Header Ads

Διαδικτυακά εθνικά και διεθνή θέματα /Φ.1800

Έτοιμο το Αντι-drone από τον τόπο σου και όχι μπαλωμένο!
  


Τι πρωτοπορία μας φέρνει η ομάδα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης 1ηλώσεις στο ΑΠΕ ΜΠΕ του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστου Δήμα 12.08.2022 Newsroom 

Την πρώτη ελληνικής σχεδίασης πλατφόρμα, antidrone, αναπτύσσει η ομάδα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ/ ΙΠΤΗΛ) Σε προηγούμενο πρόσφατα άρθρο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ανέλυσε πως η χώρα μας θα πρέπει να εξετάσει την πιθανότητα αγοράς ή συνεργασίας για την παραγωγή του Ισραηλινού μη επανδρωμένο ελικόπτερο Golden Eagle, αφού αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα τακτικό antidrone σύστημα, με το οποίο θα μπορεί σε τακτικό επίπεδο να αντιμετωπίσει τα τουρκικά drone.

Την πρώτη ελληνικής σχεδίασης πλατφόρμα, antidrone, αναπτύσσει η ομάδα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ/ ΙΠΤΗΛ) όπως σημειώνει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Η ερευνητική ομάδα είναι έτοιμη να περάσει στο στάδιο των τελικών δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες ενώ, ταυτόχρονα, το ΕΚΕΤΑ βρίσκεται σε συζητήσεις με ιδιωτικές εταιρίες για ενδεχόμενη εμπορική του αξιοποίηση.

Τις προηγούμενες μέρες, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Δήμας, το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ/ ΙΠΤΗΛ) στα πλαίσια του Η2020 Ευρωπαϊκού έργου ALADDIN, συμμετείχε στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την αξιολόγηση, ενός συστήματος αντιΣμηΕΑ (Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών).

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λύση στο αυξανόμενο πρόβλημα της απειλής ΣμηΕΑ, βασιζόμενο σε ένα τελευταίας τεχνολογίας σύστημα και ενισχύοντας το με την έρευνα σε διάφορες τεχνολογίες και λειτουργίες ανίχνευσης και εξουδετέρωσης.




Σάββας Καλεντερίδης: Έρχονται τα χειρότερα στην Κύπρο και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας εάν δεν...
  


Newsroom 9.7.2022 
Ο στρατιωτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, μίλησε για την πληροφορία που υπάρχει ότι στις 20 Ιουλίου ο Τούρκος Πρόεδρος θα ανακοινώσει την προσάρτηση των κατεχομένων Οκ. Καλεντερίδης είπε ότι η προσάρτηση πρακτικά είχε ξεκινήσει με ένα πρωτόκολλο που υπέγραψε η Τουρκία με το ψευδοκράτος εδώ και μερικούς μήνες.

Με το πρωτόκολλο αυτό ενοποιούνται ορισμένες διαδικασίες ενός κράτους και ενός ψευδοκράτους και από κει και μετά μένει το τυπικό, δηλαδή να ανακοινωθεί η προσάρτηση.

Ο κ. Καλεντερίδης επεσήμανε ότι η Ελλάδα στην ουσία δεν αμφισβήτησε ποτέ εμπράκτως την κατοχή. Είναι σαν να την έχουμε αποδεχτεί. Δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο απελευθέρωσης των κατεχομένων από τον τουρκικό στρατό κατοχής.

Δεν υπάρχει τέτοιο δόγμα και ελάχιστοι το λένε και στην Κύπρο, Έλληνες πολιτικοί, να υπάρχει ένα δόγμα απελευθέρωσης.

Άρα το πεδίο είναι ανοιχτό στην Τουρκία να κάνει ότι θέλει.

Ο κ. Καλεντερίδης συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα έχει δώσει λάθος μηνύματα, η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάδα ως εγγυήτρια δύναμη. Υποταχτήκαμε στη βούληση ανωτέρων δυνάμεων και υποταχτήκαμε στην ουσία και στη λογική της κατοχής. Και μέρες που έρχονται, είναι σε λίγες μέρες η μαύρη επέτειος, εάν δεν κάνει τη στροφή το προσωπικό, το πολιτικό προσωπικό στην Κύπρο και στην Ελλάδα, να αρχίσει να μιλάει για απελευθέρωση των κατεχόμενων, έρχονται τα χειρότερα και στην Κύπρο και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας.




