευή (με υπόστρωμα 3Α ή ισοπεδετωτική & τάπητα κυκλοφορίας) στους κάτωθι δρόμους και τμήματα:

Αμοργού- Μυκόνου-Μαυρομιχάλη-Μεσολλογίου-Κρήτης (Βραχάτι και περιοχή Σαμούτανη), νέος δρόμος στο κέντρο των Κρηνών, νέος δρόμος στο Κοκκώνι, Ιωάν. Νούτση & πάροδος Φάμπρικας στην Στιμάγκα και μετά από φρεζάρισμα η Αγίας Αικατερίνης στο Βέλο.

Επίσης κατασκευάστηκε ο κόμβος στο τρίγωνο των οδών Αχάπανς-Καποδιστρίου-25ης Μαρτίου στο Βέλο. Υπολείπεται οριζόντια και κάθετη σήμανση, διαγράμμιση και ανακλαστήρες οδοστρώματος (μάτια γάτας).






Δεν υπάρχουν σχόλια