Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Χρίστου Δήμα /Φ.1799

Δήμας Χρίστος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων - Βουλευτής Κορινθίας

Επίσκεψη στο Σωματείο ΑμεΑ Κορινθίας
    


Κίνηση με υψηλό συμβολισμό μα και ουσία από τον Χρίστο Δήμα στο Σωματείο ΑμεΑ Κορινθίας Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας επισκέφτηκε το Σωματείο ΑμεΑ Κορινθίας και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εκπροσώπους του Σωματείου για τα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη τους και την καθημερινότητα τους. Επίσης ο κ. Δήμας παρέδωσε μεγάλη ποσότητα από πλαστικά καπάκια με σκοπό την προμήθεια αμαξιδίων.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Συγκεντρώνοντας πλαστικά καπάκια μπορούμε να κάνουμε μια καλή πράξη που να έχει διττή σημασία. Αρχικά να συμβάλλουμε στην προσπάθεια του σωματείου για την προμήθεια αμαξιδίου και αφετέρου υποστηρίζουμε την ανακύκλωση των πλαστικών που έχει σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Τα καπάκια που παρέδωσα σήμερα, συγκεντρώθηκαν στο γραφείο μου στο Υπουργείο και στο σπίτι μου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πανελλήνιο Σύλλογο μόνιμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων τέως ΥΠΕΘΟ (Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων) και στον πρόεδρο τους κ. Αντρέα Αναστασόπουλο για την συμβολή τους στην συλλογή με τα καπάκια».




Έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων από το Υπουργείο Εσωτερικών, λόγω της επιβάρυνσης των προϋπολογισμών τους από την αύξηση του ενεργειακού κόστους.
   


Η χρηματοδότηση αφορά την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους.

Για το Νομό Κορινθίας έχουμε τα εξής:

Δήμος Κορινθίων - 454.603,62 € 
Δήμος Βέλου Βόχας - 357.294,32€ 
Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων - 300.053,74 € 
Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης 256.618,16 € 
Δήμος Σικυωνίων - 253.873,54€ 
Δήμος Νεμέας - 55.097,48€



Χρίστος Δήμας: 161 Δήμοι χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Ανάπτυξης για προμήθεια συστήματος κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων χρηματοδοτεί έργα σε 161 Δήμους της χώρας για τη βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Η Κόρινθος συγκαταλέγεται μεταξύ των Δήμων που θα προμηθευτούν ένα λειτουργικό πλήρες σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων, που αναμένεται να συνεισφέρει αποτελεσματικά στη βελτίωση των μετακινήσεων σε επίπεδο μικροκινητικότητας.

Τα έργα, πιο συγκεκριμένα αφορούν:

Α) προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδήλατων πόλης.

Β) δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος και επαναφόρτισης ποδηλάτου.

Γ) ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης των φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων Δ) ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες μικροκινητικότητας Ε) ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων μικροκινητικότητας ΣΤ) έργα σύνδεσης με δίκτυα ΟΚΩ (Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας), εφόσον απαιτούνται.



Αυτοψία του Πρωθυπουργού στη Διώρυγα της Κορίνθου
       

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τη διώρυγα της Κορίνθου το απόγευμα της Παρασκευής (1/7). Η Διώρυγα άνοιξε ξανά τη Δευτέρα (4/7) και θα παραμείνει ανοιχτή για τα πλοία για τρεις μήνες, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η καλοκαιρινή κίνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέσχισε με πλωτό μέσο τη Διώρυγα προκειμένου να ενημερωθεί για τα έργα, τα οποία παραδίδονται προσωρινά τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, καθώς ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των παρεμβάσεων μετά τις μεγάλες καταπτώσεις χωμάτινων όγκων που σημειώθηκαν τον Νοέμβριο του 2020, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι έχει γίνει μια σπουδαία δουλειά, και συνεχάρη όλους τους συντελεστές του έργου «όλους όσοι έχουν φέρει εις πέρας το πρώτο μέρος αυτής της πολύ σημαντικής παρέμβασης, σε ένα έργο-σύμβολο ταυτισμένο απόλυτα με τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας».

Όπως είπε, «εδώ και 130 χρόνια ουσιαστική παρέμβαση στη Διώρυγα της Κορίνθου δεν είχε γίνει. Αυτό κάνουμε τώρα, θα ανοίξει η Διώρυγα με απόλυτη ασφάλεια -όπως είχαμε δεσμευτεί- από τη Δευτέρα και για τους επόμενους τρεις μήνες, για να εξυπηρετήσει την καλοκαιρινή κίνηση». Ο πρωθυπουργός επισήμανε ακόμη ότι η Διώρυγα θα ξανακλείσει από τις αρχές Οκτωβρίου για να γίνει η δεύτερη φάση της παρέμβασης και προσέθεσε: «Του χρόνου το καλοκαίρι θα ανοίξει για τέσσερις μήνες, ώστε να κερδίσουμε και τον Ιούνιο και το έργο θα ολοκληρωθεί μετά, εντός του ‘23, ώστε να μπορούμε να παραδώσουμε το επίμαχο κομμάτι όπου είχαμε και τις καταπτώσεις. Μια Διώρυγα η οποία θα είναι απολύτως ασφαλής και θωρακισμένη για πολλές δεκαετίες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέτρεψε όλους τους αρμόδιους και το Υπερταμείο «να εργαστούμε για το πως μπορούμε να αναδείξουμε αυτό το μοναδικό τοπόσημο το οποίο, ήδη, δέχεται -όπως ξέρετε- πάρα πολλούς επισκέπτες, τι άλλες παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε και φυσικά να το συνδυάσουμε και με την ανάδειξη του πλούσιου αρχαιολογικού πλούτου ο οποίος υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή. Θα έπρεπε η Διώρυγα να μην είναι απλά ένα έργο το οποίο διευκολύνει τη ναυσιπλοΐα, αλλά και από μόνη της να είναι ένας προορισμός επισκέψιμος, ώστε να αναδείξει συνολικά το τουριστικό προϊόν της περιοχής».




Δεν υπάρχουν σχόλια