Θεοδωρικάκος: 1.201 συλλήψεις παράνομων μεταναστών, 38 διακινητών και 313 για υποθέσεις ναρκωτικών
  


«Συνεχίζουμε αποτελεσματικά!», γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter Ουπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στα social media αναφέρεται στις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας κατά της εγκληματικότητας.

Χαρακτηριστικά γράφει:

«Η προσπάθεια για την ασφάλεια των πολιτών είναι συνεχής και συστηματική.

Μόνο την τελευταία εβδομάδα η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε 1201 συλλήψεις παράνομων μεταναστών, 38 συλλήψεις διακινητών και 313 συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά!».

5apostagma.gr Newsroom 09.07.2022




Μεντβέντεφ: «Κάναμε το καθήκον μας - Τώρα υπολογίζουν τη Ρωσία»
    


Η «στρατιωτική ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία έχει ήδη εκπληρώσει ένα καθήκον, έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Telegram Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υποστήριξε ότι ο διεθνής ρόλος της Μόσχας ενισχύθηκε από τον πόλεμο της Ουκρανίας «Τώρα υπολογίζουν σοβαρά τη Ρωσία. Όπως και με τη Σοβιετική Ένωση. Και από ορισμένες απόψεις ακόμη πιο σοβαρά, αν κρίνουμε από το πακέτο κυρώσεων»,πρόσθεσε ο στενός συνεργάτης του προέδρου Πούτιν.

«Αυτό ήταν διαφορετικό πριν από λίγο καιρό», συνέχισε ο Μεντβέντεφ. «Αν και η Ρωσία συμμετείχε στις συνεδριάσεις της G8 των μεγαλύτερων βιομηχανικών χωρών του κόσμου, δεν την προσκαλούσαν σε ορισμένες συναντήσεις των άλλων επτά, όταν συζητούσαν θέματα οικονομικής και αμυντικής πολιτικής των δυτικών χωρών» Από την αρχή του πολέμου, ο Μεντβέντεφ επιτίθεται τακτικά στη Δύση με σκληρή γλώσσα. Πιο πρόσφατα, είχε προειδοποιήσει για πυρηνικό πόλεμο σε σχέση με τις έρευνες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για πιθανά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. «Η ιδέα να τιμωρηθεί μια χώρα που έχει το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο είναι από μόνη της παράλογη», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Telegram.

Αυτό μπορεί να δημιουργήσει «απειλή για την ύπαρξη της ανθρωπότητας».




Για κατάχρηση εξουσίας κατηγορείται ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζονσον
Ήθελε να διορίσει γυναίκα στο δημόσιο για να κάνουν σχέση
  


Σύμφωνα με τη Βρετανική εφημερίδα, The Times, όταν ήταν δήμαρχος Λονδίνου επιχειρούσε να διορίσει νεαρή γυναίκα στο δημαρχείο ώστε να αναπτύξει μαζί της ερωτικό δεσμό. Σε ηχητικό ντοκούμεντο που δίνεται στη δημοσιότητα, η γυναίκα τον προσέγγισε το 2017 ζητώντας του εξηγήσεις για όσα έγιναν το 2008. Ο Τζόνσον, όπως ακούγεται στο ηχητικό ντοκούμεντο δεν αρνείται τα όσα του προσάπτει η νεαρή γυναίκα. Η ιστορία αυτή προστίθεται στον απόηχο κι άλλων παρόμοιων καταγγελιών που βαραίνουν την βρετανική κυβέρνηση, αλλά και τον Μπόρις Τζόνσον προσωπικά.

Την εποχή εκείνη ο Μπόρις Τζόνσον ήταν παντρεμένος και πατέρας 4 παιδιών. Η νεαρή γυναίκα είχε μόλις μετακομίσει στο Λονδίνο και εργαζόταν ως εθελόντρια στους Συντηρητικούς. Τον διορισμό της μπλόκαρε ο Κιτ Μαλθχάους, λέγοντας στη νεαρή γυναίκα ότι τον προβληματίζει η στενή σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα της και στον Μπόρις Τζονσον. Στο ηχητικό που δίνεται στην δημοσιότητα ο ίδιος τα παραδέχεται όλα στη νεαρή γυναίκα, η οποία πλέον είναι μητέρα και διατηρεί την ανωνυμία της.

Newsroom 10.07.2022


Δεν υπάρχουν σχόλια