Header Ads

«Σύσκεψη Σ.Π.Ο.Α.Κ για τον Κορινθιακό Κόλπο» /Φ.1799

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ»
  

Στα πλαίσια της συνεδρίασης του Δ.Σ. Σ.Π.Ο.Α.Κ. που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022 στην αίθουσα του Πνευματικού Ενοριακού Κέντρου Δερβενίου (Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης), προσκλήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου / ΑΛΚΥΩΝ, καθώς και εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών / ΕΛΚΕΘΕ. Αντικείμενο συζήτησης ήταν η αλληλοενημέρωση για την κατάσταση στον Κορινθιακό Κόλπο και η κατάθεση προτάσεων για συνεργασία και κοινή δράση στην αντιμετώπιση προβλημάτων και στη αναζήτηση λύσεων για την προστασία του οικοσυστήματος συνολικά.

Από την όλη συζήτηση προέκυψε η ανάγκη για συνέχιση του διαλόγου με τη συμμετοχή και άλλων φορέων (επιστημονικών, οικολογικών και επαγγελματικών) με στόχο τη συγκρότηση ενός ισχυρού κοινωνικού μετώπου διεκδίκησης λύσεων και δράσεων με αναφορά στον Κορινθιακό Κόλπο.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Ο.Α.Κ. ανέλαβε την υποχρέωση να προσκαλέσει το επόμενο διάστημα μία νέα ευρεία σύσκεψη, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από Μέλη του Δ.Σ. οι κ.κ.: Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Τσιώτος Βλάσιος, πρώην Δήμαρχος Ευρωστίνης Δούσκας Δημήτρης, Αντιδήμαρχοι Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης – Αποστολόπουλος Σπύρος, Καραβάς Ανδρέας, Σκέρος Γιάννης και Μενούνου Ελίνα, Κικάκη Κατερίνα επιστημονική συνεργάτης ΕΛΚΕΘΕ, Φειδάκης Στέφανος εκπρόσωπος ΑΛΚΥΩΝ, Ροδόπουλος Γιάννης Πρόεδρος Τ.Κ. Δερβενίου, Ζάβαλης Δημήτρης Εκπολιτιστικός Σύλλογος ΕΥ ΖΗΝ, Τόλια Ηλέκτρα Μέλος Τ.Κ. κ.α.

Εκ του γραφείου τύπου Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»


Δεν υπάρχουν σχόλια