Header Ads

Δημοτικά νέα /Φ.1798

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Πλούσιο Πολιτιστικό καλοκαίρι από το δήμο Κορινθίων 
31 εκδηλώσεις στην πόλη και τα χωριά
  

Ξεκίνησαν στις 18 Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως και τις 31 Αυγούστου. Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, εκδηλώσεις μουσικής και θεάτρου. Το πολιτιστικό καλοκαίρι που προετοίμασε ο δήμος Κορινθίων και το τμήμα Πολιτισμού είναι πλούσιο και έρχεται να καλύψει το μεγάλο κενό που δημιουργήθηκε στα δύο χρόνια της πανδημίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

08.07.2022: Βραδιά λάτιν χορών με συμμετοχή των τμημάτων του Χορευτικού και Λαογραφικού Συλλόγου Άσσου «Η Ρέα» και άλλων συλλόγων, στο Λιμανάκι Κάτω Άσσου.

09.07.2022: Βραδιά παραδοσιακών, κρητικών και λαϊκών χορών, με τη συμμετοχή των τμημάτων του Χορευτικού και Λαογραφικού Συλλόγου Άσσου «Η Ρέα» και συλλόγων από το Άργος και την Αθήνα, στο Λιμανάκι Κάτω Άσσου.

10.07.2022: Χορωδιακή συνάντηση με συμμετοχή της παιδικής χορωδίας και της χορωδίας ενηλίκων του Συλλόγου της Ρέας αλλά και των χορωδιών Αυλός Ξυλοκάστρου και της Δημοτικής Χορωδίας Μεγαλόπολης, στο Λιμανάκι Κάτω Άσσου.

13-19.07.2022: Πολιτιστικό Φεστιβάλ Κλένιας με τη συμμετοχή της θεατρικής ομάδας και των χορευτικών συγκροτημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλένιας « Άγιος Παντελεήμων» καθώς και άλλων συλλόγων.

16.07.2022: Θρησκευτική πανήγυρις και παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή Π Σ. Απόλλων, στο εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στην Αρχαία Κόρινθο.

17.07.2022: Θεατρική παράσταση «Τρωάδες» από τη Σικυώνεια Σκηνή, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καβουρτζή, στον Αρχαιολογικό χώρο του μουσείου Αρχαίας Κορίνθου.

19.07.2022: Εγκαίνια θεάτρου Χιλιομοδίου «Ειρήνη Παππά». Προβολή κινηματογραφικής ταινίας «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη.

22.07.2022: Προφεστιβαλική παράσταση του Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας», «Η μικρή μας πόλη» του Θόρντον Ουάιλντερ, σε σκηνοθεσία Παγώνας Τσαλπαρά, στο θέατρο Ειρήνη Παππά.

23.07.2022: Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου «Η βασίλισσα της ομορφιάς» του Μάρτιν Μακντόνα, σε σκηνοθεσία Μάνου Μανιά, στο θέατρο Ειρήνη Παππά.

24.07.2022: Θεατρική Σκηνή Λαμίας La Famiglia, «Μύρισε βροχή η μοναξιά» του Τένεσι Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Κώστα Μέρρα, στο θέατρο Ειρήνη Παππά.

25.07.2022: Θεατρική ομάδα Μεγαλόπολης «Οι κουραμπιέδες» του Γιώργου Χασάπογλου, σε σκηνοθεσία Βασιλείου Ρ. Φλώρου, στο θέατρο Ειρήνη Παππά.

26.07.2022: Θεατρική Ομάδα Ιλίου, «Η όπερα της πεντάρας» των Μπέρτολντ Μπρέχτ και Κουρτ Βάιλ σε σκηνοθεσία Γιώργου Ματαράγκα, στο θέατρο Ειρήνη Παππά.

27.07.2022: Θεατρική ομάδα Διστόμου, Θεατροφρένεια « Lebensraum- Ζωτικός Χορός» του Θανάση Τριαρίδη, σε σκηνοθεσία Τάσου Σταθά, στο θέατρο Ειρήνη Παππά.

28.07.2022: Πολιτιστικές απόπειρες, ομάδα Αrt-ω, Νέας Μάκρης, «Το χελιδόνι» του Γκιλιέμ Κλούα, σε σκηνοθεσία Μαρίας Ρούση και Γιώργου Μπάρδη, στο θέατρο Ειρήνη Παππά.

29.07.2022: Θεατρική ομάδα Άνω Λιοσίων «Υπερφωτισμένοι», ‘La nona” του Roberto Cossa, σε σκηνοθεσία Γιάννη Γαλανόπουλου, στο θέατρο Ειρήνη Παππά.

30.07.2022: Θεατρικό Εργαστήρι Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας «Γελώντας άγρια» του Christopher Durang, σε σκηνοθεσία Λουκίας Κατωπόδη, στο θέατρο Ειρήνη Παππά.

31.07.2022: Θεατρική ομάδα Κύπρου Παράβαση Λυμπιών, ‘Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλώ’ του Γιώργου Θεοδοσιάδη, σε σκηνοθεσία Σοφοκλή Σοφοκλέους, στο θέατρο Ειρήνη Παππά.

31.07.2022: Θέατρο… μουσικό…Χορευτική…..παράσταση με θέμα «Ο Γάμος του Καραγκιόζη», σενάριο, επιμέλεια Π.Σ. Απόλλων, στον Ξενία Αρχαίας Κορίνθου (ώρα 21:00).

Συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα και η θεατρική ομάδα του «Απόλλωνα» όπως επίσης και ο Χορευτικός Σύλλογος Αρκαδιανής, το Λύκειο Ελληνίδων Άργους, ο Σύλλογος Κεραστινίου και η παραδοσιακή ορχήστρα του Παναγιώτη Λάλεζα.

31.07.2022: Εκδηλώσεις του Δήμου Κορινθίων στο Αγιονόρι για τον εορτασμό της επετείου συμπλήρωσης 200 χρόνων από τη Μάχη του Αγιονορίου (ώρα 19:30).

01.08.2022: Κορινθιακό Θέατρο Βασίλης Ρώτας «Η ταράτσα» του Ζαν Κλόντ Καριέρ, σε σκηνοθεσία Ισίδωρου Σταμούλη , στο θέατρο Ειρήνη Παππά. Απονομή βραβείων.

03.08.2022: Θεατρική παράσταση «Μικρά Ασία από το φως στο σκοτάδι» από την Κορινθιακή Εστία Ιστορικών και Λαογραφικών Ερευνών σε συνεργασία με το θέατρο ΙΡΙΔΑ και σκηνοθεσία Μιχάλη Καραχάλιου, στο θέατρο Ειρήνη Παππά. Η παράσταση διοργανώνεται στα πλαίσια εορτασμού των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή Την προηγούμενη ημέρα 02.08.2022 θα πραγματοποιηθούν πρόβες της παράστασης στο θέατρο Ειρήνη Παππά.

04.08.2022: Θεατρική παράσταση –κωμωδία «ο θάνατος του Περικλέους» από τη θεατρική ομάδα του Π.Σ. Απόλλων, σε σκηνοθεσία-διδασκαλία του Γιώργου Καβουρτζή, στον Ξενία Αρχαίας Κορίνθου (ώρα 21:00).

07 και 08.08.2022: Θεατρική παράσταση «Με δύναμη από την Κηφισιά» του Δημήτρη Κεχαΐδη και της Ελένης Χαβιαρά, από τη Θεατρική Σκηνή Χιλιομοδίου, στο θέατρο Ειρήνη Παππά.

Στις 06.08.2022 θα πραγματοποιηθούν πρόβες της παράστασης στο θέατρο Ειρήνη Παππά.

20 και 21.08.2022: Θερινό σινεμά για μικρούς και μεγάλους, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αναστασία Κεφάλα» Αρχαίας Κορίνθου (ώρα 20:30).

24.08.2022: Cosmo of culture festival apollon- Μέρος 2ο: Διεθνές Φεστιβάλ χορού. Συμμετέχουν 12 χώρες με τις χορευτικές ομάδες τους από την Τσεχία, Αρμενία, Βουλγαρία, Μολδαβία, Ιταλία, Σλοβακία, Σερβία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Αυστρία, Κροατία αλλά και ο Π.Σ. Απόλλων, στον Ξενία Αρχαίας Κορίνθου (ώρα 21:00).

31.08.2022: Cosmo of culture festival apollon- Μέρος 3ο : Συναυλία με τραγούδια από χορωδίες της Σερβίας, Ρουμανίας, Σλοβενίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Ελβετίας, Βοσνίας, Ουγγαρίας, στον Ξενία Αρχαίας Κορίνθου (ώρα 21:00).





Ξεκίνησαν οι εκδρομές στην Αιδηψό από το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής
     

Β.Ταγαράς: «Με το εκδρομικό πρόγραμμα που έχουμε σχεδιάσει θέλουμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας μέρες ξεκούρασης και φροντίδας.

Να δώσουμε μετά από 2 χρόνια πανδημίας και περιορισμών διεξόδους. Ξεκίνησαν στις 19 Ιουνίου οι εκδρομές από το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής με προορισμό τα ιαματικά λουτρά της Αιδηψού και με ιδιαίτερα ελκυστικά οικονομικά πακέτα. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 8 εκδρομές τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο και οι εγγραφές είναι ανοιχτές.

Κάθε εκδρομή περιλαμβάνει 7 ημέρες και 6 διανυκτερεύσεις σε hotelspa 4 αστέρων.

Η τιμές συμμετοχής για κάθε μέλος είναι:

Διαμονή σε δίκλινο – τρίκλινο δωμάτιο : 189 ευρώ 
Διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο : 250 ευρώ 
Τιμή εισιτηρίου στο καραβάκι: 4,40 ευρώ (με επιστροφή) 
Στην τιμή περιλαμβάνονται οι 6 διανυκτερεύσεις, ημιδιατροφή με πρωινό, μεσημεριανό,ελαφρύ απογευματινό και φρούτο ή γλυκό καθώς και η ιαματική λουτροθεραπεία.

Κάθε μέλος με την εγγραφή του προκαταβάλει 50 ευρώ από το συνολικό ποσό, η εξόφληση γίνεται μια εβδομάδα πριν από την αναχώρηση της εκδρομής.

Οι ημερομηνίες εκδρομών είναι:

ΙΟΥΝΙΟΣ 2022 : 13/06/2022 - 19/06/2022 
25/06/2022 - 28/06/2022 
ΙΟΥΛΙΟΣ 2022: 01/07/2022- 07/07/2022
13/07/2022- 19/07/2022- 25/07/2022




ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ: Κυματίζει από σήμερα η Γαλάζια Σημαία
  


Η παραλία της Ποσειδωνίας προετοιμάστηκε το καλοκαίρι του 2021 προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα της Γαλάζιας Σημαίας. Η ελληνική εταιρία προστασίας της Φύσης που είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα πιστοποίησε την ακτή όπως επίσης και τρεις ακόμα στο δήμο Κορινθίων, την ακτή της Αλμυρής, την ακτή του Κόρφου και την ακτή στα Καλάμια τα οποία λαμβάνουν την γαλάζια σημαία για 2η συνεχή χρονιά.

Σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου η γαλάζια σημαία τοποθετήθηκε στον ιστό και πιστοποιεί μια σειρά προϋποθέσεων στην συγκεκριμένη ακτή η οποία συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών αλλά και μόνιμων κατοίκων.




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Νέα, έκτακτη επιχορήγηση για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων
 


Ύστερα από απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (ΑΔΑ: Ψ7ΔΙ46ΜΤΛ6-ΖΥΡ), ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων επιχορηγείται με το ποσό των 100.000,00€ για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας και την εκτέλεση προληπτικών δράσεων πυροπροστασίας.

Πρόκειται για μια νέα, στοχευμένη στήριξη σε Δήμους που έχουν περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιές. Η έκτακτη επιχορήγηση, συνολικού ποσού ύψους 5,62 εκατ. Ευρώ, κατανέμεται σε (48) Δήμους και (7) Συνδέσμους Δήμων.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Αλκ Γκιώνης δήλωσε:

“Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών να ενισχύσει έμπρακτα την Αυτοδιοίκηση ώστε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας για την αντιπυρική προστασία. Και η φετινή αντιπυρική περίοδος, μας φέρνει αντιμέτωπους με μεγάλες προκλήσεις, και χρειάζεται να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Έρευνας & Τεχνολογίας, Χρίστο Δήμα, ο οποίος συντέλεσε στην αίσια έκβαση του αιτήματός μας, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά την άριστη συνεργασία, αποδεικνύοντας ότι στηρίζει έμπρακτα τον Δήμο μας, και ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες του τόπου”.




ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Νέα χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας
    


Νέα χρηματοδότηση πέτυχε ο δήμος Σικυωνίων από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας. Το Σχέδιο αφορά σε έργα διαμόρφωσης ή ανακατασκευής των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων, που προορίζονται για την κυκλοφορία των πεζών.

Δηλαδή: πλατείες, πεζόδρομους, πεζοδρόμια, νησίδες, χώρους πρασίνου και αλσών, στάσεων κ.ά. Οι παρεμβάσεις αποσκοπούν στο να εξασφαλίζεται η ελεύθερη όδευση των πεζών και κυρίως των ΑμεΑ (ράμπες πεζοδρομίων, ειδικές θέσεις στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ, πλάκες όδευσης τυφλών κ.ά.), αλλά και στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος με την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, κάλαθοι αχρήστων, πινακίδες πληροφόρησης, κ.ά.).

Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας αποτελεί έναν στρατηγικό σχεδιασμό διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών, που αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τη ζωή των δημοτών και επισκεπτών στον δήμο Σικυωνίων με ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων φιλικών προς τα ΑμεΑ.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, ικανοποιημένος από τη νέα χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε τόνισε σε δηλώσεις του ότι «για τη δημοτική αρχή παραμένει σταθερός ο στόχος της εξασφάλισης κάθε πιθανής χρηματοδότησης που συμβάλει στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και ενισχύει τις προσπάθειές μας για την εφαρμογή της βιώσιμης ανάπτυξης στον δήμο μας».



Εξωστρέφεια με διεθνούς ακτινοβολίας επιστημονικά συνέδρια
     
Το Ξυλόκαστρο φιλοξένησε ένα συνέδριο νευροψυχολόγων με διοργανωτή τον καταξιωμένο επιστήμονα Ανδρέα Παπανικολάου τον οποίο και τίμησε για την προσφορά του τόσο στο χώρο της επιστήμης όσο και στον τόπο μας.

Ο Δήμος μας είχε φιλοξενήσει από το 2002 έως το 2006 το συνέδριο αυτό, το οποίο επέστρεψε έπειτα από 16 χρόνια.

Με αυτές τις διοργανώσεις ο Δήμος μας αποκτά προστιθέμνη αξία αλλά και εισόδημα οπι επιχειρήσεις των δημοτών.



ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ


ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΝΕΜΕΑΣ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
 
   



IOΥΛΙΟΣ 

2 Ιουλίου : 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, ώρα έναρξης 21.00 στην Νέα Πλατεία Νεμέας (έναντι Δημαρχείου).

Θα συμμετέχουν οι σύλλογοι:

1)Μουσικοχορευτικός Αθλητικός Προοδευτικός Όμιλος Νεμέας «ΦΛΟΙΟΥΝΤΑ».

2)Χορευτικό τμήμα Πολιτιστικού Συλλόγου «Σάμινθος».

3)Σύλλογος Ελληνορθόδοξης Παράδοσης ,Βυζαντινής μουσικής και Παραδοσιακών τραγουδιών.

3 Ιουλίου: Μουσική βραδιά στα Χάνια Αηδονίων με λαϊκή ορχήστρα.

Κεράσματα με παραδοσιακά εδέσματα από κατοίκους του χωριού. Ώρα έναρξης 21.00.

9 Iουλίου :Βραδιά χορού «Η τέχνη του χορού» (Σχολή χορού POSITION ,Ι. Κατσιπόδης - Μ. Μπαβέλα) , ώρα έναρξης:21.00, στη Νέα Πλατεία Νεμέας.

13 Ιουλίου : Πανσέληνος στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Νεμέας , «Η ποίηση στο ελληνικό τραγούδι». Συνδιοργάνωση με σωματείο λόγου και τέχνης «Αλκυονίδες». Ώρα έναρξης 21.00 Αφήγηση-τραγούδι: Γρηγόρης Βαλτινός, Μαριάννα Ζάχου, Γιάννης Παπαχριστοδούλου Συμμετέχουν: Χορωδία Δήμου Νεμέας, Νεανική Χορωδία Δήμου Νεμέας, Λαϊκή ορχήστρα, Σχολή μπαλέτου Έλενας Μιχαηλίδου 

15 Ιουλίου: Bραδιά θερινού σινεμά στο άνω διάζωμα της Νέας Πλατείας Νεμέας . Ώρα έναρξης 22.00 

17 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση «Κατά φαντασίαν ασθενής» ,ώρα έναρξης :21.00, στη Νέα Πλατεία Νεμέας .

19 Ιουλίου: Χορωδιακή βραδιά στο Λεόντιο με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Δήμου Νεμέας. Διεύθυνση:
Γιαννακοπούλου Γεωργία. Ζωντανή μουσική με λαϊκή ορχήστρα. Συμμετέχουν οι χορευτικές ομάδες:-Σχολή χορού «POSITION»,-η Ερασιτεχνική Χορευτική Ομάδα «Της Κρήτης τα πατήματα»,-Το Λαογραφικό Σωματείο Νεμέας «Άγιος Γεώργιος». Κεράσματα με παραδοσιακά εδέσματα από κατοίκους του χωριού. Δωρεάν κρασί.

20 Ιουλίου: Παιδική θεατρική παράσταση «Η πεντάμορφη και το τέρας», ώρα έναρξης :21.00,Νέα Πλατεία Νεμέας 

22 Ioυλίου : Θεατρική παράσταση «Ο Γέρος του Μοριά» στην Νέα Πλατεία Νεμέας , ώρα έναρξης :21.30 

23 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση «Οι ήρωες του 1821» στην Πλατεία Αρχ. Κλεωνών. Ώρα έναρξης 20.30 

26 Ιουλίου: Tελετή αποκαλυπτηρίων προτομής θ. Κολοκοτρώνη στην Πλατεία Πατώκου για τα 200 χρόνια από τη Μάχη των Δερβενακίων. Ώρα έναρξης 20.00 

Συμμετέχουν: - Χορωδία Δήμου Νεμέας , - Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Νεμέας 

31 Ιουλίου : 4ο Φεστιβάλ Χορωδιών Δήμου Νεμέας στη Νέα Πλατεία Νεμέας. Ώρα έναρξης 21.00.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 

5 Αυγούστου: Μουσικοχορευτική παράσταση «Σβήσε το φεγγάρι…Δια χειρός Μακ» Υπεύθυνος : Γεωμπρές Γεώργιος. Ώρα έναρξης :21.30 στην Νέα Πλατεία Νεμέας 

7 Αυγούστου: Θεατρική παράσταση «Η Προξενήτρα» του Θ. Ουάιλντερ από τη Θεατρική Ομάδα Κορίνθου « Ανέμη». Ώρα έναρξης :21.30 στη Νέα Πλατεία Νεμέας.

12 Αυγούστου : Μουσική συναυλία με τον Στέλιο Διονυσίου στη Νέα Πλατεία Νεμέας. Ώρα έναρξης 21.30 19 Αυγούστου: Μουσικά σχήματα στην πόλη της Νεμέας 

20 Αυγούστου : 9η Γιορτή Κορινθιακής Σταφίδας στις Αρχ. Κλεωνές.

22 Αυγούστου : Ζωντανή βραδιά με κλασικό ροκ, ώρα 21.30μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου Νεμέας (έναντι Δημαρχείου).

26 Αυγούστου: Μουσικά σχήματα στην πόλη της Νεμέας 

27 Αυγούστου: Μουσική συναυλία με τον Δ. Μπάση στη Νέα Πλατεία Νεμέας. Ώρα έναρξης 21.30 

28 Αυγούστου: Μουσική βραδιά στην Αρχ. Νεμέα, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια