Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» /Φ.1802

ο «Κορίνθιος»

ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Συμφωνία Στρατηγικού χαρακτήρα με Σ. Αραβία

Σαουδαραβικά F-15 θα υπερασπιστούν την Ελλάδα;

Στρατηγικής σημασίας το στρατιωτικό κομμάτι της σημερινής συμφωνίας Μητσοτάκη-Σαλμάν. Ο στρατηγικός χαρακτήρας των σχέσεων των δύο χωρών θα εδραιωθεί περαιτέρω με τη σημερινή υπογραφή συμφωνίας για σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας.

Ιδιαίτερη σημασία πέραν των άλλων τομέων έχει και για το αμιγώς στρατιωτικό κομμάτι η σημερινή επίσκεψη του πρίγκιπα διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, στην Ελλάδα και η συνάντησή του (στις 19.00) στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, όπου αναμένεται να επισφραγιστεί ο στρατηγικός χαρακτήρας των σχέσεων Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας με την υπογραφή πλήθους διμερών συμφωνιών σε μία σειρά από κρίσιμους τομείς.

Μετά τη συμβολή της Ελλάδας στην άμυνα της Σαουδικής Αραβίας με την αποστολή μίας συστοιχίας Patriot στο πλαίσιο της διαμόρφωσης ισχυρών συμμαχιών με χώρες του Κόλπου, ο στρατηγικός χαρακτήρας των σχέσεων των δύο χωρών θα εδραιωθεί περαιτέρω με τη σημερινή υπογραφή συμφωνίας για σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας που είχε συμφωνηθεί στο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ριάντ και θα θεσμοθετήσει πιο αναλυτικά τη διμερή συνεργασία ανά τομείς.

Σχετικά με το θέμα των Patriot μάλιστα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έχει προβεί σε ειδική ανάλυση εξηγώντας εμπεριστατωμένα σε ποια συμπεράσματα οδηγεί την αεράμυνα της Ελλάδας η έλλειψη πυραύλων που αντιμετωπίζει το Βασίλειο.

Ενδιαφέρον εντούτοις έχει μια αναφορά από αραβική ιστοσελίδα αμυντικού ενδιαφέροντος που συνδέει την ανάπτυξη μαχητικών F-15 της Σαουδικής Αραβίας για την υπεράσπιση της Ελλάδας με ανάπτυξη αμερικανικών μαχητικών F-22 στην χώρα μας και την τοποθέτηση αμερικανικών μαχητικών F-35 στη Σούδα. Ο ισχυρισμός του defence-arab.com είναι αρκετά περίπλοκος, αλλά αξίζει να δούμε τι θα προκύψει από την απογευματινή συνάντηση. Υπενθυμίζεται πάντως ό,τι και στις αρχές του προηγούμενου χρόνου είχαμε γράψει πως Ελλάδα & Σαουδική Αραβία «συσφίγγουν» τις σχέσεις τους: F-15 για κοινές ασκήσεις στη Σούδα. Συνάμα ασκήσεις με συμμετοχή Σαουδαράβων είχαμε τους τελευταίους μήνες, με παράδειγμα την Άσκηση Ειδικών Δυνάμεων HERCULES 2021 τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ήταν τυχαίες οι πυρκαγιές χωρίς θύματα;

Το προηγούμενο δεκαήμερο του Ιουλίου οι Έλληνες πολίτες γίναμε μάρτυρες μιας γενικευμένης ανά την Ελλάδα Οικολογικής καταστροφής.

Με θύμα τα δάση της χώρας μας δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων κάηκαν ανεξέλεγκτα και στέρησαν την πολύτιμη παρουσία τους στο θέαμα και την ίδια τη ζωή. Επίσημα το καταστροφικό αυτό φαινόμενο αποδόθηκε στα καιρικά φαινόμενα και την κλιματική αλλαγή που επέρχεται βραδέως μεν, αλλά σταθερά δε. Επίσημα κυβερνητικά χείλη με την πρώτη εκτίμηση των ειδικών που είδαν δεκάδες ταυτόχρονες αναφλέξεις δασών σε όλη την Ελλάδα -ευτυχώς - δεν απέκλεισαν την έννοια εμπρησμών βάσει σχεδίου. Οι φωτιές αυτές δεν μπορεί να ήταν όλες από ψυχασθενείς εμπρηστές.

Οι αναφλέξεις πυρκαγιών σε όλες τις περιπτώσεις οφείλονται σε καιρικά φαινόμενα, σε μεγάλες θερμοκρασίες καύσωνα, σε βλάβες των υπαίθριων δικτύων ΔΕΗ, σε απερίσκεπτες αγροτικές εργασίες, σε πεταμένα αποτσίγαρα στα ρείθρα αγροτικών δρόμων και φυσικά σε εμπρησμούς. Οι εμπρησμοί ψυχασθενών ατόμων που πάσχουν από το σύνδρομο του Νέρωνα όποιοι και όσοι κι αν είναι στην Ελλάδα δεν θα μπορούσαν να φτάσουν σ΄αυτό το μεγάλο εγχείρημα καταστροφής. Η όλη υπόθεση μυρίζει «Μαύρη επιχείρηση» αποσταθεροποίησης της χώρας ή «Ανορθόδοξη άσκηση απασχόλησης των φορέων Ασφαλείας και αντίδρασης της Κυβέρνησης . Τίποτα δεν είναι , αλλά και τίποτα δεν αποκλείεται να συμβαίνει.

Μελετώντας όλες τις σχετικές πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφού έλαβα υπόψη μου όλα τα δεδομένα κατέληξα σε κάποια συμπεράσματα. Μερικές από τις πυρκαγιές μπορεί να οφείλονται σε ακραία καιρικά φαινόμενα, άντε και σε μικρό αριθμό εμπρηστών, που δεν ξέρουν τι κάνουν. Εδώ όμως είχαμε να κάνουμε με εκατοντάδες πυρκαγιές, που το ξέσπασμά τους θύμιζε ένα καλό οργανωμένο σχέδιο, που προέβλεπε κάθε λεπτομέρεια, ακόμη και το δελτίο καιρού των ημερών. Και μόνο η πληροφορία ότι χρησιμοποιήθηκαν τμήματα του Στρατού για την κοινωνική πρόνοια και κατάσβεση πυρκαγιών, ήταν ό,τι χρειάζεται ένας ορκισμένος εχθρός, που μελετάει ακόμα και το νερό από πού το πίνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε.

Υπάρχου και άλλα θέματα που δεν επιτρέπεται να τα θίξω. Θα παραμείνω όμως σε δύο ερωτήματα. Συνελήφθησαν και πόσοι υπαίτιοι; Οι αρμόδιοι εκτιμητές έχουν πρόσβαση σε δορυφορική πληροφόρηση ή όχι. Είναι ευτύχημα που μέσα σ΄αυτή την κοσμοχαλασιά χάρη στα κυβερνητικά μέτρα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Για το δημόσιο χρέος και τους υπαίτιους των Μνημονίων κανείς πλέον δεν μιλάει..;

Αποτελεί απορίας άξιον το πώς έφτασε η Ελλάδα να βρίσκεται στο καναβάτσο, λεηλατημένη, φτωχή, διεθνώς αδύναμη, με έναν Λαό να παραμιλάει στον ύπνο του από τους Μνημονιακούς εφιάλτες, χωρίς να έχουν ακόμη λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη οι πρωταίτιοι αυτής της τραγωδίας. Οι πάντες γνωρίζουν το “Μυστικό”, που είναι κοινό μυστικό.

Ο κύριος ένοχος, που μας έβαλε στην Τρόϊκα, που μας απομυζά και την τελευταία ρανίδα του αίματός μας, είναι ο πρώην Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Κι όμως, αυτός ο κύριος -με μικρό κ- παραμένει ανενόχλητος, χωρίς να τον αγγίξει κανένας από τα κόμματα της Βουλής. Ο μόνος που τον τιμώρησε είναι ο Ελληνικός Λαός, που τον καταψήφισε και δεν εξέλεξε το κόμμα του σε βουλευτικές εκλογές και βολεύτηκε πάλι επιστρέφοντας στο κόμμα του πατέρα του εκλεγείς ως υποψήφιος υποχρεωτικά βουλευτής.

Μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου, Γιώργος Κασιμάτης, αναφορικά με τις πιέσεις των δανειστών, τη νομιμότητα αυτών και τις συνθήκες διαβίωσης του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια, υπήρξε καταπέλτης τόσο για τους δανειστές, όσο και για τους όρους του Μνημονίου, που αποδέχτηκε ο Γ. Παπανδρέου. Μιλά για υποδούλωση, εκμετάλλευση και εμπορευματοποίηση του πλούτου της χώρας στο όνομα του χρέους. Επισημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει τα όπλα στα χέρια της, προκειμένου να αντιδράσει προτάσσοντας την προσφυγή στα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Δικαστήρια. Γιατί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που διατυμπάνιζαν πως είναι αντιμνημονιακοί δεν προσέφυγαν τότε, ικανοποιώντας το λαϊκό αίσθημα, αλλά μας υπέταξαν στην αποπληρωμή του χρέους για 99 χρόνια;

Στην Ελλάδα για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά εφαρμόζεται παράνομα μία δανειακή σύμβαση για την οποία η χώρα μας έχει παραιτηθεί από κάθε είδους ασυλία της δημόσιας και ιδιωτικής της περιουσίας, όπως και της εδαφικής της κυριαρχίας. Αν αυτό δεν αποτελεί εσχάτη προδοσία υπεύθυνου ανδρός, τότε τι είναι; Η Κυβέρνηση παρά τα δύσκολα, που περνάει δεν θα πρέπει να χάνει χρόνο δίδοντας το δικαίωμα στους δυνάστες του Ελληνικού Λαού να εκβιάζουν αυτοί θρασύτατα, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά πως έχουν δώσει λάθος συνταγή στο Οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας.

Όσο δίδεται χρόνος στην Τρόϊκα, που βαπτίστηκε “Θεσμοί” για παραπλάνηση των Ελλήνων, τόσο χειρότερο για τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων. Άλλωστε, αν λάβουμε υπόψη μας και τα προφητικά λόγια των Οσίου Παϊσίου και Πατροκοσμά , το “χρέος δεν θα αποπληρωθεί γιατί θα το προλάβουν τα γεγονότα...”. Ποια γεγονότα; Αυτό είναι άλλη ιστορία, που ήδη εξυφαίνεται με βάσει τον προφητικό λόγο των Αγίων…...



ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Ένα GREXIT δεν σημαίνει χειρότερη καταστροφή…

Το πρακτορείο Bloomberg αποκαλύπτει μία μελέτη που έγινε πρόσφατα για τις 70 χώρες που άλλαξαν νόμισμα από το 1945 έως σήμερα και η οποία δείχνει πως μία μόνο μικρή μειοψηφία των χωρών αυτών ζημιώθηκε, ενώ στην πλειονότητά τους μετά από ορισμένα και μικρής έκτασης προβλήματα μπήκαν και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης προς όφελος των λαών τους. Η μελέτη αυτή σίγουρα αποτελεί «χαστούκι» στο κατεστημένο στην Ελλάδα, που μέσω των συστημικών ΜΜΕ τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό πως, αν η χώρα βγει από την Ευρωζώνη θα διαλυθεί, θα έρθει η συντέλεια, δεν θα έχουμε να φάμε κλπ και απειλούν και εκβιάζουν την κυβέρνηση εκπροσωπώντας ξεκάθαρα τα συμφέροντα των δανειστών.

Σύμφωνα λοιπόν με το πρακτορείο Bloomberg και τον επικεφαλής οικονομολόγο της Oxford Economics, Άνταμ Σλέιτερ, η ιστορία δείχνει πως, αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ δεν σημαίνει ότι θα επέλθει και η καταστροφή. Για την Ελλάδα το άρθρο αναφέρει ότι ενώ το ΑΕΠ θα μπορούσε να υποχωρεί (κατά 10%), αυτή η πτώση θα ήταν περιορισμένη και η οικονομία θα αποκτούσε κάποια απαραίτητα πλεονεκτήματα, που θα την οδηγούσαν ξανά πίσω στην ανάπτυξη, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα, αφού στα χρόνια του μνημονίου το ΑΕΠ έχει υποστεί μείωση κατά 25%.

Εξηγεί ο Σλέιτερ πως «Το πιο πιθανό αποτέλεσμα, αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, είναι ότι θα υπάρξει μια σημαντική πτώση του ΑΕΠ στην αρχή, αλλά τα στοιχεία του παρελθόντος δείχνουν ότι θα μπορούσε να έχει ισχυρή ανάκαμψη».

Υπάρχουν και Εκείνοι οι διεθνείς Οικονομολόγοι, που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να περπατήσει εκτός του ευρώ με ένα μικρό μακροπρόθεσμο κόστος. Υπάρχει ένας ανοδικός κίνδυνος, εάν η Ελλάδα είναι καλά οργανωμένη. Οι ιστορικές εμπειρίες δείχνουν πως το Grexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μικρότερη πτώση από αυτή, που θα περίμενε κανείς αρχικά. Πάντως, αναμένεται πως θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Ακριβώς αυτός είναι και ένας μεγάλος φόβος για τους Ευρωπαίους και όχι μόνο. Να καταφέρει η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της μετά από ένα Grexit και να ξηλωθεί όλο το οικοδόμημα της Ευρωζώνης. Αυτή είναι και η τρομάρα των Φορέων...

Γιατί δεν το ρισκάρουν, οι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώνουν συνεχώς τους τόκους του χρέους και τη σωτηρία των Τραπεζών... Μας χρέωσαν με τα αλλεπάλληλα Μνημόνια και τις ατέρμονες συζητήσεις διάσωσης και τα τρισέγγονά μας, αφού οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας έχουν δέσει πισθάγγονα στο άρμα των δανειστών που θα μας σέρνει επί 99 χρόνια, οι άθεοι και απάτριδες……


Δεν υπάρχουν σχόλια