Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Χρίστου Δήμα /Φ.1795

Δήμας Χρίστος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων - Βουλευτής Κορινθίας

«Εντάσσονται στις πρόνοιες του νόμου για τις αποζημιώσεις, οι περιπτώσεις των πυρκαγιών του 2021 στον νομό Κορινθίας
  


«Σημαντική είδηση για την Κορινθία και για τους παραγωγούς που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2021.» Συνεδρίασε σήμερα η Kυβερνητική επιτροπή κρατικής αρωγής, αποφασίζοντας να εντάξει στις πρόνοιες του νόμου για τις αποζημιώσεις, τις περιπτώσεις των πυρκαγιών του 2021 στον νομό Κορινθίας και ειδικότερα των τοπικών κοινοτήτων:

1) Αρχαίων Κλεωνών 2) Ζευγολατιού 3) Κουταλά 4) Σολομού 5) Αρχαίας Κορίνθου Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, έκανε την εξής δήλωση:

«Σημαντική είδηση για την Κορινθία και για τους παραγωγούς που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2021! Η πολιτεία στέκεται δίπλα στους παραγωγούς που είδαν την αγροτική τους παραγωγή να καταστρέφεται από τις πυρκαγιές. Το κύριο μέλημα είναι να αποζημιωθούν ισότιμα οι παραγωγοί που επλήγησαν.»


ΔΗΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

Για πρώτη φορα στην Ελλάδα, αξιοποιώντας την γνώση και την εμπειρία των επιστημόνων μας, σχεδιάσαμε και προωθήσαμε μια ολοκληρωμένη δράση για την ωρίμανση και λειτουργία των Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας. Η ανάπτυξη του οικοσυστήματος Μεταφοράς Τεχνολογίας θα μας βοηθήσει να συνδέσουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά την ερευνητική δραστηριότητα με την καινοτομία και την πραγματική οικονομία.

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) προκειμένου να επεκτείνει και να αναβαθμίσει ποιοτικά την δομή Μεταφοράς Τεχνολογίας που διαθέτει προώθησε την πράξη «ΣΠΕΙΡΑ». Η πρωτοβουλία προβλέπει την αξιοποίηση των υφιστάμενων δομών και της εμπειρίας του ΕΚΕΤΑ προς όφελος του ιδίου και τεσσάρων ακόμη οργανισμών που βρίσκονται στη φάση συγκρότησης των διαδικασιών μεταφοράς τεχνολογίας: ΕΛΓΟ Δήμητρα , Διεθνές Πανεπιστήμιο, Ελλάδος - ΔΙ.ΠΑ.Ε, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, University of Western Macedonia - Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Ο χαιρετισμός μου σήμερα στην συνέντευξη τύπου για την έναρξη της πράξης «Ενίσχυση Δομής Μεταφοράς Τεχνολογίας στο ΕΚΕΤΑ για τον Ελληνικό Ερευνητικό Χώρο, πράξη “ΣΠΕΙΡΑ”»




«Στο δελτίο ειδήσεων του CNN, μίλησα για τις πρόσφατες παγκόσμιες εξελίξεις, την σύνοδο κορυφής της ΕΕ για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση, τις επενδυτικές προοπτικές της χώρας και για τα Ελληνοτουρκικά.»
  


Συνέντευξη Χρίστου Δήμα στο CNN Στο δελτίο ειδήσεων του CNN παραχώρησε συνέντευξη ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, ο οποίος βρίσκεται στην Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει συνέδριο του Economist.

Ο κ. Δήμας μίλησε στην δημοσιογράφο Eleni Giokos για της πρόσφατες παγκόσμιες εξελίξεις, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα και το νέο επενδυτικό περιβάλλον που διαθέτει η χώρα μας.

Επίσης αναφορά έγινε στην συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Ο κ. Δήμας έκανε ειδική αναφορά στην στάση της Ελλάδας από την ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία και παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση για την ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από την Ρωσία. Τέλος, μίλησε για τα έργα στρατηγικής σημασίας που αναβαθμίζουν γεωπολιτικά την Ελλάδα και την καθιερώνουν ως πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.
 



Χρ.Δήμας: Ιδρύεται μονάδα ρομποτικής και ξεκινά ο διαγωνισμός για το νέο κτήριο του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά»

ΠΕ Ιδρύεται μονάδα ρομποτικής και ξεκινά ο διαγωνισμός για το νέο κτήριο που θα στεγαστεί το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» – Research and Innovation Center “Athena” Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας.

Επίσης όπως σημειώνει ο υφυπουργός:

Το κτήριο που βρίσκεται σήμερα το «Αθηνά» (καταβάλει ενοίκιο) δεν έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει τις νέες μονάδες για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Ρομποτική. Για αυτό αποφασίσαμε αξιοποιώντας χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, εθνικούς πόρους (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα διαγωνισμός για την αγορά και την ανακατασκευή του νέου, υπερσύγχρονου, ιδιόκτητου κτηρίου του «Αθηνά», που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του έργου του.

Το Ερευνητικό Κέντρο θα αποκτήσει δηλαδή το νέο του σπίτι, στο οποίο θα συστεγάζονται όλα τα Ινστιτούτα, η Μονάδα Ρομποτικής και το Κέντρο Έρευνας στην Τεχνητή Νοημοσύνη, την Επιστήμη Δεδομένων και τους Αλγορίθμους «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» Η συνολική επένδυση για το «Αθηνά» ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ


Δεν υπάρχουν σχόλια