Header Ads

«Σικυώνια 2022» στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας /Φ.1798

   

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στα «Σικυώνια 2022» και, σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Αθλητισμού Πολιτισμού και Εκπαίδευσης του Δήμου Σικυωνίων «Η Μηκώνη», παρουσιάζει για ακόμα μια χρονιά, πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Αναλυτικότερα:

Σάββατο 2 Ιουλίου (ώρα 20:30) 

Θεατρική παράσταση με τίτλο «Καλώς ήρθε το Δολάριο», διασκευή της εμβληματικής ταινίας των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου. Η παράσταση είναι σύμπραξη της Κεντρικής Σκηνής του Συλλόγου Πολιτισμού «Σαν Παραμύθι» και της ορχήστρας “Buonaventura”. Στην παράσταση ερμηνεύονται ζωντανά τραγούδια του συνθέτη Γιάννη Σπανού, ο οποίος υπογράφει και τη μουσική της ταινίας.

Διασκευή, σκηνοθεσία: Γιάννης Κατσάμπας.

Συμμετέχουν οι χορευτές του γυμναστηρίου «ALTIUS».

Κυριακή 17 Ιουλίου (ώρα 20:30) 

Παράσταση χορού του Λυκείου Ελληνίδων-παράρτημα Κιάτου, με τίτλο «Αλησμόνητες πατρίδες». Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον ελληνισμό της Μικράς Ασίας.

Κυριακή 24 Ιουλίου (ώρα 21:00)

Ειδική προβολή της ταινίας «Οι δρόμοι της φωτιάς» στη μνήμη του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

«Οι δρόμοι της φωτιάς» (Chariots of Fire) Ηνωμένο Βασίλειο, 1981 | Διάρκεια: 123’ Σκηνοθεσία: Χιου Χάντσον | Παίζουν: Μπεν Κρος, Ίαν Τσάρλεσον, Ίαν Χολμ Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία δύο Βρετανών δρομέων, οι οποίοι κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το 1924. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην εποχή της αποσπώντας τέσσερα βραβεία Όσκαρ: Καλύτερης Ταινίας, Σεναρίου, Κοστουμιών και Μουσικής για το πασίγνωστο θέμα του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Δευτέρα 1η Αυγούστου (ώρα 20:30) 

Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Μια αγάπη για το Καλοκαίρι» με άξονα τις μουσικές δημιουργίες του συνθέτη και στιχουργού Σπύρου Παρασκευάκου, εναρμονισμένες με επιλεγμένα κομμάτια του συνθέτη Γιάννη Σπανού.

Παρασκευή 12 Αυγούστου, Πανσέληνος (ώρα 20:30) Μουσικό αναλόγιο με αφηγήσεις και τραγούδια από την «Ένωση Μικρασιατών Νεαπόλεως Κιάτου Άγιος Χρυσόστομος». Με θέμα τον έρωτα, η ποίηση εναλλάσσεται με τραγούδια από το έντεχνο ρεπερτόριο.

Τα «Σικυώνια» είναι η θερινή γιορτή πολιτισμού του Δήμου Σικυωνίων που διοργανώνεται από το ΝΠΔΔ «Η ΜΗΚΩΝΗ» και τον Δήμο από το 2010.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27470 22279 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:0018:00).

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας 200 16 Στυμφαλία Κορινθίας Τ: 27470 22296 | www.piop.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια