Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» /Φ.1801

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Διαμαρτυρία για το Αντόνοφ…

Σε πολιτικό και δη διπλωματικό επίπεδο περνά η πολυεπίπεδη έρευνα αναφορικά με τα αίτια της πτώσης του μοιραίου αεροσκάφους Antonov12, αναφέρει το 5Πενταπόσταγμα.gr., το οποίο κατέπεσε φλεγόμενο σε γεωργική έκταση του δήμου Παγγαίου Καβάλας, λίγο πριν τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου. Με τις έρευνες στο σημείο πρόσκρουσης να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, σε διπλό διάβημα προέβη χθες το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ανεβάζοντας το επίπεδο ως προς την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι πραγματοποίησε άμεσα διάβημα προς τη σερβική πλευρά. Η αιτία που ώθησε τη Βασιλίσσης Σοφίας στην παραπάνω κίνηση, κατά τις ίδιες πηγές, υπήρξε η ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς από την σερβική για την φύση του φορτίου του αεροσκάφους που κατέπεσε πλησίον της Καβάλας το Σάββατο βράδυ, κάτι το οποίο, ωστόσο, δε συνέβη ποτέ. Υπενθυμίζεται ότι το μοιραίο αεροσκάφος απογειώθηκε νωρίς το βράδυ του περασμένου Σαββάτου από τη σερβική πόλη Νις με τελικό προορισμό το Μπαγκλαντές, μεταφέροντας κατά τις σερβικές Αρχές εκπαιδευτικά και φωτιστικά βλήματα, στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Εκτός, ωστόσο, των σερβικών Αρχών, σε διάβημα προχώρησε χθες το ελληνικό ΥΠΕΞ και κατά της Ουκρανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Όπως μετέδωσαν διπλωματικές πηγές, με εντολή του Υπ.Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε διάβημα στον Ουκρανό Πρέσβη στην Αθήνα αναφορικά με την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς για την φύση του φορτίου του ουκρανικού αεροσκάφους που κατέπεσε πλησίον της Καβάλας το Σάββατο βράδυ. Κοινώς, η Βασιλίσσης Σοφίας διαμαρτυρήθηκε εντόνως τόσο προς τη Σερβία, από όπου αναχώρησε το αεροσκάφος πριν εισέλθει στον ελληνικό εναέριο χώρο, όσο και προς την Ουκρανία, καθώς επρόκειτο για μέρος του στόλου της ουκρανικών συμφερόντων εταιρίας Meridian, καθώς καμία από τις δύο χώρες δεν είχε φροντίσει να ενημερώσει την Αθήνα για την ακριβή σύνθεση του φορτίου.

Η διπλή, διπλωματική κίνηση απηχεί το κλίμα απέναντι στις υπηρεσίες των δύο χωρών, που δεν έπραξαν τα δέοντα, ιδίως όταν το αεροσκάφος τελικά συνετρίβη σε απόσταση μερικών μέτρων από κατοικημένη περιοχή, χωρίς ευτυχώς απώλειες… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Η «Αιτία Πολέμου της Τουρκίας»

Εδώ και τρία περίπου χρόνια μία φαρμακερή δήλωση του Προέδρου της Τουρκίας Τ. Ερντογάν με την οποία χαρακτήρισε την τυχόν πρόθεση της Ελλάδας να επεκτείνει τα θαλάσσια όρια από έξι σε δώδεκα μίλια παράνομη και πως αυτή η ενέργεια θα αποτελέσει «Αιτία Πολέμου». Ο Πολιτικός αυτός τη γειτονικής χώρας από τότε που ενεπλάκη στην διακυβέρνηση της Τουρκίας δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να δημιουργεί καταστάσεις «Αποδιοπομπαίου τράγου και υποτιθέμενου εν δυνάμει εχθρού» δείχνοντας την Ελλάδα. Η σκοπιμότητα είναι γνωστή. Τρέμει για τις δικές του εσωτερικές παρανομίες και προσπαθεί να συσπειρώσει τον Τουρκικό Λαό σε βάρος της δικής μας χώρας, ενώ Κύριος Αντικειμενικός Σκοπός του είναι ο διαμελισμός των χωρικών υδάτων του Ελληνικού Αιγαίου με έπαθλο τα υποθαλάσσια Ενεργειακά Αποθέματα.

Υπάρχουν πράγματι ισχυρές ενδείξεις για το τι θα μπορούσε να είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει. Αλλά αυτό, που έχει σημασία είναι τι μορφή θα έχει αυτή η ενέργεια σε βάρος της χώρας μας. Και πρέπει όλοι σοβαρά να σκεφτούμε την επόμενη κίνηση της Τουρκίας, που καθημερινά ο ένας μετά τον άλλον οι Κυβερνώντες κάνουν δηλώσεις για να πιέσουν και να πετύχουν το βάθεμα του «γκριζαρίσματος» περιοχών του Αιγαίου, που άρχισε την εποχή του Κ. Σημίτη με τα Ίμια. Επειδή τα πράγματα είναι εξαιρετικά κρίσιμα και σοβαρά θα πρέπει όλοι μας, παρά την όποια συναισθηματική φόρτιση, να αντιμετωπίσουμε με την ανάλογη σοβαρότητα αυτά, που έρχονται.

Προσωπικά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη Στρατιωτική Ηγεσία, όταν αυτή αφήνεται ελεύθερη από την Πολιτική τοιαύτη να επιτελέσει το έργο της. Η όποια στρατιωτική προετοιμασία γίνει για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού κράτους, θα πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη, να έχει ξεκάθαρους στόχους και αρέσει δεν αρέσει στη δύση, θα πρέπει να περιλαμβάνει και τη Ρωσία. Χωρίς τη δημιουργία ενός συμπαγούς στρατιωτικού μετώπου, που μόνο με τη δημιουργία του θα εκπέμπει την αποφασιστικότητα διάλυσης του τέρατος βίας της Τουρκίας του Ερντογάν, δεν πρόκειται να επιτευχθεί τίποτα. Δεν είχαμε και ούτε έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., που όλοι μιλάνε με τη φράση «Βρείτε τα μεταξύ σας».

Ούτε και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ , γιατί είναι χώρα που έπαιξε βρώμικο ρόλο εναντίον της Ελλάδας, στα Ίμια, στην Κύπρο και στη Μακεδονία. Εμείς, εδώ στην Ελλάδα, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε κουμπωμένοι… Υπάρχει κάποιος φερέγγυος που διαφωνεί;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Άφαντοι οι Αεροψεκασμοί “Μήπως τους είδατε;”

Κάθισα και σκέφθηκα τι έγιναν και χάθηκαν τα άσπρα σύννεφα, που άφηναν πίσω τους τα αγνώστου προελεύσεως χώρας και αεροδρομίου αεροπλάνα, που ράντιζαν τον ουρανό; Μήπως ησυχάσαμε και βάλανε μυαλό οι παγκόσμιοι συνωμότες; Αναρωτιόμουν επί ημέρες και αφού έκανα εκτίμηση καταστάσεως, κατά το στρατιωτικό πρότυπο, συμπέρανα τα εξής: Πριν από τρία περίπου χρόνια επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ =- ΑΝΕΛ, αλλά και προηγούμενων Κυβερνήσεων, που υπήρξαν η κύρια αιτία της συμφωνίας των Πρεσπών, για το «Μακεδονικό» το πρωί έβλεπα δύο αεροσκάφη να πετάνε παράλληλα αφήνοντας μία ουρά νέφους πίσω τους, η οποία άρχιζε να απλώνει και να σκεπάζει με την πάροδο της ώρας την Αττική και την Πελοπόννησο. Σκεφτόμουν τι συμβαίνει και ποία σκοπιμότητα εξυπηρετούσε το ράντισμα του ουρανού με τα χημικά, που πέφταν στα κεφάλια και ρουφούσαν τα ρουθούνια μας;

Και τότε, μου έρχονταν στο μυαλό μου η ημέρα της Επετείου του Πολυτεχνείου ή ακολουθούσαν βίαιες συγκρούσεις της Αστυνομίας με συγκεντρώσεις πολιτών για Εθνικούς σκοπούς. Την αγανάκτηση βεβαίως, διαδεχόταν η δυσοίωνη σκέψη ταραχών, ποδηγέτησης ενός ολόκληρου Λαού.

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως αυτή η συννεφώδης ουρά των CHEMTRAILS, όπως λέγονται, προέρχονται από τα καυσαέρια των αεροπλάνων. Δεν πρόκειται περί τούτου. Είναι μεγάλο ψέμα, Μας ψέκαζαν εφαρμόζοντας «Μαύρες Επιχειρήσεις» με βαρέα μέταλλα, αλουμίνιο, βάριο και άλλα χημικά ηρεμιστικά, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Παρά τις ερωτήσεις που είχαν υποβληθεί στη βουλή, κάθε φορά οι απαντήσεις ήταν απαράδεκτες άσχετα, αν προέρχονταν από φαινομενικά σοβαρούς και υπεύθυνους υπουργούς ή Πτεράρχους της Π.Α.. Το φαινόμενο των ψεκασμών CHEMTRAILS, δεν είναι αποκλειστικότητα της Ελλάδας, αλλά Πλανητικό πρόβλημα. Το όλο θέμα καλύπτεται από πέπλο Μυστηρίου, που όμως έχει αποκαλυφθεί, χωρίς να απαγορευτεί.

Μας αποβλάκωναν για να μην αντιδράσουμε στα σχέδια ξεπουλήματος της Μακεδονίας. Να μην κρεμάσουμε στα κάγκελα τους Εθνοπροδότες πολιτικούς και Στρατιωτικούς της Μαρτυρικής Κύπρου κ.ο.κ. Σήμερα, επί Ν.Δ.

μας ξέχασαν;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Αλλαγές στην έρευνα φυσικού αερίου και πετρελαίου στα ανοικτά της Κρήτης

Η Τotal Energies αποσύρεται από τα συμβόλαια έρευνας φυσικού αερίου στα ανοικτά της Κρήτης Σε συνέχεια της προ μηνών είδησης πως η ΤοtalEnergies αποσύρεται και από τα δύο τεμάχια της ΑΟΖ της Κρήτης ήρθε προ ολίγου η πληροφόρηση πως η μεγαλύτερη εταιρεία διύλισης πετρελαίου στην Ελλάδα, τα Ελληνικά Πετρέλαια και η ExxonMobil (XOM.N) συμφώνησαν να αναλάβουν το μερίδιο της TotalEnergies σε δύο συμβάσεις για την έρευνα φυσικού αερίου και πετρελαίου στα ανοικτά της Κρήτης, ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια σήμερα Τρίτη.

Για το θέμα κάνει αναφορά και το πρακτορείο Reuters τονίζοντας πως η ExxonMobil θα γίνει ο διαχειριστής και θα κατέχει το 70% των δικαιωμάτων για την αναζήτηση υδρογονανθράκων στα ανοικτά της Κρήτης. Τα Ελληνικά Πετρέλαια θα κατέχουν το υπόλοιπο, ανέφερε σε κατάθεση στο χρηματιστήριο.

Μετά την ενημέρωση για την απόφαση απόσυρσης της ΤotalEnergies, οι ανάδοχοι των Συμβάσεων Μίσθωσης του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην θαλάσσια περιοχή «Δυτικά Κρήτης» (Ν.4631/2019) και στην θαλάσσια περιοχή «Νοτιοδυτικά Κρήτης» (Ν.4628/2019), διαπραγματεύθηκαν για τη διευθέτηση των σχετικών θεμάτων που προκύπτουν από την εν λόγω αποχώρηση.

Ήδη τα μέρη συμφώνησαν όπως το ποσοστό της ΤotalEnergies EP Greece B.V. (40%) στις Συμβάσεις Μίσθωσης θα αναλάβουν η ExxonMobil Exploration and Production Greece (Crete) B.V. (κατά ποσοστό 75% του 40%) και οι θυγατρικές της Εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΔΥΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (κατά ποσοστό 25% του 40%), με την εκπλήρωση των σχετικών οικονομικών και λοιπών υποχρεώσεων της TotalEnergies EP Greece B.V.. Ως εκ τούτου, το ποσοστό της ExxonMobil Exploration and Production Greece (Crete) B.V., η οποία θα αναλάβει και τα καθήκοντα του Εντολοδόχου, θα ανέλθει σε 70% και το ποσοστό των θυγατρικών της Εταιρείας σε 30%, σε κάθε μια από τις εν λόγω συμβάσεις. Σημειωτέον ότι η συναλλαγή, η οποία τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών, δεν αναμένεται να έχει ουσιώδη επίπτωση στα οικονομικά μεγέθη της Εταιρείας. ReutersNewsroom 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια